Palautusosion poistaminen Windows 11:ssä ja 10:ssä

Meillä on vähän tilaa levyllä ja haluamme myös palauttaa palautukseen tarkoitetun tilan? Katsotaanpa, miten se tehdään

Tietokoneissa, joissa on pienet levyt (alle 1 TB tilaa), voimme yhtäkkiä joutua ilman tallennusmuistia uusille videotiedostoille tai suurempien ohjelmien asentajille. Tässä tapauksessa voimme palauttaa tilaa poistamalla vanhimmat tiedostot tai palautusosion poistaminenjoka vie usein yli 50 Gt (käytetystä palautusjärjestelmästä riippuen).

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti, kuinka palautusosio poistetaan Windows 11:ssä ja 10:ssä käyttöjärjestelmään sisältyvien työkalujen avulla, jotta tiedostoillemme saadaan välittömästi tilaa. On sanomattakin selvää, että poistamalla palautusosion emme voi enää palauttaa järjestelmää ongelmatilanteissa.

Tämän skenaarion välttämiseksi näytämme sinulle kuinka luodaan uusi palautusosio ulkoiselle USB-asemallejoten voit aina palauttaa tietokoneesi myös ilman alkuperäistä palautusosiota.

Poista palautusosio

Palautusosiot näkyvät työkalusta Levynhallinnointijonka voimme aloittaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa.

Tässä ohjelmassa voimme tunnistaa kaikki levyn palautusosiot: ne on merkitty tekstillä Terve (palautusosio) ja niitä voi myös olla hyvin lukuisia, koska voimme löytää sekä Windowsin luomia palautusosioita (jotka yleensä vievät 500–1 Gt) että kannettavan tietokoneen valmistajan luomia palautusosioita (jotka yleensä vievät useita Gt).

Koska tehtävämme on palauttaa mahdollisimman paljon tilaa, neuvoja on valita suurin palautusosio (eli valmistajan luoma osio), napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina Poista äänenvoimakkuus.

Joitakin palautusosioita ei voi käyttää Levynhallinnan kautta: voimme poistaa ne vain asianmukaisilla valmistajan luomilla työkaluilla (joita voimme etsiä verkossa Googlesta esim. "palautusosio "PC:n valmistajan nimi"") tai käyttämällä kolmannen osapuolen levynhallintaohjelmia, kuten EaseUS Partition Master ilmainen.

Kun olet tyhjentänyt kaikki palautusosiot (ja jättänyt sen paikoilleen Jakamaton tila) avataan taas Levynhallinnointi (jos emme ole käyttäneet tätä ohjelmaa osioiden poistamiseen), napsautamme hiiren kakkospainikkeella Windowsin pääosiota tai henkilötiedoille varattua osiota ja paina Laajenna äänenvoimakkuutta lisätäksesi käytettävissä olevaa levytilaa.

Luo uusi palautusosio ulkoiselle levylle

Nyt kun meillä ei ole enää palautusosioita, meidän on varustettava itsemme luomaan palautusmenetelmä ulkoiselle USB-levylle, jotta voimme palauttaa Windowsin ongelmatilanteissa. Jatkamiseksi hankitaan a ulkoinen USB-levyliitä se tietokoneeseen, avaa Käynnistä-valikko ja etsi sovellus Ohjauspaneeli.

Ohjauspaneelista siirrytään kohtaan Järjestelmä ja turvallisuusavaamme valikon Varmuuskopiointi ja palautus (Windows 7)napsautamme sivuttain Luo järjestelmäkuva ja uudessa ikkunassa, joka avautuu, tarkistamme kohteen Kiintolevyllä ja valitse juuri liitetty ulkoinen USB-levy. Vahvistamme tarvittaessa ja aloitamme järjestelmäkuvan luomisen ulkoiselle levylle, jotta meillä on edelleen palautusosio käytettäväksi hätätilanteessa.

Eikö tietokoneesi enää käynnisty tai onko se kaatunut viruksen vuoksi? Jatka palautusta liittämällä ulkoinen USB-levy palautusosioon ja käynnistämällä se Windowsin palautuskonsoli suljetussa tietokoneessa paina -painiketta ongelmien karttoittaminenjatkamme Edistyneet asetukset ja valitsemme Järjestelmän kuvan palautus (jos se ei näy, paina Lisää palautusvaihtoehtoja). Nyt ei jää enää muuta kuin valita ulkoiselle levylle tallennettu kuva järjestelmän palauttamiseksi.

Jos palautuskonsoli ei myöskään toimi, voimme aina luo Windowsin USB-tikku (toimivalta tietokoneelta), aseta se lukittuun tietokoneeseen (yhdessä USB-levyn kanssa, jossa on palautusosio), muuttaa käynnistysjärjestystä ja heti aloitusnäyttöön ilmestyessä valitse Nollaa tietokone käynnistääksesi palautuskonsolin.

Johtopäätökset

Jos tarvitsemme tilaa kannettavassamme Windowsissa Palautusosiot kannattaa puhdistaa Windows-käyttöjärjestelmän ja kannettavan tietokoneen valmistajan luomia: nämä palautukset ovat usein täynnä turhia ohjelmia ja joka tapauksessa (poiston jälkeen) voimme aina luoda uuden palautusosion ulkoiselle levyllejotta se on silti suojattu ongelmien varalta.

Windowsin palautusmenetelmistä voimme lukea oppaitamme luo palautuspiste Windows 10:ssä ja 11:ssä ja edelleen tapoja korjata Windows 10 tai 11 ja luoda palautuslevy.

Indeksi
  1. Poista palautusosio
  2. Luo uusi palautusosio ulkoiselle levylle
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up