Ovatko yksityiset pelipalvelimet laillisia?

Keskuspalvelimella isännöidyt verkkopelit ovat melko yleisiä. Valitettavasti heillä on ainutlaatuinen virhe ajan myötä. Toisin kuin muut pelit, jotka voidaan toistaa kauan julkaisun jälkeen, verkkopelit menettävät palvelimensa, kun ne suljetaan. Tämä tekee koko pelin toistamattomaksi, koska kenelläkään ei ole palvelinta, johon voi muodostaa yhteyden.

Indeksi

  Yksityinen palvelin

  Jotkut ihmiset ottavat kuitenkin vastuun oman palvelimen isännöimisestä pelille. Tätä kutsutaan "yksityiseksi palvelimeksi", ja vaatii paljon työtä päästäksesi toimintaan. Jos kehittäjä menestyy, hän voi elvyttää pelin, joka on jo unohdettu.

  Jotkut ihmiset menevät askeleen pidemmälle ja luovat yksityisiä pelipalvelimia, jotka ovat edelleen toiminnassa. Tämän tarkoituksena on yleensä "hallita peliä" ja toteuttaa ominaisuudet, jotka palvelimen omistaja haluaa nähdä pelissä. Tähän voi sisältyä pelin palauttaminen "klassiseen" tilaan nostalgian takia. Sen avulla ihmiset voivat pelata maksamatta pääpelistä. Riippumatta yksityisen palvelimen omistajan aikomuksesta, kuinka laillista on luoda tai pelata sitä?

  Ohita

  Tässä vaiheessa on syytä huomata, että katamme palvelimet, jotka on valmistettu ilman kehittäjän nimenomaista lupaa. Joidenkin pelien avulla käyttäjät voivat isännöidä palvelinta omalla laitteellaan, ja tämä on tietysti hyvin laillista!

  Onko laillista pitää yksityistä palvelinta?

  Ovatko yksityiset pelipalvelimet laillisia? jotkut ihmiset ottavat itselleen isäntänä yksityisen pelipalvelimen suosikkipelejä varten. Kuinka laillista on isännöidä omaa yksityistä pelipalvelinta? Katsotaanpa se.

  Yksityisen palvelimen omistamisen ongelma on se, että omistajien on emuloitava palvelinta jollain tavalla. Tämä tehdään tyypillisesti vuotaneella, hakkeroidulla tai varastetulla palvelinkoodilla. Jos pelaajilla ei ole tapaa muodostaa yhteyttä palvelimeen, omistajan on myös asennettava asiakas, jotta ihmiset voivat muodostaa yhteyden. Molemmat näistä toimista ovat laittomia ja loukkaavat tekijänoikeuksia, koska teet kopion jonkun toisen teoksesta.

  Jotkut yksityisten palvelinten omistajat hyväksyvät pelaajilta lahjoituksia pelin jatkamiseksi. Tämä lasketaan yksityisen palvelimen muuttamisesta kannattavaksi yritykseksi ja johtaa usein siihen, että pelinkehittäjällä on vaikea mennä alas.

  Asiat pimenevät hieman, kun yksityinen palvelin jäljittelee vanhaa peliä, joka on kulunut. Pelin edetessä palvelimen isännöinti ja asiakkaan jakaminen on edelleen laitonta. Toisin kuin aktiivinen peliemulointi, kukaan ei menetä tuloja, koska peli on kauan kuollut. Pelin luoneen studiota ei ehkä enää ole olemassa!

  Sellaisena palvelin, joka jäljittelee vanhaa peliä, pysyy todennäköisemmin kiinni, kun taas palvelimet, jotka jäljittelevät nykyisiä, osuvat sammutukseen ja hylkäävät.

  Onko laillista pelata yksityisellä palvelimella?

  Ovatko yksityiset pelipalvelimet laillisia? jotkut ihmiset ottavat itselleen isännöidä yksityistä pelipalvelinta suosikkipeleilleen. Kuinka laillista on isännöidä omaa yksityistä pelipalvelinta? Katsotaanpa se.

  Yhden isännöinti voi olla laitonta, mutta sen pelaaminen ei ole. Koska kaikki oikeudelliset kysymykset liittyvät palvelimen emulointiin ja asiakasasetteluun, pelaaminen millä tahansa niistä ei vie sinua oikeudellisiin ongelmiin.

  On kuitenkin syytä huomata, että monilla online-peleillä on loppukäyttäjän lisenssisopimus (EULA), jossa todetaan nimenomaisesti, että et pelaa yksityisillä palvelimilla. Jos käyttöoikeussopimusta rikotaan, kehittäjät voivat kieltää sinut pelaamasta pääpalvelimilla.

  Pitäisikö minun pelata yksityisellä palvelimella?

  Ovatko yksityiset pelipalvelimet laillisia? jotkut ihmiset ottavat itselleen isäntänä yksityisen pelipalvelimen suosikkipelejä varten. Kuinka laillista on isännöidä omaa yksityistä pelipalvelinta? Katsotaanpa se.

  Ihannetapauksessa ei! Jos peli jatkaa toimintaansa, sinun tulee tukea kehittäjää ja pelata heidän virallisilla palvelimillaan. Lataamalla yksityisen asiakkaan ja pelaamalla ilmaiseksi, sinä menet sen tekeviltä ihmisiltä kaivattua tuloa.

  Asiat muuttuvat hieman harmaiksi, kun sen kehittäjä on hylännyt pelin eikä virallista palvelinta ole pelattavissa. Sellaisena on tullut sosiaalisesti hyväksyttävää pelata yksityisellä palvelimella, joka jäljittelee suljettua peliä.

  Ei enää yksityinen

  Ihmiset luovat yksityisiä palvelimia monista eri syistä. Mikä tahansa syy, yksityisen palvelimen luominen rikkoo tekijänoikeuksia; kuitenkin se, joutuvatko palvelinten omistajat oikeustoimiin vai ei, riippuu täysin yksittäistapauksesta.

  Luuletko ihmisten pystyvän tarjoamaan laillisesti yksityisen palvelimen hylätylle pelille? Kerro meille alla.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up