Poista sivuston kuvat käytöstä Chromessa, Firefoxissa ja Edgessä

Etkö halua katsella kuvia selatessasi verkkoa? Selvitetään, kuinka kuvien lataaminen poistetaan käytöstä pääselaimissa

Jos kulutamme paljon liikennettä netissä surffaillessamme, vika johtuu melkein aina kuvista, joita on nyt kaikkialla kaikilla sivustoilla: kuvien käyttö auttaa, koska ne epäilemättä puhuvat enemmän kuin sanat, mutta sitten ne myös hidastavat selausnopeutta ja saattavat hämmentää käyttäjäävarsinkin jos niitä on liikaa.

Onneksi voimme säästää kaistanleveyttä ja nopeuttaa Internetiä estämällä kuvat selaamisen aikanajotta voimme lukea vain tärkeimpien sanomalehtien tai sivustojen tekstejä, joita vierailemme päivittäin.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka poistaa kuvat käytöstä Google Chromessa, Mozilla Firefoxissa ja Microsoft Edgessäjoten voit nopeuttaa selaamista ja säästää kaistanleveyttä tarvittaessa (tai kun Internet on niin hidas, ettei se pysty lataamaan kaikkia sivuston osia).

Poista kuvat käytöstä Google Chromessa

Kuvien poistaminen käytöstä Google Chrome voimme toimia kahdella tavalla: estää kuvat vain tietyltä verkkosivulta tai estää ne kaikilta vierailluilta sivustoilta. Jos haluat estää yksittäisen sivuston kuvat, siirry haluamallesi verkkosivulle, paina riippulukkokuvaketta yläreunassa (osoitepalkin vasemmalla puolella), paina Sivuston asetuksetlöydämme kohteen Kuvat ja valitsemme vaihtoehdon pudotusvalikosta Lohko.

Jos sen sijaan halusimme poistaa kaikkien verkkosivustojen kuvat käytöstä, paina valikkoa, jossa on kolme pistettä oikeassa yläkulmassa, paina asetuksetavaamme valikon Yksityisyys ja turvallisuusnapsautamme Sivuston asetuksetvieritämme sivua alaspäin, kunnes saavutamme merkinnän Kuvat ja korotetaan ääntä Älä anna sivustojen näyttää kuvia.

Poista kuvat käytöstä Mozilla Firefoxissa

Jos käytämme Mozilla Firefox selaimena meillä ei ole Asetukset-kohtaa kuvien estämiseksi, mutta voimme toimia valikosta about:config estääksesi kaikki kuvat tai vain kolmannen osapuolen kuvat (jotka tulevat muista sivustoista).

Voit ottaa tämän muutoksen käyttöön selaimessa kirjoittamalla osoitepalkkiin about:configvahvistamme varoitusviestin ja etsimme merkinnän permissions.default.image. Kohde on oletusarvoisesti asetettu parametriin 1 (eli kaikki ladatut kuvat), mutta voimme estää kaikki kuvat kaksoisnapsauttamalla numeroa ja asettamalla parametriksi 2 tai estää vain kolmannen osapuolen kuvat asettamalla parametriksi 3.

Poista kuvat käytöstä Microsoft Edgessä

Microsoft Edge se on Windows 11:n ja Windows 10:n oletusselain ja perustuu Chromium-koodiin (sama kuin Google Chrome). Jos haluat deaktivoida vain yhden sivuston kuvat Microsoft Edgessä, meidän tarvitsee vain painaa lukkokuvaketta (osoitepalkin vasemmassa yläkulmassa), napsauttaa Tämän sivuston käyttöoikeudetlaajenna Kuvat-kohdan vieressä oleva avattava valikko ja valitse Lohko.

Voit estää kaikki sivustojen kuvat painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja painamalla -painiketta asetuksetavaamme sivun valikon Evästeet ja sivuston käyttöoikeudetvieritämme sivua alaspäin, kunnes saavutamme merkinnän Kuvat ja asetamme äänen Lohko avattavassa valikossa.

Johtopäätökset

Estämällä tietyn sivuston tai kaikkien vierailtujen verkkosivustojen kuvat saamme erittäin nopean, sujuvan ja häiriöttömän sivun latauksen, mikä on parasta niille, jotka haluavat lukea uutisia ja oppaita ilman liiallisen kuvan lataamisesta aiheutuvaa haittaa.

Temppu kuvien poistamisesta käytöstä verkkoselaimissa voi olla erittäin hyödyllinen, kun surffaamme huonosti toimivassa verkossa, jotta voit ainakin aina ladata verkkooppaiden tekstit. Yllä näkyvät vaiheet voidaan toistaa myös selainten mobiiliversioissa: meidän tarvitsee vain avata Asetukset-valikko ja noudattaa samoja vaiheita (tai muuttaa valikon kohtia).

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka poistaa käytöstä Chromen, Firefoxin, Edgen ja Safarin sivustojen ilmoitukset ja miten Ota käyttöön "Älä seuraa" ja sivuston käyttöoikeudet.

Indeksi
  1. Poista kuvat käytöstä Google Chromessa
  2. Poista kuvat käytöstä Mozilla Firefoxissa
  3. Poista kuvat käytöstä Microsoft Edgessä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up