Kuinka kääntää video iPhonessa ja Macissa

Oletko koskaan tallentanut videota ja kuvitellut, kuinka taaksepäin toistaminen muuttaisi asioita? Ehkä kuvasit jonkun kompastuvan kissaan tai vangitsit lapsen leikkisät temput. Videon kääntäminen taaksepäin voi lisätä kuvamateriaaliisi ripauksen taikuutta, huumoria ja jopa jännitystä. Tämä opetusohjelma näyttää kuinka kääntää video iPhonessa ja Macissa sisäänrakennetun sovelluksen ja kolmannen osapuolen vaihtoehdon avulla.

Kuinka kääntää videoita iPhonessa

On kaksi tapaa kääntää video iPhonessasi. Huomaa, että et voi kääntää videota suoraan Kuvat- tai Kamera-sovelluksessa.

Online-työkalu Safarilla

Jos et halua asentaa sovellusta iPhonellesi vain kääntääksesi videon, voit käyttää ilmaista verkkoalustaa. Koska se on online-työkalu, voit käyttää sitä Safarissa tai missä tahansa muussa selaimessa, iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

Vierailla Clideo selaimessasi ja napsauta sinistä Valitse tiedosto -painiketta. Lataa video laitteestasi.

Valitse ikkunan vasemmassa alakulmassa olevasta valikosta, mitä videomuotoa haluat käyttää. Suosittelen MP4:ää, jos se ei ole jo siinä muodossa.

Valitse sinun Peruutusnopeus oikealla. 1x on normaalinopeus, kun taas 0,5x on puolet normaalista nopeudesta ja 2x on kaksinkertainen normaalinopeus. Jos videolla puhuu ihmisiä, kannattaa klikata Mykistä video. Muuten puheesta tulee sekavaa.

Napsauta sinistä Viedä -painiketta.

Kun video on muunnettu, voit ladata sen iPhonen tai iPadin kamerarullalle tai Macin kiintolevylle. Voit myös lähettää sen Google Driveen tai Dropboxiin. Muokata tuo sinut takaisin edelliseen näyttöön. Jos haluat poistaa Clideo-vesileiman, sinun on päivitettävä maksulliseen sopimukseen.

Kolmannen osapuolen iPhone-sovellus

Vaikka et voi enää käyttää iMovie-ohjelmaa videoleikkeen kääntämiseen iPhonessasi, voit käyttää kolmannen osapuolen sovellusta. App Store tarjoaa lukuisia videoeditointisovelluksia, joissa on käänteinen videotoiminto. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat mm CapCut ja ReverseVid.

Nämä sovellukset tarjoavat usein lisämuokkausominaisuuksia, kuten trimmauksen, musiikin lisäämisen ja suodattimien käyttämisen, jolloin voit luoda monimutkaisempia käänteisiä videoita. Tämän artikkelin tarkoituksiin käytämme CapCut.

Lataa sovellus, avaa se ja napauta Uusi projekti.

Valitse videosi Kuvat-sovelluksesta, odota, että se ladataan, ja napauta sitten Muokata vasemmassa alakulmassa.

Vieritä oikealle ja napauta Käänteinen.

Napauta Toista-painiketta varmistaaksesi, että tulos vastaa etsimääsi. Jos näin on, napauta latauspainiketta oikeassa yläkulmassa viedäksesi sen Kuvat-sovellukseesi.

Kuinka kääntää videoita Macissa

Vaihtoehdot ovat hieman erilaiset, jos haluat kääntää videon Macissasi. Kuten edellä mainittiin, voit käyttää online-työkalua tai kolmannen osapuolen sovelluksia, mutta toisin kuin iPhonessa, voit silti käyttää iMovielta tähän.

iMovie

iMovie tarjoaa samanlaisen, mutta hieman vankemman tavan kääntää videoita.

Avaa iMovie-sovellus Macissasi ja napsauta Luo uusi -> Elokuva.

Klikkaus Tuo mediaa valitaksesi videon, jonka haluat peruuttaa.

Vedä ja pudota videoleike kirjastosta aikajanalle ja napsauta sitten videoleikettä aikajanalla valitaksesi sen.

Etsi nopeusmittarin kuvake katseluikkunan yläpuolelta ylävalikkopalkista ja valitse sitten Käänteinen valintaruutu.

Voit säätää käänteisen videon toistonopeutta käyttämällä vieressä olevaa avattavaa valikkoa Nopeus.

Voit esikatsella käänteistä videota napsauttamalla katseluikkunan Toista-painiketta. Jos olet tyytyväinen tuloksiin, siirry Jaa-valikkoon oikeassa yläkulmassa. Valitse haluamasi vientitapa (Vie tiedosto, Sähköposti, YouTube ja Facebook).

Kolmannen osapuolen Mac-sovellus

Kuten iPhonessa, on myös kolmannen osapuolen Mac-sovelluksia, joiden avulla voit kääntää videon. Huomaa, että Mac App Storen vaihtoehdot eivät ole ilmaisia.

ladata Käänteinen video (4,99 dollaria). Avaa se, napsauta Valitse videoja lataa sitten videosi.

Aseta aloitus- ja lopetuskohta käänteiselle videolle. Jos haluat kääntää koko videon päinvastaiseksi, siirry videon alkuun ja napsauta Aseta aloituspiste. Siirry sitten videon loppuun ja napsauta Aseta päätepiste.

Jos kuitenkin haluat kääntää vain osan videosta, siirry kyseisen leikkeen alkuun ja loppuun ja napsauta Aseta aloituspiste ja Aseta päätepiste.

Klikkaus Peruuta ja tallenna valinta. Kun video on muunnettu, näet viestin, joka varoittaa, että video on valmis.

Napsauttamalla OK pitää sinut sovelluksessa. Jos haluat esikatsella videota, napsauta Esikatsele käänteistä videota. Jos haluat nähdä sen Finderissa, napsauta Korosta Käänteinen video Finderissa.

Lisävinkkejä videon kääntämiseen iPhonessa ja Macissa

 • Kokeile kääntää vain osa videosta saadaksesi hienovaraisemman vaikutelman. Voit saavuttaa tämän käyttämällä iMovien tai kolmannen osapuolen sovelluksen leikkaustyökaluja.
 • Kiinnitä huomiota äänen laatuun, kun käännät videota. Taaksepäin toistettu puhe voi kuulostaa luonnottomalta tai jopa järjettömältä. Harkitse alkuperäisen äänen mykistämistä. Jos haluat tallentaa videon äänen, harkitse jonkin näistä työkaluista, jotka poimivat äänen videosta.
 • Harkitse musiikin tai äänitehosteiden lisäämistä käänteisen videon parantamiseksi. Tämä voi auttaa luomaan tietyn tunnelman tai tunnelman.

Näillä menetelmillä ja pienellä luovuudella voit kääntää videoita iPhonessa ja Macissa ja lisätä projekteihin ainutlaatuisen käänteen.

Kaikki kuvakaappaukset: Mark O'Neill.

Indeksi
 1. Kuinka kääntää videoita iPhonessa
  1. Online-työkalu Safarilla
  2. Kolmannen osapuolen iPhone-sovellus
  3. Kuinka kääntää videoita Macissa
  4. iMovie
  5. Kolmannen osapuolen Mac-sovellus
 2. Lisävinkkejä videon kääntämiseen iPhonessa ja Macissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up