Parhaat emolevyn ja prosessorin yhdistelmät (Intel tai Ryzen)

Minkä tyyppinen prosessori ja yhteensopiva emolevy valita tietokoneelle, jotta ei kulu liikaa, jotta saat parhaan

Joka kerta kun haluamme rakentaa uuden PC:n, kokoamalla sen kotona, meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota emolevyä valittaessa, koska vaarana on, että saamme tuotteen, joka ei ole yhteensopiva käytettävän prosessorin kanssa.

Joten tässä oppaassa näemme kuinka valita uusi emolevy prosessorin yhteensopivuuden perusteella: itse asiassa nämä kaksi tietokoneen osaa ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa, ja ne tulisi aina ostaa yhdessä.

Tässä viestissä emme näe mallistoa, vaan vain joitain yleisiä pohdintoja siitä, miten valitse uuden tietokoneen prosessori ja näin ollen, emolevy on yhteensopiva kyseisen prosessorin kanssaviitaten sitten muihin artikkeleihin joidenkin myynnissä olevien mallien osalta.

Kuinka valita emolevy ja prosessori

Toisessa artikkelissa, josta puhuimme Tärkeää tietää ennen prosessorin valintaajosta löydämme yleistä tietoa hyvän prosessorin valitsemisesta
Yhteenvetona voidaan todeta, että tietokoneprosessorit voivat olla Intel tai AMD, kaksi tunnetuinta kotiprosessorien valmistajaa.

Liitännän (eli prosessorin kotelon tai liittimen) lisäksi meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota piirisarjaankoska on välttämätöntä ilmaista prosessorimme koko potentiaali: emolevylle asennettu tehokas suoritin, jossa on halpa piirisarja, hidastaa sen nopeutta ja tekee PC:stä vanhentuneen muutamassa kuukaudessa.

Intelin prosessorit

Intelillä on vankka maine peli- ja työtietokoneissa, ja niitä on saatavana Intel Core i3, i5, i7 ja i9: jokainen numero "i":n vieressä vastaa prosessorin versiota, joka tunnistaa nopeasti suorituskyvyn (taloudellisesta i3:sta tehokkaaseen i9:ään).

Useimmat Intel-prosessorit vaihtavat kantaa jokaisen sukupolvenvaihdoksen yhteydessä (keskimäärin joka toinen markkinoilla oleva julkaisu); meidän on otettava nämä päivitykset huomioon, koska voimme päätyä emolevyyn, joka ei hyväksy uusia prosessoreita johtuen yhteensopimattomuudesta kantajan ja integroidun piirisarjan kanssa.

Intel Core i3 ja yhteensopiva emolevy

Jos aiomme rakentaa taloudellisen mutta riittävän tehokkaan tietokoneen kaikkiin päivittäisiin toimintoihin, suosittelemme keskittymään prosessoriin Intel Core i3-12100Fyhteensopiva LGA1700-liittimen kanssa, 3,3 GHz:n perustaajuus, 4 fyysistä ydintä, 8 loogista ydintä ja DDR4- ja DDR5-RAM-tuki 128 Gt asti.

Voimme yhdistää tämän prosessorin emolevyyn GIGABYTE B660 DS3Hvarustettu 4 Dual Channel DDR4 RAM -paikalla, kaksi Dual Ultra-Fast NVMe PCIe 4.0 x4 M.2 -paikkaa, USB 3.2 Gen 2x2 TYPE-C -portit, Smart Fan 6 -järjestelmä, HDMI-lähtö, DisplayPort-lähtö, Realtek GbE LAN -liitäntä, yksi PCI Express x16 -paikka, 4 SATA 6Gb/s -porttia ja Realtek High Definition Audio -tuki.

Intel Core i5 ja yhteensopiva emolevy

Jos haluamme tehokkaan tietokoneen mutta kuluttamatta kättä ja jalkaa, voimme keskittyä suorittimeen Intel Core i5-12600Kvarustettu 10 fyysisellä ytimellä (6 tehoydintä ja 4 virransäästöydintä), 16 virtuaaliytimellä, 2,80 GHz:n perustaajuudella, 4,9 GHz Tuboboost-taajuudella, Intel 770 UHD -näytönohjaimella ja DDR4- ja DDR5-RAM-tuella 128 Gt asti.

Voimme lisätä tällaisen emolevyn tähän tehokkaaseen prosessoriin ASUS PRIME Z690-P D4jossa on tuki DDR4-muisteille, PCI Express 5.0 -paikka, Realtek 2,5 Gb Ethernet-yhteys, tuki Realtek 7.1 Surround -äänelle, 3 NVMe M.2 -paikkaa, 4 SATA 6GB/s -porttia, 1 USB 3.2 Gen 2x2 -portti, Armory system Crate ja Aura Sync RGB -järjestelmä.

Intel Core i7 ja yhteensopiva emolevy

Jotta voimme rakentaa erittäin tehokkaan tietokoneen pelaamista ja videoeditointia varten, meidän on aloitettava prosessorista Intel Core i7-12700Fvarustettu 12 fyysisellä ytimellä (8 tehoa ja 4 energiansäästöä), 20 virtuaaliytimellä, 2,10 GHz:n perustaajuudella, 4,90 GHz TurboBoost-taajuudella ja väistämättömällä DDR4- ja DDR5-RAM-tuella 128 Gt asti.

Tälle prosessorille suosittelemme valitsemaan emolevyn ASUS TUF Gaming Z690-PLUS D4varustettu Intel Z690 -piirisarjalla, LGA1700-kanta, DDR4-muistituki, PCI Express 5.0 -paikka, 14+1 tehovaihetta, Intel 2,5 Gb LAN -yhteys, Realtek 7.1 Surround -äänituki, 4 NVMe M.2 -paikkaa, 4 paikkaa SATA 6 Gt/s ja Aura Sync RGB -järjestelmätuki.

Intel Core i9 ja yhteensopiva emolevy

Rakentaaksemme todella "avaruustietokoneen", joka pystyy hallitsemaan useita virtuaalikoneita samanaikaisesti ja hallitsemaan kaikkia virtuaalitodellisuuspelejä, meidän on ostettava huippuluokan prosessori. Intel Core i9-12900Kjossa on 16 fyysistä ydintä (8 tehoydintä ja 8 virransäästöydintä), 24 virtuaalista ydintä, 2,40 GHz:n perustaajuus, 5,20 GHz:n maksimiturbotaajuus, Intel 770 UHD -grafiikka sekä DDR4- ja DDR5-RAM-tuki 128 Gt asti.

Ainoa emolevy, joka on tarpeeksi tehokas tukemaan tätä prosessoria, on MSI MPG Z690 CARBONvarustettu Z690-piirisarjalla, LGA 1700 -liitäntä, neljä DDR5 RAM -muistipaikkaa, 5 NVMe M.2 -paikkaa, kolme PCIe x16 -paikkaa, PCIe 5.0 -paikkatuki, Memory Boost 6666+MHz/OC -järjestelmä, HDMI 2.1 -lähtö, DisplayPort-lähtö 1.4 HBR3, neljä SATA-paikkaa, yksi USB3.2 Gen2x2 20 Gbps Type-C -portti, kuusi USB 3.2 Gen 2 10 Gbps -porttia, Intel I225V 2,5 Gbps LAN-yhteys ja langaton Intel Wi-Fi 6E -yhteys (integroidulla Bluetoothilla).

AMD prosessorit

AMD-prosessorit ovat aina olleet paras valinta tehokkaille prosessoreille kaikista näkökulmista liioittelematta lopullisia kustannuksia. Tällä hetkellä parhaita ovat ne, jotka tunnistetaan lyhenteellä Ryzenuuden sukupolven AMD-prosessorit, jotka ovat erittäin tehokkaita jokapäiväiseen käyttöön, pelaamiseen ja moniajotoimintoihin.

Näimme ne toisessa artikkelissa Intelin ja AMD:n prosessorien erotjota voimme hyödyntää ymmärtääksemme, mitkä erot näiden kahden tuottajan välillä ovat.

AMD Ryzen 5 ja yhteensopiva emolevy

Kukaan ei voita prosessoria, jos haluat rakentaa tarpeeksi tehokkaan tietokoneen kaikkiin päivittäisiin tehtäviisi AMD Ryzen 5 5600Xvarustettu 6 fyysisellä ytimellä, 12 virtuaaliytimellä, 3,7 GHz:n perustaajuudella, 4,6 GHz:n enimmäistaajuudella, AM4-liitännällä, 32 Mt:n L3-välimuistilla ja AMD "Zen 3" Core Architecture -järjestelmällä.

Tämä prosessori voidaan asentaa emolevylle ASUS ROG Strix B550-Fvarustettu B550-piirisarjalla, AM4-liitännällä, tuki DDR4 RAM -muisteille, PCI Express 4.0 -paikka, Intel 2,5 Gb LAN-yhteys, 2 NVMe M.2 -paikkaa, ASUS Optimem II -järjestelmä, USB 3.2 Gen 2 -portit ja Aura Sync RGB -järjestelmä.

AMD Ryzen 7 ja yhteensopiva emolevy

Jos haluamme rakentaa tehokkaan tietokoneen pelaamaan virtuaalitodellisuudessa, meillä on oltava prosessori AMD Ryzen 7 5800Xjossa on 8 fyysistä ydintä, 16 virtuaalista ydintä, 36 Mt L3-välimuisti, 3,8 GHz:n perustaajuus, 4,7 GHz:n tehostustaajuus, AM4-liitäntä ja AMD Ryzen™ VR-Ready Premium -järjestelmä.

Tämä tehokas suoritin tulisi yhdistää emolevyn, kuten emolevy, kanssa ASUS ROG Strix B550-Ejossa on B550-piirisarja, ATX-muotokerroin, PCIe 4.0 -tuki, Power Coupled -vaiheet, 2,5 Gb LAN-yhteys, langaton WiFi 6 (802.11ax) -yhteys, kaksi NVMe M.2 -paikkaa, SATA 6 Gbps -paikka, USB 3.2 -portit Gen 2 ja RGB Aura Sync -järjestelmä.

AMD Ryzen 9 ja yhteensopiva emolevy

Jopa AMD:llä on mahdollista rakentaa erittäin tehokas tietokone käyttämälläAMD Ryzen 9 5950Xvarustettu 16 fyysisellä ytimellä, 32 virtuaaliytimellä, 3,4 GHz:n perustaajuudella, 4,9 GHz:n enimmäistaajuudella, 64 Mt:n L3-välimuistilla, AM4-liitännällä ja tuella AMD Ryzen VR-Ready Premium -järjestelmille,, AMD "Zen 3" -ydinarkkitehtuuri, AMD StoreMI -tekniikka ja AMD Ryzen Master Utility.

Tälle tehokkaalle prosessorille on parempi valita erittäin tehokas emolevy, kuten Gigabyte B550 AORUS ELITE AX V2varustettu B550-piirisarjalla, AM4-kanta, edistynyt lämpösuunnittelu suurilla pintajäähdytyselementeillä, erittäin kestävä PCIe 4.0 x16 -paikka, tuki kaksikanavaisille DDR4-muisteille, 12+2-vaiheinen Digital Twin Power Design 50A DrMOS:lla, kaksinkertainen NVMe M -paikka . 2, Intel WiFi 6 802.11ax langaton yhteys, 2,5 GbE LAN-yhteys ja RGB FUSION 2.0 -järjestelmä.

Johtopäätökset

Kuten tämän oppaan avulla on helppo ymmärtää Emolevyssä ei koskaan kannata säästääkoska laadukas prosessori varmistaa paremman vakauden, paremman yhteensopivuuden ja yleisen korkean suorituskyvyn, etenkin kun käytössä on tehokkaimmat prosessorit.

Prosessorin lisäksi meidän on myös valittava huolellisesti RAM-muistit ja lisää a NVMe M.2 -muistijotta sinulla on todella tehokas tietokone.

Olemme selittäneet sinulle muissa oppaissa Kuinka emolevy toimii Ja Kuinka tietokoneen emolevy valmistetaan.

Jos olemme sen sijaan kiinnostuneita ymmärtämään, kuinka suosittelemamme suorittimet ja emolevyt asennetaan, voimme lukea oppaamme yllä Kuinka koota tietokoneesi, koota osat ja rakenna tietokone tyhjästä.

Indeksi
 1. Kuinka valita emolevy ja prosessori
 2. Intelin prosessorit
  1. Intel Core i3 ja yhteensopiva emolevy
  2. Intel Core i5 ja yhteensopiva emolevy
 3. Intel Core i7 ja yhteensopiva emolevy
 4. Intel Core i9 ja yhteensopiva emolevy
 5. AMD prosessorit
  1. AMD Ryzen 5 ja yhteensopiva emolevy
  2. AMD Ryzen 7 ja yhteensopiva emolevy
  3. AMD Ryzen 9 ja yhteensopiva emolevy
  4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up