Sovellusten käyttäminen Windows 10:n lukitusnäytöstä

Helppokäyttöinen painike Windows 10:n lukitus-/kirjautumisnäytössä (kelloa muistuttava kuvake virtapainikkeen vieressä) voi olla tärkeä ihmisille, joilla on kuulo- tai näköongelmia.

Jos et kuitenkaan ole yksi näistä ihmisistä, et ehkä edes tiedä tämän painikkeen olemassaolosta, joten miksi et käyttäisi sitä uudelleen ja muuttaisi siitä jotain hyödyllistä itsellesi? Näytämme sinulle, kuinka saat eri sovelluksia saataville Windowsin kirjautumisnäytöltä – olipa kyseessä kirjoitusohjelmisto, komentokehote (jos olet tyytyväinen Windows Defenderin suojauksen kiertämiseen) tai Muistio, jotta voit kirjoittaa asioita nopeasti muistiin ilman tarvetta Kirjaudu sisään.

Huomautus: tämä edellyttää muutamien säätöjen tekemistä rekisteriin. Se ei ole liian monimutkaista, mutta sinun tulee aina tehdä varmuuskopio rekisteristäsi ennen kuin teet muutoksia tähän.

Aloitetaan tämä mielessä.

Avaa ensin rekisterieditori (Win + R ja kirjoita sitten regedit).

Kirjoita rekisterieditorin yläreunassa olevaan palkkiin seuraava hakemisto:

Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Kuvatiedoston suoritusasetukset

Napsauta vasemmalla olevassa ruudussa hiiren kakkospainikkeella kansiota/avainta "Image File Execution Options" ja valitse sitten "New -> Key". Napsauta hiiren kakkospainikkeella "New Key #1" -kansiota ja nimeä se uudelleen "utilman.exe".

Napsauta uudessa utilman-kansiossa oikealla olevaa ruutua hiiren kakkospainikkeella, valitse "New -> String Value" ja kutsu sitä "Debuggeriksi".

Napsauta seuraavaksi hiiren kakkospainikkeella Debuggeria, napsauta Muokkaa ja kirjoita sitten suoritettavan sovelluksen tai ohjelman koko hakemisto suoraan kirjautumisnäytöstä. Jos olet epävarma sovelluksesi sijainnista, avaa Windowsin Resurssienhallinta ja etsi sovelluksen tarkka sijainti. (Voit etsiä sitä Windowsin Resurssienhallinnan oikeassa yläkulmassa olevasta hakupalkista.)

Kun olet löytänyt sen, napsauta tyhjää kohtaa osoitepalkissa Windowsin Resurssienhallinnan yläosassa, niin se muuttuu oikeaksi hakemistosijainnista.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella, napsauta Kopioi ja liitä se sitten "Muokkaa merkkijonoa" -ruutuun Debugger-arvon kohdalla rekisterieditorissa. Jos haluat luoda pikakuvakkeen Muistioon lukitusnäytössä, arvopäivämääräruudussa pitäisi olla "C:\Windows\System32\notepad.exe".

Napsauta OK arvotietojen syöttämisen jälkeen. Muistio-sovelluksen tapauksessa saatat saada virheilmoituksen, että se ei pääse käsiksi Työpöytä-kansioon, mutta voit silti tehdä muistiinpanoja ja tallentaa ne kiintolevylle.

Huomaa, että kaikki sovellukset eivät toimi tällä temppulla. Microsoft Storen sovellukset ovat hieman painajainen, koska ne eivät avaudu tyypillisten suoritettavien tiedostojen kautta, joten muistilaput ja OneNote ovat poissa kuvasta.

Ennen oli myös tapaus, jossa voit avata korotetun komentokehotteen (c:\Windows\System32\cmd.exe) kirjautumisnäytöstä, jonka avulla voit avata useimmat tietokoneesi sovellukset. Windows Defender on nyt viisas tähän, mutta esittelee sen suojana. Jos yrität asettaa komentokehotteen avautumaan lukitusnäytössä, sinua estetään tekemästä sitä. Voit kiertää tämän poistamalla Windows Defenderin käytöstä. Suosittelemme sen tekemistä vain, jos sinulla on toinen virustorjunta.

Johtopäätös

Voit nyt tehdä muistiinpanoja Windowsin lukitusnäytöltä tai tehdä monia muita asioita, jos olet valmis kiertämään Windows Defenderin suojausvaroitukset. Nauti lukitusnäytön uudesta joustavuudesta, mutta ole varovainen, ettet sekoita rekisteriä liikaa.

Indeksi
  1. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up