Kuinka muuttaa Windows 10 Wi-Fi Mobile Hotspotiksi

Windows 10:n mobiilihotspot-ominaisuus on ollut käytössä muutaman hyvän vuoden ajan, mutta se on yksi niistä asioista, joista kannattaa muistaa. Jos esimerkiksi tietokoneesi on yhdistetty verkkoon, jonka salasana on unohtunut, tai tietokoneesi on yhdistetty ethernetin kautta verkkoon, joka toimittaa vain vähän tai ei ollenkaan Wi-Fi-signaalia huoneeseen, mobiiliyhteyspiste voi käynnistää, välittää tietokoneesi yhteyssignaalin muihin laitteisiin.

Näytämme sinulle hänen artikkelissaan, kuinka voit muuttaa Windows 10 -tietokoneesi vääristymättömäksi Wi-Fi-hotspotiksi.

Lue myös: Kuinka korjata Wi-Fi Connected Ei Internetiä -ongelma Windowsissa

Wi-Fi-mobiilihotspotin määrittäminen

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että tietokone, jota haluat käyttää hotspotina, on yhdistetty olemassa olevaan verkkoon – joko Wi-Fi:n tai Ethernetin kautta. Sinun on myös varmistettava, että siinä on toimiva Wi-Fi-sovitin ja ettei sitä ole poistettu käytöstä. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä, valitsemalla Laitehallinta ja vieritä alas kohtaan Verkkosovittimet.

Etsi sovitin, jossa on sanat "Wireless" tai "Wi-Fi". (Meille se on "Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265.") Jos sen vieressä on alaspäin osoittava nuoli, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta "Ota käyttöön". Jos sen vieressä on huutomerkki, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella, napsauta "Ominaisuudet -> Ohjain" -välilehteä ja sitten "Päivitä ohjain" (tai "Palauta ohjain", jos se epäonnistuu).

Kun Wi-Fi-sovittimesi on varmasti toimiva ja käytössä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja napsauta sitten "Mobile hotspot" vasemmalla olevasta ruudusta.

Tarkista tässä, että "Jaa Internet-yhteyteni kohteesta" -pudotusvalikosta valittu verkko on oikea, ja napsauta sitten "Jaa Internet-yhteyteni" -liukusäädintä niin, että se sanoo "Päällä".

Tietokoneesi yhteyden pitäisi nyt ilmestyä Wi-Fi-vaihtoehdoksi missä tahansa Wi-Fi-yhteensopivissa laitteissa, joihin haluat muodostaa yhteyden – puhelimissa, muissa tietokoneissa, nimeät sen. Hotspotin nimi ja satunnaisesti luotu salasana näkyvät tietokoneesi "Mobile hotspot" -ikkunassa. (Voit muuttaa näitä klikkaamalla "Muokkaa" niiden alla.)

Mobiilihotspotin hallinta

Kun yhdistät laitteen hotspotiin, kyseisen laitteen nimi, IP ja MAC-osoite näkyvät Mobiilihotspotin asetuksissa. Ärsyttävää kyllä, ei ole suoraa tapaa potkaista tiettyjä laitteita pois hotspotistasi, ja tehdäksesi tämän sinun on vaihdettava hotspotin salasana.

Toinen kätevä hotspot-ominaisuus on mahdollisuus sallia muiden Windows 10 -laitteiden kytkeä mobiiliyhteyspisteen etäkäyttöön. Tätä varten hotspot on ensin poistettava käytöstä Windows 10:ssä. Kun se on pois päältä, vieritä alas "Mobiilihotspot"-asetuksissa kohtaan "Ota käyttöön etänä" ja kytke se päälle.

Seuraavaksi sinun on yhdistettävä laitteet, joita haluat hotspotin kauko-ohjattavan, Windows 10 -tietokoneeseesi Bluetoothin kautta. Kun olet tehnyt tämän, Mobiili-hotspotin pitäisi edelleen näkyä käytettävissä olevana Wi-Fi-verkkona laitteessasi, vaikka hotspot on pois päältä. Tämän verkon valitseminen käyttämässäsi laitteessa ottaa automaattisesti käyttöön päätietokoneen hotspotin. Valitettavasti testauksemme perusteella tämä vaihtoehto ei toimi Android-laitteilla.

Johtopäätös

Ja näin voit muuttaa Windows 10 -tietokoneestasi mobiilin Wi-Fi-hotspotin. Olet ehkä huomannut asetuksista myös vaihtoehdon jakaa Internet-yhteys Bluetoothin kautta, mutta tämä ei toiminut meillä ollenkaan, eivätkä odotuksemme olleet liian korkeat sellaisille yhteysnopeuksille, jotka meille joka tapauksessa olisivat antaneet. On parasta pysyä Wi-Fi:ssä!

Indeksi
  1. Wi-Fi-mobiilihotspotin määrittäminen
  2. Mobiilihotspotin hallinta
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up