Parhaat Windows 10 ja 11 pääsiäismunat etsittäväksi

Microsoftilla on pitkä ja viihdyttävä historia pääsiäismunien, salaisten pelien ja muiden omituisuuksien piilottamisesta käyttöjärjestelmiinsä. Kuka voi unohtaa Hall of Tortured Soulsin Microsoft Officessa Windows 95:ssä tai Pinballin Word 97:ssä?

Windows 10 ja Windows 11 eivät ole aivan yhtä leikkisiä kuin aiemmat iteraatiot, ja ne ovat poistaneet pääsiäismunia sen jälkeen, kun se aloitti Trustworthy Computing Initiativen vuonna 2002. Mutta siellä täällä on edelleen joitain piilotettuja yllätyksiä. Tässä ovat suosikki Windowsin pääsiäismunat ja salaisuudet.

Lue myös: 15 turvallista verkkosivustoa Windows-ohjelmiston lataamiseen

1. Pyörivä hammasratas (Windows 11)

Jos joskus törmäät tunnistettavaan Asetukset-hammaskuvakkeeseen sovelluksessa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja saat söpön yllätyksen – siinä on vähän pyöräilyä! Ehkä ei niinkään pääsiäismuna kuin kiva pieni animaatioyksityiskohta, mutta se sai ihmiset puhumaan, kun se löydettiin ensimmäisen kerran Notepad-sovelluksesta.

Siinä kaikki. Pieni pyörivä hammaspyörä. Se ei ehkä ole aivan samalla tasolla kuin vanhemmissa Windows-versioissa salaa olemassa olleet täysin piilotetut pelit, mutta se on jotain!

2. Doomin omistettu portti

Kesti muutaman vuoden ennen kuin hitti ensimmäisen persoonan räiskintäpeli Doom tuli Windows-alustoille, mutta kun se tuli, siitä syntyi täysi meteli. Pelin nimi oli Doom 95, ja Id Software -kehittäjien klassisessa vitsauksessa he määrittivät 666:n pelin verkkoportiksi.

Hämmästyttävää kyllä, portti 666 on edelleen määritetty Doomille oletusarvoisesti Windows 10:ssä tähän päivään asti, kunniaksi merkittävän demonien räjäyttämispelin.

Siirry kohtaan "C:Windows\System32\drivers\etc", avaa sitten tiedosto "services" Muistiossa tai muussa tekstieditorissa ja vieritä alas, kunnes löydät Doom.

Lue myös: 29 mahtavaa näytönsäästäjää Windowsille

3. Soita puheluita

Sinulla on oltava modeemi määritettynä tätä varten, mikä ei ole suuri ominaisuus useimmissa uudemmissa tietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa. Jos kuitenkin teet niin, voit soittaa nopeasti puheluita suoraan Windows 10 -tietokoneeltasi.

Paina vain Win + R avataksesi suorituskomennon ja kirjoita sitten "dialer.exe". Paina OK.

Jos tietokoneeseen on liitetty modeemi tai puhelin, näet valintanäppäimistön. Jos ei, saat varoitusviestin, joka kehottaa sinua määrittämään asetukset.

4. Star Wars CMD -elokuva

Ei ole mikään salaisuus, että monet ohjelmistokehittäjät ovat myös nörtejä, jotka arvostavat sci-fiä ja fantasiaa ja kaikkea nörttiä. Kaivele vähän Windows 10:tä, niin voit törmätä tähän varsin viehättävään Telnet-versioon Star Warsista, joka on piilotettu komentokehotteeseen.

Siirry kohtaan "Ohjauspaneeli -> Ohjelmat -> Ota Windowsin ominaisuudet käyttöön tai poista ne käytöstä".

Vieritä seuraavaksi kohtaan, jossa lukee "Telnet Client", valitse sen vieressä oleva ruutu ja napsauta OK.

Paina Win + R uudelleen ja kirjoita tällä kertaa seuraava: telnet towel.blinkenlights.nl.

Nyt lepää, rentoudu ja nauti Star Wars Episode IV:n Telnet-versiosta.

Lue myös: 4 tapaa palauttaa poistetut tiedostot Windowsissa

5. God Mode

Tämä saattaa kuulostaa hieman dramaattisemmalta kuin se todellisuudessa on, mutta God Mode on silti kätevä ominaisuus, joka näyttää kaikki ohjauspaneelisi vaihtoehdot yhdessä pitkässä luettelossa.

Selaa vain minne tahansa kiintolevylläsi File Explorerissa, luo uusi kansio napsauttamalla tyhjää kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja siirtymällä kohtaan Uusi -> Kansio. Nimeä sitten kansio seuraavasti:

Jumala-tila.  {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Näet, että kansio muuttuu välittömästi ohjauspaneelin kuvakkeeksi. Kaksoisnapsauta kuvaketta, niin näet kaikki ohjauspaneelin vaihtoehdot. Haluat ehkä muuttaa näkymävaihtoehdoksi Luettelo tai Tiedot mahdollisimman selkeyden vuoksi.

6. Hobitit (Windows 10)

Muistatko mitä sanoimme ohjelmistokehittäjistä, joilla on taipumus fantasiaan ja scifiin? No, tämä pääsiäismuna tuo asian kotiin, sillä Windows 10:een on piilotettu valokuva Frodon talosta Taru sormusten herrasta -elokuvasta.

Löydät sen siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Helppokäyttöisyys" ja sitten "Tekstitykset" vasemmalla olevassa ruudussa.

Esikatseluruudussa näet idyllisen vihreän kukkulan, johon on rakennettu hobitinreikä, joka on otettu suoraan Taru sormusten herrasta -elokuvasta! Valitettavasti tämä ei enää päde Windows 11:ssä.

7. Cortana-pelit

Windows 10 ja 11 pääsiäismunat eivät ole aivan yhtä runsaita kuin aiemmat versiot, mutta ne kompensoivat sitä piilottamalla joitain pelejä ääniavustaja Cortanaan.

Cortanalla voi pelata muutamia pelejä. Voit sanoa sille "Heitä kolikko", mikä on itsestään selvää. Sitten on "Rock, Paper, Scissors" sekä elokuva triviapeli, joka käynnistyy sanomalla "play the movie game".

Uudemmat Windows-versiot ovat muuttaneet Cortanan toimintaa. Jos et pääse käsiksi näihin peleihin, käytät todennäköisesti uusinta versiota, joka on hyvä turvallisuuden kannalta, mutta ei niinkään pääsiäismunapeleihin.

Lue myös: 9 yksinkertaista tapaa avata Laitehallinta Windowsissa

Käärimistä

Se ei ole niin suuri valikoima kuin vanhoina hyvinä Windowsin aikoina, mutta Windows 10:ssä ja 11:ssä on silti hauskaa. Oletko löytänyt Windowsin pääsiäismunia tai salaisuuksia, joita emme ole maininneet tässä? Kerro meille kommenteissa!

Kun olet tutkinut näitä pääsiäismunia, tutustu hauskoihin piilotettuihin Google-peleihin.

Indeksi
  1. 1. Pyörivä hammasratas (Windows 11)
  2. 2. Doomin omistettu portti
  3. 3. Soita puheluita
  4. 4. Star Wars CMD -elokuva
  5. 5. God Mode
  6. 6. Hobitit (Windows 10)
  7. 7. Cortana-pelit
  8. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up