Voiko Alexa olla vaarallinen lapsille?

Ovatko kaikki Alexa-ehdotukset turvallisia alaikäisille? Selvitetään yhdessä lasten kohtaamat riskit ja miten vältytään epämiellyttäviltä tilanteilta.

Lapsia ympäröivät nyt teknologiset laitteet, ja he oppivat usein käyttämään niitä paljon aikaisemmin kuin heidän vanhempansa, koska heidän kyltymätön halu löytää kaikkea. Mutta mitä tehdä, jos lapsi oppii käyttämään Amazon Echoa ja siten Alexa-ääniavustajaa? Voiko avustajalta kysytty olla vaarallista?

Tässä perusteellisessa tutkimuksessa näytämme sinulle mitä vaaroja alaikäisille kohtaa, kun he käyttävät Alexaa ilman aikuisen valvontaakoska Alexa käyttää Internetistä otettuja tietoja antaakseen vastauksia.

Esittelemme myös huolestuneemmille vanhemmille kuinka estää lapsia käyttämästä Alexaavähentääkseen nollaan riskiä, ​​että he loukkaantuvat noudattamalla tekoälyn antamia vääriä neuvoja.

Median tapaus

26.12.2021 a Twitterin käyttäjä ilmoitti erittäin vakavasta ongelmasta Alexan kanssa: ääniavustaja neuvoi lapsen (joka halusi löytää uuden haasteen) erityispyynnön irrota pistorasia puoliväliin ja kosketa paljaita sähkökoskettimia.

Onneksi kyseisellä lapsella oli tarpeeksi suolaa päässään, jotta hän ei noudattanut Alexan ehdottamaa haastetta, muuten sähköisku oli taattu, kun otetaan huomioon, että Amerikkalaiset pistorasiat ovat yleensä vähemmän turvallisia kuin eurooppalaiset (joka suojaa osan koskettimista eristeellä tällaisten ongelmien välttämiseksi).

Lapsen vanhempi ilmoitti asiasta Amazonille ja julkaisi haasteen valokuvan Twitterissä varoittaakseen kaikkia vanhempia Alexan vaara tietyissä tilanteissa.

On sanottava, että ongelma ei johdu siitä Alexa itse, mutta kuinka se hakee tietoa Internetistä: hän ei pysty erottamaan mikä on oikein ja mikä väärin, mikä johtaa groteskeja tai vaarallisia ratkaisuja koskevaan ehdotukseen yksinkertaisesti siksi, että ne luetaan Internetistä. Onneksi Amazon on korjannut tämän erittäin vakavan ongelman estämällä kaikenlaisen haun haasteilla tai muilla lapsille vaarallisilla avainsanoilla.

Kuinka estää lapsia käyttämästä Alexaa

Jos tämä tarina pelottaa sinua tarpeeksi, voimme joka tapauksessa ohjelmoi Amazon Echomme tunnistamaan äänemmejotta lapsi ei anna väärää äänikomentoa tai saisi vaarallisia vastauksia, kuten tarinassa.

Jatkamiseksi avaamme Amazon Alexa -sovelluksen laitteellamme (muistutamme, että se on saatavilla Android ja varten iPhone), kirjaudu tarvittaessa sisään Echossa käytetyllä Amazon-tilillä, paina oikeassa alakulmassa olevaa valikkoa muuvalitsemme valikon asetuksetpainamme valikkoa Profiilisi ja perheesipainamme profiiliamme ja lopuksi nappia Määritä äänitunnus.

Paina avautuvassa näytössä olen samaa mieltä ja noudatamme annettua menettelyä äänittääksemme äänemme ja sallimme siten Alexan tunnistaa äänemme selvästi muista. Valitettavasti suodattimena se ei aina ole tehokas ja jotkin toiminnot ovat käytettävissä ilman Voice ID:n apua.

Turvallinen vaihtoehto Alexalle: Google Assistant

Alexan kilpailija, nimittäin Google Assistant, tarjoaa paljon tehokkaamman äänen suodatusjärjestelmän siihen pisteeseen, että jos rekisteröimme äänitunnuksemme lapsi tuskin voi käyttää avustajaa ilman apuamme.

Äänittääksesi äänemme ja yhdistääksesi sen a Google Nest Mini avaamme Google Home -sovelluksen kannettavalle laitteellemme (kyseinen sovellus on saatavilla Android ja varten iPhone), paina profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa, paina Assistantin asetuksetvalitsemme valikon Hei Google ja Voice Matchpainamme korttia Muut laitteet ja lopuksi jatkamme Lisää Voice Match laitteisiin.

Nyt meidän tarvitsee vain noudattaa ehdotettuja vaiheita valitaksesi, missä Google Nest Minissä äänentunnistus aktivoidaan ja mikä ääni tallennetaan. Kun asennus on valmis, Nest Mini vastaa vain ääneemmejotta lapsi ei esittäisi outoja tai vaarallisia pyyntöjä.

Johtopäätökset

Analysoimalla lapsen ongelmaa ja sähköiskun puutetta voimme vahvistaa, että Alexa käyttäytyi erittäin tarkasti, ehkä liian tarkasti! Emme voi puhua ohjelmisto-ongelmasta koska hän seurasi lapsen pyyntöä kirjaimellisesti ja Alexa on löytänyt ensimmäisen hyödyllisen tuloksen Internetistä: Harmi, että ehdotettu tulos oli erittäin vaarallinen!

Tällaisten ongelmien välttämiseksi emme jätä lapsia yksin Alexan tai muun virtuaaliassistentilla varustetun laitteen kanssa ja valvomme aina lasten teknologisten innovaatioiden käyttöä. Jos olemme todella huolissamme, asetamme Google Nest Minin Amazon Echon sijaan ja määritämme Voice Matchinjotta alaikäiset eivät käyttäisi äänikomentoja kokonaan.

Ne, jotka ovat päättäneet keskittyä Google Assistantiin, voivat jatkaa artikkeliemme lukemista aiheesta kuinka luoda uusia äänikomentoja ja miten Paranna Google Assistantin äänentunnistusta, jos se ei ymmärrä komentojasi.

Indeksi
  1. Median tapaus
  2. Kuinka estää lapsia käyttämästä Alexaa
  3. Turvallinen vaihtoehto Alexalle: Google Assistant
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up