Optimoi kiintolevytila ​​macOS Sierran puhdistettavalla tilassa

Ironisena vastoin isompi on parempi -trendiä laitteistoissa, Mac-kiintolevyt ovat pienempiä kuin ne ovat olleet vuosiin. Kallien SSD-levyjen ansiosta uuden Macin perustallennuskapasiteetti on nyt mitättömät 128 Gt. Tätä silmällä pitäen macOS Sierra sisältää uuden ominaisuusjoukon, jonka tarkoituksena on optimoida kiintolevytilaa.

Tallennustilan optimoimiseksi käyttöjärjestelmä analysoi käyttäjän kiintolevyn sisällön ja lajittelee tiedostot kahteen leiriin: "puhdistettava" ja kaikki muu.

Mitä "puhdistettava" tarkoittaa?

"Purgeable" kuvaa tiedostoja, jotka macOS on päättänyt, että ne voidaan tarvittaessa poistaa. Tämä on samanlainen kuin tietojen "poistaminen" kiintolevyltä: tiedot merkitään roskaksi, mutta ne katoavat vasta, kun ne korvataan. Puhdistettavat tiedot ovat edelleen olemassa todellisina, käytettävissä olevina tiedostoina, mutta macOS on katsonut, että nämä tiedostot ovat hyödynnettäviä.

Toistaiseksi ei ole mahdollista nähdä tarkalleen, mitkä tiedostot käyttöjärjestelmä on merkinnyt puhdistettaviksi. Et myöskään voi tyhjentää puhdistettavaa tilaa itse, ellet turvaudu johonkin Terminaalin hakkerointi. Mutta meillä on yleinen käsitys siitä, mikä voidaan merkitä puhdistettavaksi.

Millaisia ​​tiedostoja Sierra pitää puhdistettavina?

Kaksi päätekijää vaikuttaa siihen, onko tiedosto puhdistettava: päivämäärä, jolloin se viimeksi avattiin, ja onko tiedosto saatavilla iCloudissa. Jos tiedoston voi ladata iTunesista, Photosista tai iCloudista on demand, eikä sitä ole avattu vähään aikaan, on hyvä mahdollisuus, että se merkitään puhdistettavaksi.

iCloud Desktopin ja Documentsin ottaminen käyttöön laajentaa huomattavasti niiden tiedostojen määrää, jotka voidaan merkitä puhdistettaviksi. Nämä kansiot sisältävät todennäköisesti suurimman osan tiedostoistasi. Kun ne on varmuuskopioitu iCloudiin, mikä tahansa näistä tiedostoista voi teknisesti olla tyhjennettävä ehdokas. Käyttäjätiedostoja, joita ei ole varmuuskopioitu iCloudiin, ei tulisi koskaan merkitä puhdistettaviksi.

Muita ehdokastiedostoja ovat erikoistapaukset, kuten TV-ohjelmat ja iTunes-kirjastosi elokuvat, jotka olet jo katsonut, vieraiden kielten sanakirjat ja suuret, ei-latinalaiset kirjasimet, joita ei ole koskaan käytetty.

Optimoituun tallennustilaan tutustuminen

Se ei pääty tyhjennettäviin tiedostoihin. Sierra tarjoaa myös muutamia ominaisuuksia, joiden avulla voit hallita paremmin tallennustilaasi.

Suunnittelultaan Sierran tallennusoptimointitoiminnot ovat piilossa käyttäjän näkyviltä. Sinun ei tarvitse tehdä suoria toimia hyötyäksesi perusasioista, mutta voit katsoa konepellin alle saadaksesi enemmän hallintaa.

Jos avaat "Tietoja tästä Macista" Omenavalikosta ja napsautat Tallennustila-välilehteä, näet levytallennustilan erittelyn. Napsauta "Hallinnoi" -painiketta avataksesi Järjestelmätiedot-ikkunan.

Tuloksena olevassa ikkunassa tapahtuu pari asiaa.

Vasemmalla on muutama tiedostoluokka, mukaan lukien Sovellukset, Asiakirjat ja Mail, sekä kunkin luokan viemä levytila.

Napsauta esimerkiksi Asiakirjat-välilehteä, jolloin useimmat tiedostot näkyvät koon mukaan lajiteltuina. Testieni perusteella "Dokumentit" sisältää itse asiassa asiakirjat, lataukset ja työpöytäkansiot.

Tämä on luultavasti hyödyllisin ominaisuus joukossa. Se auttoi minua löytämään joitain kauan kadonneita, levyjä täynnä olevia äänitiedostoja, mikä oli hienoa. Mutta kaikki nämä valikkovaihtoehdot eivät ole yhtä hyödyllisiä. Esimerkiksi GarageBandin napsauttaminen ei kerro juuri mitään.

Suositukset-välilehdellä (joka on oletusnäkymä) sinulla on muutamia muita vaihtoehtoja. Ensimmäinen on nimeltään "Store in iCloud".

Vaikka kuvauksessa lukee "tallenna kaikki tiedostot iCloudiin", "kaikki" on hieman liioittelua. Tämä kytkin mahdollistaa iCloud Desktopin ja Documentsin, joka varmuuskopioi työpöytä- ja asiakirjakansiosi sisällön iCloudiin. Kaikki tiedostot, jotka on tallennettu turvallisesti iCloudiin, ovat tällöin puhdistettavan lipun ehdokkaita. Sama koskee valokuvakirjastoasi. Kaikki täysiresoluutioiset valokuvat, jotka ovat myös iCloudissa, voidaan myös merkitä puhdistettaviksi, mutta optimoidut JPG-tiedostot pysyvät järjestelmässä.

Toinen on jossain määrin epätarkasti merkitty "Optimoi tallennustila". Se poistaa kaikki iTunes-elokuvat ja TV-ohjelmat, jotka olet jo katsonut.

Nämä videot voidaan ladata uudelleen ja ne merkitään edelleen ostetuiksi, mutta paikallinen versio poistetaan kiintolevyltäsi.

Kolmas, "Tyhjennä roskakori automaattisesti", poistaa automaattisesti tiedostot, jotka ovat olleet roskakorissa yli kolmekymmentä päivää.

Lopuksi napsauttamalla "Tarkista tiedostot" kohdassa "Vähennä sotkua" avaa Asiakirjat-välilehden, jonka näimme aiemmin.

Johtopäätös

On hieman pelottavaa, että käyttöjärjestelmä hallitsee tallennustilaa puolestasi, etkä toistaiseksi voi kieltäytyä käytöstä. Parasta, mitä voit tehdä, on tallentaa mahdollisimman vähän iCloudiin, mikä vähentää mahdollisesti tyhjennettävien tiedostojen määrää. Toteutus on suunniteltu konservatiiviseksi, joten tietojen pyyhkimisen virheiden tulisi olla harvinaisia.

Indeksi
  1. Mitä "puhdistettava" tarkoittaa?
  2. Millaisia ​​tiedostoja Sierra pitää puhdistettavina?
  3. Optimoituun tallennustilaan tutustuminen
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up