SIM -kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä: kuinka korjata

Onko SIM lakannut toimimasta puhelimessa? Etkö voi muodostaa yhteyttä mihinkään mobiilidataverkkoon? Katsotaanpa ongelman syyt ja ratkaisut

Vaikka käytämme nyt usein Wi-Fi-yhteyttä suosikkisovelluksemme avaamiseen, meidän on varmistettava, että operaattorimme SIM-kortti on täysin toimiva, jotta voimme surffata Internetissä, kun olemme poissa kotoa tai kun vastaanotamme (yhä harvinaisempia) perinteiset puhelut .. Nykyaikaisissa puhelimissa kestää hyvin vähän saadakseen virheen, jossa SIM-kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä, mikä tekee meidät "löydetyiksi" aina, kun olemme Wi-Fi-peittoalueen ulkopuolella.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka ratkaista SIM -kortteihin liittyvien nykyaikaisten puhelimien ongelmat, havainnollistaa ongelmien alkuperää ja ehdotuksia, joita voimme seurata ratkaistaksemme muutamalla yksinkertaisella askeleella, jotka kaikki voivat tehdä ilman, että tarvitsemme erikoistuneen teknikon väliintuloa.

SIM -korttien tärkeimmät ongelmat

SIM -kortit voivat lakata toimimasta useiden ongelmien vuoksi, jotka voimme tiivistää seuraavaan luetteloon:

 • SIM ei ole aktiivinen: operaattori ei ole vielä aktivoinut uutta SIM -korttia, joten se ei toimi. Yleensä riittää, että odotat pari tuntia aktivointia tai joillekin operaattoreille suoritetaan uusien SIM -korttien aktivointitoimenpide.
 • Verkko ei ole käytettävissä: kyseisellä alueella se ei ota käyttäjän signaalia, ei edes hätäpuheluita varten. Yleensä riittää, että siirryt ratkaisemaan nopeasti.
 • SIM -paikat ovat likaiset: voi tapahtua, että SIM -kortin asettamisen aikana tulee hieman pölyä tai nukkaa, jolloin kortin sisältämien tietojen lukeminen on mahdotonta. Useimmissa tapauksissa poista vain aukko, puhalla sisään ja aseta paikka uudelleen.
 • SIM -kortin väärä sijainti: olemme asettaneet SIM -korttipaikan väärin, ehkä emme ole kiinnittäneet huomiota paikan merkkeihin tai reikien sattumiin. Poistamme raon ja yritämme muuttaa syöttösuuntaa.
 • SIM estetty: operaattori estää puhelimeen asetetun SIM -kortin. Tämä virhe tapahtuu usein hylättyjen puhelimien kanssa, koska kaikki tietävät jo miten voit estää SIM -korttisi ja puhelinnumerosi välittömästi.
 • Vaurioitunut SIM: vanha SIM -kortti saattaa vahingoittaa yhteystietoja, mikä voi johtaa virheeseen kortin lukemisessa.
 • Yhteensopimaton puhelin: vaikka se on hyvin harvinaista nyt, voi olla, että kädessäsi on puhelin, joka ei tue italialaisia ​​SIM -kortteja, ei tue italialaisia ​​matkapuhelinverkkoja tai puhelinoperaattori on estänyt sen (vanha merkkituotteiden vitsaus, onneksi lähes kokonaan kuollut sukupuuttoon) .
 • Väärän kokoinen SIM: Suuri SIM -kortti ei koskaan sovi pieneen paikkaan, mutta monet yrittivät käyttää pienempiä SIM -kortteja vanhemmissa puhelimissa kiinnittämällä ne aukon keskelle tai käyttämällä paksuuskalvoa. Tällaisten virheiden välttämiseksi ostamme joitain SIM -sovittimet muutamasta eurosta.

Jokaisessa ongelmassa jo esitettyjen ehdotusten mukaisesti olemme jo ratkaisseet käytännössä kaikki SIM -korttia koskevat ongelmat. Jos emme ole saavuttaneet haluttua vaikutusta, esim SIM -kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä, meidän tarvitsee vain seurata seuraavien lukujen ohjeita, jotta voimme jatkaa Internetissä surffailua, kun olemme poissa kotoa ja vastaanotamme perinteisiä tekstiviestejä ja puheluita.

Käynnistä laite uudelleen

Jos SIM -kortti ei halua tietää toimivansa, yritämme sammuttaa ja käynnistää laitteen uudelleen tai käyttää ääntä suoraan Uudelleenkäynnistää (jos se on puhelimen virta -valikossa). Tällä tavalla voimme nopeasti ratkaista antenniin liittyvät ongelmat tai väliaikaisen virheen solukkotietoverkon lukemisessa.

Jos puhelin on lukittu, näyttö pysyy mustana tai huomaamme, että siihen asti käytetty sovellus ei enää näytä elämän merkkejä, suosittelemme lukemaan oppaamme Lukitun älypuhelimen, tietokoneen, television, tabletin ja modeemin pakotettu uudelleenkäynnistys.

Käytä lentokonetilaa

Sen sijaan, että sammuttaisimme puhelimen tai käynnistäisimme sen uudelleen, voimme hyödyntää lentokonetilaa ja katkaista välittömästi minkä tahansa tyyppisen langattoman yhteyden (Wi-Fi, Bluetooth ja matkapuhelinverkko) ja nähdä, poistetaanko tämä tila käytöstä matkapuhelinverkosta signaali palautetaan tai jos puhelin palaa lopulta surffaamaan Internetissä.

Nopein tapa aktivoida lentokonetila on käyttää pikanäppäimiä ilmoitusvalikossa (Android) tai käynnistää Ohjauskeskus (iPhone).

Vaihda SIM -korttipaikka

Dual SIM -puhelimissa voimme myös yrittää vaihtaa korttipaikkoja käyttämällä SIM 2 -korttia (jos olemme käyttäneet SIM 1 -paikkaa tähän asti) tai vaihtaa SIM 1 -paikkaan (jos olemme käyttäneet SIM 2 -paikkaa). Usein vaihtamalla korttipaikkaa yhteys- tai signaalinpeitto -ongelma ratkaistaan ​​spontaanisti ilman mitään muuta.

Jos meillä on puhelin, jossa on uudet eSIM -kortit, meillä ei ole kahta lähtöpaikkaa, mutta meidän on ymmärrettävä, miten eSIM aktivoidaan ottamalla yhteyttä operaattoriin (kuten näemme oppaan myöhemmässä luvussa).

Päivitä käyttöjärjestelmä

Uusien matkapuhelinverkkojen tuki tai mahdolliset yhteysongelmien virheenkorjaukset voidaan integroida uusiin järjestelmäpäivityksiin. Jos uusi puhelin aiheuttaa ongelmia SIM -kortin kanssa, yritämme päivittää puhelimen uusimpaan saatavilla olevaan laiteohjelmistoon.

Jos emme ole koskaan päivittäneet puhelinta aikaisemmin, kytketään se Wi-Fi-verkkoon ja seurataan oppaidemme ohjeita Tarkista päivitykset Huawei-, Samsung- ja Android -matkapuhelimiin Ja Uusi päivitys ladattavaksi iPhonelle: milloin asentaa?

Ota yhteyttä puhelinoperaattoriin

Jos kaikki tähän mennessä esitetyt ehdotukset eivät ole ratkaisseet ongelmaa, on aika soittaa puhelinoperaattorille ymmärtääksemme, onko ongelma viallinen SIM -kortti, puhelinnumeromme aktiivinen lohko vai puhelinpalvelun aktivoinnin epäonnistuminen. ja / tai Internet -selailu. Voi myös olla, että operaattorilla on ongelmia alueella ja että verkko ei ole kaikkien käytettävissä.

Tässä suhteessa voimme myös lukea artikkelimme Pyydä TIM-, WindTre-, Vodafone-, Fastweb -operaattorin apua.

Sim kortti ei toimi

SIM-kortti ei toimi voi olla ärsyttävä ongelma, joka voi estää sinua käyttämästä puhelintasi kunnolla. On monia syitä siihen, miksi SIM-kortti ei toimi, ja usein se voi johtua teknisestä viasta tai yhteensopimattomuudesta puhelimen kanssa. Ensinnäkin, varmista, että SIM-kortti on asetettu oikein puhelimeen. Jos se ei auta, voit yrittää puhdistaa SIM-kortin ja sen liittimen varovasti pehmeällä kankaalla tai puhdistusspraylla. Jos ongelma jatkuu, saatat joutua hankkimaan uuden SIM-kortin operaattoriltasi.

Puhelin ei lue SIM-korttia voi olla toinen yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa SIM-kortin toimimattomuutta. Jos puhelin ei lue SIM-korttia, voit ensin yrittää käynnistää puhelimen uudelleen. Jos se ei auta, voit kokeilla poistaa SIM-kortin ja asettaa sen takaisin paikalleen varovasti. Jos ongelma jatkuu, voit yrittää asettaa SIM-kortin toiseen puhelimeen tai kokeilla erilaista SIM-korttia nähdäksesi, onko ongelma puhelimessa vai SIM-kortissa.

Yhteensopimattomuus voi olla yksi syy siihen, miksi SIM-kortti ei toimi. Varmista, että puhelimesi on yhteensopiva käyttämäsi SIM-kortin kanssa. Joissakin tapauksissa saatat joutua päivittämään puhelimen ohjelmiston tai ottamaan yhteyttä operaattoriin saadaksesi uuden yhteensopivan SIM-kortin. Jos olet juuri vaihtanut SIM-korttia, varmista, että uusi kortti on aktivoitu ja että puhelimen asetukset ovat oikein.

Muut mahdolliset syyt SIM-kortin toimimattomuuteen voivat olla tekniset viat puhelimessa tai SIM-kortissa, verkko-ongelmat tai jopa vahingoittunut SIM-kortin liitin. Jos mikään edellä mainituista korjaustoimenpiteistä ei auta, voit yrittää ottaa yhteyttä puhelimen valmistajaan tai operaattoriin saadaksesi lisäapua ja diagnosoidaksesi ongelman tarkemmin.

Puhelin ei tunnista sim korttia

Puhelin ei tunnista SIM-korttia

Onko puhelimesi lakannut tunnistamasta SIM-korttia? Tämä voi olla ärsyttävä ongelma, mutta onneksi useimmiten se voidaan korjata helposti. Yksi yleisin syy siihen, miksi puhelin ei tunnista SIM-korttia, on huono yhteys kortin ja puhelimen välillä. Tarkista ensin, että SIM-kortti on asetettu oikein puhelimen SIM-korttipaikkaan. Jos se on, poista kortti varovasti ja aseta se uudelleen varmistaaksesi hyvän yhteyden.

Huono SIM-kortti

Toinen syy siihen, miksi puhelin ei tunnista SIM-korttia, voi olla itse kortti. SIM-kortti voi vahingoittua tai vikaantua, mikä estää puhelinta lukemasta sitä. Kokeile asettaa SIM-kortti toiseen puhelimeen varmistaaksesi, että kortissa ei ole ongelmia. Jos kortti toimii toisessa puhelimessa, ongelma saattaa olla puhelimessasi. Jos taas kortti ei toimi toisessakaan puhelimessa, kannattaa harkita uuden SIM-kortin hankkimista.

Yhteensopimattomuus

Jos olet juuri vaihtanut puhelimeesi uuden SIM-kortin ja puhelin ei tunnista sitä, on mahdollista, että kortti ei ole yhteensopiva puhelimesi kanssa. Tarkista, että SIM-kortti tukee puhelimesi verkkoa ja taajuusalueita. Lisäksi jotkut puhelimet vaativat, että SIM-kortti on aktivoitu ennen käyttöä. Tarkista, onko korttisi aktivoitu ja yhteensopiva puhelimesi kanssa.

Puhelimen asetukset

Viimeisenä vaihtoehtona, jos puhelin ei edelleenkään tunnista SIM-korttia, kannattaa tarkistaa puhelimen asetukset. Varmista, että lentokonetila ei ole päällä, sillä se estää puhelinta lukemasta SIM-korttia. Voit myös yrittää palauttaa puhelimen tehdasasetukset, mikä saattaa ratkaista ongelman. Jos mikään näistä vaihtoehdoista ei auta, kannattaa ottaa yhteyttä puhelimen valmistajaan tai operaattoriin saadaksesi lisäapua.

Miksi sim kortti ei toimi

Kun SIM-kortti ei toimi, on useita mahdollisia syitä. Yksi yleisimmistä syistä on, että SIM-kortti ei ole oikein asetettu puhelimeen. On tärkeää varmistaa, että SIM-kortti on asetettu oikein ja että se on hyvin kiinni paikallaan. Joskus SIM-kortti voi myös vaurioitua tai likaantua, mikä voi estää sen toiminnan.

Toinen yleinen syy SIM-kortin toimimattomuuteen on, että puhelin ei tue kyseistä SIM-korttia. On tärkeää varmistaa, että puhelin on yhteensopiva käytössä olevan SIM-kortin kanssa. Joissakin tapauksissa SIM-kortin lukija voi myös olla viallinen, mikä estää puhelinta lukemasta korttia.

-Kolmas syy SIM-kortin toimimattomuuteen voi olla SIM-kortin tarjoajan puolella. On mahdollista, että SIM-kortti on suljettu tai estetty jostakin syystä, kuten maksamattomien laskujen tai väärinkäytön vuoksi. Tässä tapauksessa on tärkeää ottaa yhteyttä SIM-kortin tarjoajaan selvittääkseen ongelman.

-Lisäksi, SIM-kortin toimimattomuuden syy voi olla myös puhelimen asetuksissa. On tärkeää tarkistaa, että puhelimen asetukset ovat oikein SIM-kortin käyttämiseksi. Joskus puhelin voi myös tarvita päivitystä tai ohjelmistopäivitystä, jotta se voi lukea SIM-korttia oikein.

-Viimeisenä syynä SIM-kortin toimimattomuuteen voi olla fyysinen vaurio SIM-kortissa tai puhelimessa. Tarkista, ettei SIM-kortissa ole naarmuja tai halkeamia, ja varmista myös, että puhelin ei ole vaurioitunut. Jos epäilet fyysistä vauriota, on suositeltavaa ottaa yhteyttä valmistajaan tai asiantuntevaan huoltoliikkeeseen.

Sim-kortti lakkasi toimimasta

SIM-kortti lakkasi toimimasta voi olla ärsyttävä ongelma, joka voi estää puhelimen käytön kokonaan. Tämän ongelman yleisimpiä syitä voivat olla viallinen SIM-kortti, puhelimen vika tai SIM-kortin liittimen likaantuminen.

Ensimmäinen askel ongelman ratkaisemiseksi on tarkistaa, että SIM-kortti on asetettu oikein puhelimeen. Varmista, että kortti on painettu tiukasti paikoilleen ja että se on suorassa asennossa.

Seuraavaksi tarkista SIM-kortin kunto. Poista SIM-kortti puhelimesta ja tarkista, että se ei ole vaurioitunut tai naarmuuntunut. Voit myös kokeilla siirtää SIM-kortin toiseen puhelimeen ja katsoa, toimiiko se siellä.

Mikäli SIM-kortti näyttää olevan kunnossa, voi ongelma johtua puhelimesta. Kokeile käynnistää puhelin uudelleen ja katso, toimiiko SIM-kortti sen jälkeen. Jos ongelma jatkuu, voit kokeilla palauttaa puhelimen tehdasasetukset tai ottaa yhteyttä puhelimen valmistajaan.

Liittimen puhdistaminen voi myös auttaa ratkaisemaan ongelman. Käytä varovasti puhdistusainetta ja pehmeää liinaa puhdistamaan SIM-kortin liitin. Varmista, että puhelin on sammutettu ja akku poistettu ennen puhdistamista.

Sim kortille ei ole käyttäjähallintaa

Kun SIM-kortti ei toimi tai puhelin ei lue sitä, yksi mahdollinen syy voi olla se, että sim kortille ei ole käyttäjähallintaa. Tämä tarkoittaa, että puhelin ei tunnista SIM-korttia tai ei pysty lukemaan sen tietoja. Tässä tapauksessa on tärkeää tarkistaa, että SIM-kortti on asennettu oikein ja että se on yhteensopiva puhelimen kanssa.

Ensimmäinen askel on tarkistaa, että sim kortti on asennettu oikein. Poista SIM-kortti varovasti puhelimesta ja tarkista, että se on asetettu oikein paikalleen. Varmista myös, että SIM-kortti on ehjä eikä siinä ole näkyviä vaurioita tai naarmuja. Jos SIM-kortti näyttää vahingoittuneelta, kannattaa hankkia uusi kortti.

Toinen mahdollinen syy on, että puhelimesi ei ole yhteensopiva SIM-kortin kanssa. Tarkista puhelimen käyttöohjeista, että SIM-kortti on yhteensopiva laitteesi kanssa. On myös hyvä tarkistaa, että SIM-kortti on oikean kokoinen. Nykyään on olemassa erilaisia SIM-korttityyppejä, kuten mikro-SIM ja nano-SIM. Varmista, että käytät oikeanlaista korttia puhelimeesi.

Jos olet varma, että SIM-kortti on asennettu oikein ja se on yhteensopiva puhelimesi kanssa, mutta puhelin ei silti lue sitä, voit yrittää puhdistaa SIM-kortin ja SIM-korttipaikan. Käytä pehmeää liinaa tai huopaa pyyhkiäksesi varovasti SIM-kortin ja puhelimen SIM-korttipaikan. Tämä voi auttaa poistamaan mahdolliset pöly- tai likajäämät, jotka voivat estää yhteyden.

Jos mikään edellä mainituista toimenpiteistä ei auta ja SIM-kortti edelleen ei toimi tai puhelin ei lue sitä, kannattaa harkita ottaa yhteyttä operaattoriin. He voivat tarkistaa, onko SIM-kortti aktivoitu ja toimii oikein. He voivat myös tarjota apua ja neuvoja ongelman ratkaisemiseen.

Päätelmät

SIM -korttia käytetään paljon vähemmän kuin aikaisemmin: kerran se oli puhelinnumeroiden ja puheluiden soittamisen ja tekstiviestien välittäjä; tänään siitä on tullut yksinkertainen muovikappale, jonka avulla voit aina käyttää Internetiä myös kodin ulkopuolella, joten voit jatkaa chat -viestien lähettämistä ja uusien uutisten lukemista Facebookissa, Instagramissa tai TikTokissa. Jos meillä on ongelmia SIM -korttien kanssa, voimme yrittää ratkaista ne nopeasti kokeilemalla kaikkia yllä olevia vinkkejä; Jos SIM -kortti ei edelleenkään toimi, voi olla hyvä idea ottaa yhteyttä puhelinoperaattoriin tai mennä johonkin erityisiin puhelinpalvelukeskuksiin valitulle operaattorille (TIM-, Vodafone- tai WindTre -keskus).

Indeksi
 1. SIM -korttien tärkeimmät ongelmat
 2. Käynnistä laite uudelleen
 3. Käytä lentokonetilaa
 4. Vaihda SIM -korttipaikka
 5. Päivitä käyttöjärjestelmä
 6. Ota yhteyttä puhelinoperaattoriin
 7. Sim kortti ei toimi
 8. Puhelin ei tunnista sim korttia
 9. Miksi sim kortti ei toimi
 10. Sim-kortti lakkasi toimimasta
 11. Sim kortille ei ole käyttäjähallintaa
  1. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up