Salasanan poistaminen PDF-tiedostosta Macissa

Luottamuksellisten tietojen suojaaminen PDF-tiedostossa salasanalla on loistava tapa estää luvaton käyttö. Joskus voi kuitenkin olla tarpeen poistaa salasanasuojaus, jotta PDF-tiedosto on kaikkien nähtävissä. Tämä opas näyttää, kuinka voit poistaa salasanan PDF-tiedostosta Macissa, kunhan tiedät alkuperäisen salasanan.

Poista salasana PDF-tiedostosta Macissa Adobe Prolla

Adobe Acrobat on vastuussa PDF-tiedostomuodon luomisesta (yritys julkaisi PDF-eritelmän vuonna 1993), joten on järkevää poistaa salasana Macin PDF-tiedostosta heidän ohjelmistonsa avulla. Ainoa varoitus on, että tarvitset Acrobat Pro, joka on maksullinen ohjelmisto. On kuitenkin ilmainen kokeiluversio, jonka avulla voit käyttää sitä maksamatta jopa seitsemän päivää – paljon aikaa salasanan poistamiseen.

Jos haluat poistaa salasanan PDF-tiedostosta Macissasi Adobe Prolla, lataa, asenna ja käynnistä ohjelmisto Mac-tietokoneellesi. Valita Työkalut -> Suojaa PDF.

Valitse Poista suojaus salasanan poistamiseksi.

Jos asiakirjassa on asiakirjan avaamissalasana, napsauta OK poistaaksesi sen. Jos asiakirjalla on käyttöoikeussalasana, kirjoita oikea salasana Tulla sisään Salasana -ruutua ja napsauta OK.

Kun PDF on avattu, muista tallentaa asiakirja, jotta myös muut voivat käyttää sitä.

Poista salasana PDF-tiedostosta esikatselun avulla

Jos et halua ladata ja asentaa Adobe Prota vain salasanan poistamiseksi Mac-tietokoneesi PDF-tiedostosta, käytä macOS:n alkuperäistä PDF-lukuohjelmaa. Prosessi vie vielä muutaman vaiheen, mutta on silti helppo.

Avaa salasanalla suojattu PDF-tiedosto napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella PDF-tiedostoa, jonka suojauksen haluat poistaa. Valitse Avaajonka jälkeen Esikatselu. Voit myös kaksoisnapsauttaa tiedostoa. Kumpi tahansa tapa käynnistää tiedoston esikatselussa.

Koska tiedosto on suojattu salasanalla, esikatselu pyytää sinua antamaan salasanan, ennen kuin voit tarkastella sisältöä.

Kirjoita salasanasi annettuun ruutuun ja paina Enter. Jos salasana on oikea, voit tarkastella PDF-tiedostoa esikatselussa.

Klikkaa Tiedosto -valikko ja sen jälkeen Tallentaa… Vaihtoehtoisesti paina pikanäppäimiä Command + S. Tallenna PDF-tiedosto uutena asiakirjana ja nimeä se uudelleen, jotta et sekoita sitä salasanalla suojattuun versioon. Tämän vaiheen avulla voit myös valita uuden sijainnin nyt suojaamattomalle PDF-tiedostollesi – kuten latauskansion tai jonnekin iCloudissa, jotta voit käyttää sitä tulevaisuudessa nopeasti.

Kun käynnistät äskettäin tallennetun PDF-tiedoston missä tahansa PDF-lukijassa, mukaan lukien esikatselu, huomaat, että se ei enää kysy salasanaa. Tiedosto on valmis lähetettäväksi kenelle tahansa, eikä heidän tarvitse enää syöttää salasanaa päästäkseen sen sisältöön.

Poista salasana PDF-tiedostosta verkkoselaimella

Salasanan poistaminen PDF-tiedostosta verkkoselaimella on näppärä kiertotapa, joka hyödyntää useimmissa nykyaikaisissa selaimissa, kuten Macin Safarissa, Chromessa ja Firefoxissa, saatavilla olevaa tulostaa PDF-tiedostoksi -ominaisuutta. Tämä menetelmä ei vaadi lisäohjelmiston asentamista.

Avaa salasanalla suojattu PDF-tiedosto verkkoselaimessa vetämällä tiedosto avoimen selainikkunan URL-palkkiin tai käyttämällä selaimen Avaa tiedosto vaihtoehto, joka löytyy tyypillisesti Tiedosto valikosta. Sinua pyydetään antamaan salasana.

Kun PDF-tiedosto on avattu, valitse Tulosta vaihtoehto kohteesta Tiedosto valikosta (tai paina Komento + P). Klikkaa PDF -painiketta tulostusvalintaikkunan alaosassa.

Nimeä asiakirja ja valitse, mihin haluat tallentaa sen, ja napsauta sitten Tallentaa -painiketta.

Poista salasana PDF-tiedostosta Macissa käyttämällä kolmannen osapuolen sovelluksia

On olemassa monia kolmannen osapuolen PDF-lukijoita ja -editoreja, joiden avulla voidaan poistaa salasana Mac-tietokoneesi PDF-tiedostosta. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on PDF-asiantuntija.

Voit poistaa salasanan PDF Expertillä lataamalla ja asentamalla sovelluksen osoitteesta Mac App Storesta, tai hanki ilmainen kokeiluversio viralliselta verkkosivustolta. Kun olet asentanut sen, avaa salasanalla suojattu PDF-tiedosto sovelluksesta.

Klikkaa Tiedosto -valikko näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Vaihda salasana vaihtoehto. Klikkaus Poista salasana avataksesi asiakirjan lukituksen.

Jokaisella menetelmällä salasanan poistamiseksi PDF-tiedostosta Macissa – Adobe Prolla, esikatselulla ja kolmannella osapuolella – on omat etunsa ja haittansa, joten valitse tarpeitasi ja mukavuustasoasi parhaiten vastaava. Jos olet Linux-käyttäjä, tutustu salasanan poistamiseen PDF-tiedostosta Linuxissa.

Indeksi
  1. Poista salasana PDF-tiedostosta Macissa Adobe Prolla
  2. Poista salasana PDF-tiedostosta esikatselun avulla
  3. Poista salasana PDF-tiedostosta verkkoselaimella
  4. Poista salasana PDF-tiedostosta Macissa käyttämällä kolmannen osapuolen sovelluksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up