Samsung Galaxy vs iPhone: kumpi puhelin on parempi?

Mikä älypuhelin kannattaa valita Samsung Galaxyn ja uusimman sukupolven iPhonen välillä? Otetaan yhdessä selvää.

Samsung- ja Apple-puhelimet ovat olleet parhaita puhelimia jo vuosia, mutta aloittelevan tai tekniikan maailmaa vähän seurailevan käyttäjän voi olla vaikea valita kahden suuren merkin välillä, vaikka olisikin seurannut tarkkoja valintoja laitteistosta ja esteettinen näkökulma.

Seuraavassa oppaassa yritämme näyttää sinulle, mitä Samsung Galaxyn vahvuudet (ja puutteet). ja mitkä ovat Apple iPhonen vahvuudet (ja puutteet). viimeisimmät, joten voit verrata niitä ja valita seuraavan huippuluokan puhelimen selkeällä ja objektiivisella tavalla.

Tässä oppaassa pohjaudumme Samsungin ja Applen kalleimpiin lippulaivamalleihin tämän artikkelin kirjoittamishetkellä: puhumme

Indeksi
  1. Laitteisto
  2. Valokuvaus
  3. Autonomia
  4. Yhteensopivuus
  5. Käyttöjärjestelmä
  6. Puhelimen ja tarvikkeiden hinta

Laitteisto

Laitteiston näkökulmasta Samsung on aina esitellyt mahtavia innovaatioita, keskittyy voimakkaasti teknisten tietolehtien "WOW"-vaikutukseen saadakseen käyttäjät ostamaan sen lippulaivamalleja. Siksi niille, jotka etsivät puhelinta, jossa on kaikki (todella kaikki) uusimmat tekniikat, Samsung Galaxy ei menetä mitään.

Apple on aina esitellyt uusia asioita pikkuhiljaa noudattaen mottoa "emme ota uusia teknologioita käyttöön ennen kuin ne ovat täydellisiä": ajattele vain OLED-näyttöjen käyttöönottoa (jotka saapuivat paljon myöhemmin kuin kilpailu). Joten jos laitteiston näkökulmasta Apple ei näytä pitävän kynttilää Samsungiin, voidaan sanoa, että Applen omaksuma tekniikka on niin optimoitu, että se ei kärsi lainkaan puutteista, onnistuu ylittämään ( suorituskyky) mikä tahansa ultramoderni Samsung-puhelin.

Jos meidän on analysoitava Samsungin ja Applen vikoja laitteiston näkökulmasta Pikalataukseen liittyvät kriittiset ongelmat ilmaantuvat uudelleen: vaikka kilpailijat (ensisijaisesti Xiaomi) käyttävät erittäin nopeaa 120 watin latausta (jopa langattomasti), Samsung Galaxy S22 Ultra ei ylitä 45 watin "pikalatausta", kun taas iPhonessa lataus on ollut erittäin hidasta johtuen Salamaliitin, jolla on nyt päivänsä.

Toivottavasti molemmat pystyvät kuromaan kiinni tässä suhteessa, sillä heidän kilpailijansa karkaavat nopeasti.

Valokuvaus

Valokuvauksen näkökulmasta Apple on ehdottomasti askel eteenpäin, monesta näkökulmasta. Sen sijaan, että katsoisit megapikseliä ja antureiden laatua, on parempi keskittyä iPhone-kamerasovelluksen integroinnista: se on saatavilla tunnetuimmissa sosiaalisissa sovelluksissa (Instagram, Facebook, TikTok jne.) ja antaa sinun hyödyntää edistyneet kameratoiminnot nopeasti ja helpostiilman, että sinun tarvitsee ottaa valokuvia erillisellä kamerasovelluksella tai sovelluksella, joka on integroitu valitsemaasi sovellukseen.

Tätä valtavaa etua ei ole vielä hyödyntänyt yksikään Android-puhelin (ehkä vain Google Pixel 6 on lähellä): jopa Samsung Galaxy näyttää siksi huonosti optimoidulta sosiaalisten sovellusten kanssapakottaa meidät käyttämään sovelluksiin integroitua kamerasovellusta tai ottamaan valokuvan Samsungin Kamera-sovelluksesta (ja vasta sitten lataamaan sen sosiaaliseen sovellukseen).

Yhteiskunnallisesta näkökulmasta Applen valokuvausosasto voittaa minkä tahansa puhelimen, jopa ilman anturia ja megapikseliä (kuten usein tapahtuu Androidissa). iPhonen valokuvat tulevat aina kauniiksi kamerasovelluksen optimoinnin ja sosiaalisen kentän kysytyimpien toimintojen älykkään käytön ansiosta (sumennustehosteet, automaattinen kasvo- ja esinemakro jne.); Androidilla on helpompi kuvitella, että valokuvat tulevat kauniiksi laadukkaiden antureiden käytön ansiosta, koska sovellukset jättävät usein toivomisen varaa tai ovat epäkäytännöllisiä.

Autonomia

Autonomiatekijä kärsii laitteistokomponentissa havaituista vioista: koska Samsungista ja iPhonesta emme löydä uusimpia pikalataustekniikoita autonomian on oltava mahdollisimman korkea koska sen purkamisen jälkeen täyteen lataukseen kuluu aina yli puoli tuntia (verrattuna täysin purkautuneiden Xiaomi-puhelimien 15 minuutin lataukseen).

Samsung pärjää tästä näkökulmasta melko hyvin5000 mAh:n akun käytön ansiosta kaikissa huippuluokan malleissa. Apple yksinään iPhone on aina keskittynyt korkeaan optimointiin ja vain tietyille laitteistoille kehitetyn käyttöjärjestelmän ansiosta se onnistuu saavuttamaan hyvän akunkeston jopa "pienillä" akuilla (4352 mAh iPhone 13 Pro Maxissa).

Yhteensopivuus

Toinen arvioitava näkökohta on yhteensopivuus muiden elektronisten laitteiden kanssa: tämä näkökohta voi vaikuttaa siihen, millaista tekniikkaa käytämme päivittäin tai asennamme kotiin. Samsung-puhelimet ovat Android-pohjaisia, joten ne tarjoavat erinomaisen yhteensopivuuden kaikilla älykaiuttimilla, kaikilla liikkeellä olevilla älytelevisioilla ja kaikissa autoissa, jotka on varustettu Bluetoothilla tai tietyillä toiminnoilla (Android Auto).

iPhonen kanssa saamme kuitenkin erinomaisen yhteensopivuuden vain Applen ekosysteemin sisällä: niin kauan kuin kotimme, toimistomme tai automme on täynnä Applen laitteita, meillä ei ole minkäänlaisia ​​ongelmia; musiikki muuttuu täysin, jos meillä on muita kuin Applen laitteita, koska Cupertino-yhtiö on kuuluisa suljettujen protokollien ja tekniikoiden käyttämisestä, jotka ovat yhteensopivia vain muiden Apple-laitteiden kanssa (ajatellaanpa vain AirPlayta).

Samsungin valitsevilla on siksi hyvä yhteensopivuus käytännössä kaikkien elektronisten laitteiden kanssa (mukaan lukien Applen tuotteet, kuten Mac, MacBook ja muut iPhonet); iPhoneen keskittyvien täytyy nopeasti tulla "Apple-addiktiksi" ostamalla kaikki Applen myymät lisävarusteet ja laitteet maksimaalisen yhteensopivuuden saavuttamiseksi.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmän näkökulmasta haaste Androidin (järjestelmä sisältyy Samsungiin) ja iOS:n välillä on loputon: vuosia on sanottu, että Android on ylivoimainen, kun taas Apple-faneille iOS on "paras käyttöjärjestelmä koskaan". Android on parantunut paljon vuosien varrella, mutta siinä on vain järkeä kun valmistaja päivittää sen säännöllisesti; onneksi Samsung on muuttanut säveltään aikaisempaan verrattuna ja päivittää lippulaivalaitteitaan vähintään 2 vuoden ajan.

Käyttöjärjestelmässä Apple on aina soveltanut "erittäin löysää" politiikkaa, päivittää säännöllisesti jopa 4 tai 5 vuotta vanhoja puhelimia. Apple-käyttöjärjestelmä julkaistaan ​​suljetulla lisenssillä (kaikkien etujen ja miinusten kanssa), kun taas Android julkaistaan ​​avoimen lähdekoodin järjestelmänä (myös monia etuja ja haittoja sisältävänä).

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme erot Androidin ja iPhonen (iOS) välillä.

Puhelimen ja tarvikkeiden hinta

Perinteen mukaan iPhonet ovat aina kalleimpia laitteita, kuten myös sen lisävarusteet. Mutta katsomalla Amazonin hintataulukoita, iPhonen hinta ei aina ole korkeampi kuin Samsungin! Erona on arvon stabiilisuus: iPhone säilyttää arvonsa ajan myötä, kun taas Samsung (mutta yleensä mikä tahansa Android) menettää puolet arvostaan ​​alle 4 kuukauden kuluttua julkaisusta.

Siksi, jos etsimme puhelinta jälleenmyyntiä varten, paras on epäilemättä iPhone; jos sen sijaan etsimme laitetta, jossa on monia halpoja lisävarusteita, on parempi keskittyä Samsungiinkoska kaupat ovat täynnä vempaimia ja tarvikkeita, joita myydään muutamalla eurolla ja jotka ovat yhteensopivia minkä tahansa Androidin kanssa.

Johtopäätökset

Samsung Galaxyn ja Apple iPhonen välinen haaste on jatkunut vuosia, mutta lopulta voittaja on valmistaja, joka kiinnittää eniten huomiota yksityiskohtiin (Apple). Jos meillä on 1200 euroa rahaa puhelimeen, on aina parempi hankkia iPhone sen erinomaisen laadun, arvon kestävyyden ja sosiaaliseen mediaan optimoidun kameran vuoksi.

Jopa niin kalliissa iPhonessa on monia vikoja, mutta Samsung (miten hyvät sen puhelimet voivat olla laitteiston kannalta) kohtaa Xiaomin kilpailuajoka sisältää paremmat tekniset tiedot, Applen kaltaisen käyttöjärjestelmän ja kilpailukykyiset hinnat lippulaivapuhelimissaan.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Muuta Android-matkapuhelimesta iPhone iOS-ilmeellä ja parhaalle iOS 15:n temppuja ja piilotettuja ominaisuuksia iPhonessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up