SIM -kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä: kuinka korjata

Onko SIM lakannut toimimasta puhelimessa? Etkö voi muodostaa yhteyttä mihinkään mobiilidataverkkoon? Katsotaanpa ongelman syyt ja ratkaisut

Vaikka käytämme nyt usein Wi-Fi-yhteyttä suosikkisovelluksemme avaamiseen, meidän on varmistettava, että operaattorimme SIM-kortti on täysin toimiva, jotta voimme surffata Internetissä, kun olemme poissa kotoa tai kun vastaanotamme (yhä harvinaisempia) perinteiset puhelut .. Nykyaikaisissa puhelimissa kestää hyvin vähän saadakseen virheen, jossa SIM-kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä, mikä tekee meidät "löydetyiksi" aina, kun olemme Wi-Fi-peittoalueen ulkopuolella.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka ratkaista SIM -kortteihin liittyvien nykyaikaisten puhelimien ongelmat, havainnollistaa ongelmien alkuperää ja ehdotuksia, joita voimme seurata ratkaistaksemme muutamalla yksinkertaisella askeleella, jotka kaikki voivat tehdä ilman, että tarvitsemme erikoistuneen teknikon väliintuloa.

Indeksi

  SIM -korttien tärkeimmät ongelmat

  SIM -kortit voivat lakata toimimasta useiden ongelmien vuoksi, jotka voimme tiivistää seuraavaan luetteloon:

  • SIM ei ole aktiivinen: operaattori ei ole vielä aktivoinut uutta SIM -korttia, joten se ei toimi. Yleensä riittää, että odotat pari tuntia aktivointia tai joillekin operaattoreille suoritetaan uusien SIM -korttien aktivointitoimenpide.
  • Verkko ei ole käytettävissä: kyseisellä alueella se ei ota käyttäjän signaalia, ei edes hätäpuheluita varten. Yleensä riittää, että siirryt ratkaisemaan nopeasti.
  • SIM -paikat ovat likaiset: voi tapahtua, että SIM -kortin asettamisen aikana tulee hieman pölyä tai nukkaa, jolloin kortin sisältämien tietojen lukeminen on mahdotonta. Useimmissa tapauksissa poista vain aukko, puhalla sisään ja aseta paikka uudelleen.
  • SIM -kortin väärä sijainti: olemme asettaneet SIM -korttipaikan väärin, ehkä emme ole kiinnittäneet huomiota paikan merkkeihin tai reikien sattumiin. Poistamme raon ja yritämme muuttaa syöttösuuntaa.
  • SIM estetty: operaattori estää puhelimeen asetetun SIM -kortin. Tämä virhe tapahtuu usein hylättyjen puhelimien kanssa, koska kaikki tietävät jo miten voit estää SIM -korttisi ja puhelinnumerosi välittömästi.
  • Vaurioitunut SIM: vanha SIM -kortti saattaa vahingoittaa yhteystietoja, mikä voi johtaa virheeseen kortin lukemisessa.
  • Yhteensopimaton puhelin: vaikka se on hyvin harvinaista nyt, voi olla, että kädessäsi on puhelin, joka ei tue italialaisia ​​SIM -kortteja, ei tue italialaisia ​​matkapuhelinverkkoja tai puhelinoperaattori on estänyt sen (vanha merkkituotteiden vitsaus, onneksi lähes kokonaan kuollut sukupuuttoon) .
  • Väärän kokoinen SIM: Suuri SIM -kortti ei koskaan sovi pieneen paikkaan, mutta monet yrittivät käyttää pienempiä SIM -kortteja vanhemmissa puhelimissa kiinnittämällä ne aukon keskelle tai käyttämällä paksuuskalvoa. Tällaisten virheiden välttämiseksi ostamme joitain SIM -sovittimet muutamasta eurosta.

  Jokaisessa ongelmassa jo esitettyjen ehdotusten mukaisesti olemme jo ratkaisseet käytännössä kaikki SIM -korttia koskevat ongelmat. Jos emme ole saavuttaneet haluttua vaikutusta, esim SIM -kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä, meidän tarvitsee vain seurata seuraavien lukujen ohjeita, jotta voimme jatkaa Internetissä surffailua, kun olemme poissa kotoa ja vastaanotamme perinteisiä tekstiviestejä ja puheluita.

  Käynnistä laite uudelleen

  Jos SIM -kortti ei halua tietää toimivansa, yritämme sammuttaa ja käynnistää laitteen uudelleen tai käyttää ääntä suoraan Uudelleenkäynnistää (jos se on puhelimen virta -valikossa). Tällä tavalla voimme nopeasti ratkaista antenniin liittyvät ongelmat tai väliaikaisen virheen solukkotietoverkon lukemisessa.

  Jos puhelin on lukittu, näyttö pysyy mustana tai huomaamme, että siihen asti käytetty sovellus ei enää näytä elämän merkkejä, suosittelemme lukemaan oppaamme Lukitun älypuhelimen, tietokoneen, television, tabletin ja modeemin pakotettu uudelleenkäynnistys.

  Käytä lentokonetilaa

  Sen sijaan, että sammuttaisimme puhelimen tai käynnistäisimme sen uudelleen, voimme hyödyntää lentokonetilaa ja katkaista välittömästi minkä tahansa tyyppisen langattoman yhteyden (Wi-Fi, Bluetooth ja matkapuhelinverkko) ja nähdä, poistetaanko tämä tila käytöstä matkapuhelinverkosta signaali palautetaan tai jos puhelin palaa lopulta surffaamaan Internetissä.

  Nopein tapa aktivoida lentokonetila on käyttää pikanäppäimiä ilmoitusvalikossa (Android) tai käynnistää Ohjauskeskus (iPhone).

  Vaihda SIM -korttipaikka

  Dual SIM -puhelimissa voimme myös yrittää vaihtaa korttipaikkoja käyttämällä SIM 2 -korttia (jos olemme käyttäneet SIM 1 -paikkaa tähän asti) tai vaihtaa SIM 1 -paikkaan (jos olemme käyttäneet SIM 2 -paikkaa). Usein vaihtamalla korttipaikkaa yhteys- tai signaalinpeitto -ongelma ratkaistaan ​​spontaanisti ilman mitään muuta.

  Jos meillä on puhelin, jossa on uudet eSIM -kortit, meillä ei ole kahta lähtöpaikkaa, mutta meidän on ymmärrettävä, miten eSIM aktivoidaan ottamalla yhteyttä operaattoriin (kuten näemme oppaan myöhemmässä luvussa).

  Päivitä käyttöjärjestelmä

  Uusien matkapuhelinverkkojen tuki tai mahdolliset yhteysongelmien virheenkorjaukset voidaan integroida uusiin järjestelmäpäivityksiin. Jos uusi puhelin aiheuttaa ongelmia SIM -kortin kanssa, yritämme päivittää puhelimen uusimpaan saatavilla olevaan laiteohjelmistoon.

  Jos emme ole koskaan päivittäneet puhelinta aikaisemmin, kytketään se Wi-Fi-verkkoon ja seurataan oppaidemme ohjeita Tarkista päivitykset Huawei-, Samsung- ja Android -matkapuhelimiin Ja Uusi päivitys ladattavaksi iPhonelle: milloin asentaa?

  Ota yhteyttä puhelinoperaattoriin

  Jos kaikki tähän mennessä esitetyt ehdotukset eivät ole ratkaisseet ongelmaa, on aika soittaa puhelinoperaattorille ymmärtääksemme, onko ongelma viallinen SIM -kortti, puhelinnumeromme aktiivinen lohko vai puhelinpalvelun aktivoinnin epäonnistuminen. ja / tai Internet -selailu. Voi myös olla, että operaattorilla on ongelmia alueella ja että verkko ei ole kaikkien käytettävissä.

  Tässä suhteessa voimme myös lukea artikkelimme Pyydä TIM-, WindTre-, Vodafone-, Fastweb -operaattorin apua.

  Päätelmät

  SIM -korttia käytetään paljon vähemmän kuin aikaisemmin: kerran se oli puhelinnumeroiden ja puheluiden soittamisen ja tekstiviestien välittäjä; tänään siitä on tullut yksinkertainen muovikappale, jonka avulla voit aina käyttää Internetiä myös kodin ulkopuolella, joten voit jatkaa chat -viestien lähettämistä ja uusien uutisten lukemista Facebookissa, Instagramissa tai TikTokissa. Jos meillä on ongelmia SIM -korttien kanssa, voimme yrittää ratkaista ne nopeasti kokeilemalla kaikkia yllä olevia vinkkejä; Jos SIM -kortti ei edelleenkään toimi, voi olla hyvä idea ottaa yhteyttä puhelinoperaattoriin tai mennä johonkin erityisiin puhelinpalvelukeskuksiin valitulle operaattorille (TIM-, Vodafone- tai WindTre -keskus).

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up