Cortanan poistaminen käytöstä lukitusnäytössä Windows 10:ssä

Microsoft mahdollisti Cortanan käytön lukitusnäytössä, jotta voit tehdä erilaisia ​​asioita, kuten saada sääpäivityksiä, muistutuksia, kalenteritapahtumia, liikennetietoja, soittaa kappaleita jne. avaamatta ensin tietokoneen lukitusta. Arkaluonteisia tehtäviä varten, kuten sovellusten käynnistäminen tai arkaluonteisten tietojen käyttö, sinun on ensin avattava tietokoneen lukitus.

Niin hyvä kuin se onkin, jos et käytä tai et vain pidä Cortanasta lukitusnäytössä, voit helposti poistaa sen käytöstä tarvittaessa. Toimi näin.

Lue myös: Cortanan poistaminen kokonaan käytöstä Windows 10:ssä

Poista Cortana käytöstä lukitusnäytössä Asetukset-sovelluksesta

Windows 10:ssä on Asetukset-sovelluksessa oma osio, jonka avulla voit hallita Cortanan käyttöoikeuksia ja toimintaa. Sellaisenaan voit helposti poistaa Cortanan käytöstä tai ottaa sen käyttöön lukitusnäytössä vaihtamalla yhtä kytkintä. Parasta tässä lähestymistavassa on, että se on käyttäjäkohtainen, eli tekemäsi muutokset eivät vaikuta muihin käyttäjiin järjestelmässäsi. Heillä voi silti olla Cortana käytössä lukitusnäytöllään.

1. Avaa ensin Asetukset-sovellus painamalla pikanäppäintä Win + I. Voit avata sen myös etsimällä sitä Käynnistä-valikosta. Siirry Asetukset-sovelluksessa kohtaan "Cortana" ja sitten "Puhu Cortanalle".

2. Vieritä oikeasta paneelista alaspäin, kunnes näet Lukitusnäyttö-osion. Vaihda "Käytä Cortanaa, vaikka laitteeni on lukittu" -kohdan kytkin asentoon "Pois".

Olet nyt poistanut Cortanan käytöstä käyttäjätilisi lukitusnäytöltä. Jos haluat ottaa Cortanan uudelleen käyttöön lukitusnäytössä, sinun tarvitsee vain vaihtaa kytkin "Päälle".

Rekisterieditorista

Jos järjestelmässäsi on useita käyttäjiä ja haluat poistaa Cortanan käytöstä lukitusnäytössä kaikille, sinun on käytettävä rekisterieditoria. Ennen kuin muokkaat rekisteriä, varmuuskopioi se varmuuden vuoksi.

1. Paina Win + R, kirjoita regedit ja paina Enter. Siirry nyt seuraavaan avaimeen rekisterieditorissa.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

2. Tarkista "Windows"-näppäimen alta, onko sinulla avain nimeltä "Windows Search". Jos sinulla on avain, siirry seuraavaan vaiheeseen. Muussa tapauksessa napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows"-näppäintä, valitse "Uusi -> Avain" ja nimeä avain nimellä "Windows Search".

3. Valitse "Windows Search" -avain, napsauta oikeaa paneelia hiiren kakkospainikkeella ja valitse "New -> DWORD (32-bit) Value". Nimeä uusi arvo nimellä "AllowCortanaAboveLock" ja vahvista painamalla Enter.

4. Kaksoisnapsauta äskettäin luotua arvoa ja aseta arvodataksi "0". Napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Se on siinä. Asettamalla arvodataksi "0" olet poistanut Cortanan käytöstä lukitusnäytöltä kaikilta järjestelmäsi käyttäjiltä. Jos haluat tulevaisuudessa ottaa Cortanan käyttöön lukitusnäytössä, poista "AllowCortanaAboveLock" -arvo tai aseta arvotiedoksi "1".

Lue myös: Kuinka saada Cortana sammuttamaan tietokoneesi Windows 10:ssä

Ryhmäkäytäntöeditorista

Windows 10 Pro -käyttäjät voivat käyttää ryhmäkäytäntöeditoria poistaakseen Cortanan käytöstä lukitusnäytössä kaikille Windows 10:n käyttäjille.

1. Paina Win + R, kirjoita gpedit.msc ja paina Enter. Siirry ryhmäkäytäntöeditorissa kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Haku".

2. Etsi Salli Cortana lukitusnäytön yläpuolella -käytäntö ja kaksoisnapsauta sitä.

3. Valitse "Disabled" käytännön ominaisuusikkunassa poistaaksesi Cortanan käytöstä lukitusnäytössä.

Jos haluat ottaa Cortanan uudelleen käyttöön, valitse joko "Ei määritetty" tai "Käytössä".

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä Cortanan poistamiseen tai käyttöön ottamiseksi Windows 10:n lukitusnäytössä.

Indeksi
  1. Poista Cortana käytöstä lukitusnäytössä Asetukset-sovelluksesta
  2. Rekisterieditorista
  3. Ryhmäkäytäntöeditorista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up