Tallennettujen salasanojen näkeminen Macin Safarissa | Hallitse niitä näin

Safari on Oletusselain kaikissa Apple-laitteissa: Olipa kyseessä Mac, tabletti tai iPhone, tämä on oletusselain (vaikka se on mahdollista asentaa myös Android-laitteeseen).

Siksi, jos et käytä toista selainta Apple-laitteissasi, sinulla on varmasti käytössäsi kaikki tiliesi salasanat tallennettu tähän selaimeen: joten on tärkeää, että osaat ottaa heihin yhteyttä ja kuinka turvallista on tallentaa tietosi tähän selaimeen.

Indeksi
 1. Onko salasanojen tallentaminen Safarissa turvallista?
 2. Mitä tapoja on löytää tallennettuja salasanoja?
  1. Asetukset-paneelissa
  2. Sirin käyttäminen
 3. Mitä muita toimintoja voidaan suorittaa paneelista?
  1. Muokkaa salasanoja
  2. Poista ne, joita et enää käytä
  3. Automaattisen täytön asetukset

Onko salasanojen tallentaminen Safarissa turvallista?

Tämä kysymys riippuu tietyistä olosuhteista, koska yksi asia on alustan turvallisuus ja toinen on käyttäjän turvallisuus. Applen tietokanta on täysin suojattu joten mahdollisen hakkeroinnin riskiä ei ole, ja Apple tunnetaan myös käyttäjiensä yksityisyyden suojaamisesta.

Käyttäjien turvallisuuden suhteen asia on erilainen: kuka tahansa, jolla on pääsy Apple-laitteisiisi tai jos kadotat ne ja niitä ei ole suojattu, joku voi päästä käsiksi Safari-selaimeen tallennettuihin tietoihin. Turvallisuuden lisäämiseksi voit poistaa tiedot selaimesta säännöllisin väliajoin.

Mitä tapoja on löytää tallennettuja salasanoja?

Voit tehdä tämän kahdella tavalla: konfigurointivalikon kautta tai käyttämällä äänikomentoja Sirin kanssa. Kumman menetelmän haluatkin, voit lopulta löytää tallennetut salasanat selaimesta ja hallita niitä.

Asetukset-paneelissa

Kirjoita Spotlight-hakupalkkiin "avainniput" ja valitse tulos "Avainnipun käyttö". Siirry "Salasanat"-välilehteen, jotta voit etsiä tiettyä salasanaa, verkkosivuston, jossa se sijaitsee, on oltava hakukoneessa.

Kaksoisnapsauttamalla avautuu valikko, jossa valitsemme "Näytä salasana" (Tämä edellyttää käyttäjän salasanan antamista pääsyn myöntämiseen). Seuraamalla näitä ohjeita näet kaikki salasanat, jotka on tallennettu Safari-tilille selaamisen aikana.

Sirin käyttäminen

Siri on virtuaalinen avustaja yksinomaan Applen laitteille (joko Mac tai iOS). Päästäksesi Safarin Tallennetut salasanat -osioon Sirin avulla, sinun on yksinkertaisesti pyydettävä häntä suullisesti syöttämään "Keychain Access" ja toistamaan prosessi.

Mitä muita toimintoja voidaan suorittaa paneelista?

Jos sinulla on kysyttävää Safarin tallentamista tiedoista tai selainongelmiavoit neuvotella palvelun kanssa Applen asiakastuki. Tästä paneelista voit tehdä muutakin kuin vain tarkastella salasanoja. Voit hallita kaikkia selaimeen tallennettuja salasanoja ja suorittaa minkä tahansa seuraavista toiminnoista:

Muokkaa salasanoja

Samasta paneelista, jossa näkyvät selaimen tallennetut salasanat, niihin voidaan tehdä myös muutoksia. Salasanan muutokset tallennetaan tilillesi ja synkronoidaan kaikkien laitteiden kanssa.

Poista ne, joita et enää käytä

Jos olet poistanut tilin, et käytä verkkosivustoa säännöllisesti tai haluat säilyttää tilin turvallisuuden: voit poistaa salasanat tästä samasta paneelista. Nämä poistetut salasanat voidaan tallentaa uudelleen milloin tahansa.

Automaattisen täytön asetukset

Voit muuttaa Safari-tilisi automaattisen täytön asetuksia siirtymällä Safari-valikkoon. Safari > Asetukset ja napsauta Automaattinen täyttö. Kaikkien tallennettujen automaattisen täytön asetusten valikko tulee näkyviin. Sinun tarvitsee vain muokata niitä.

Kanssa linkitetty Safari-tili salasanat ja muut selaimeen tallennetut tiedot, voit käyttää niitä miltä tahansa tietokoneelta, johon on asennettu Safari, tai millä tahansa mobiililaitteella tai laitteella, jolla käytät sitä.

Muut selaimet kuten Google Chrome tai Firefox niitä voidaan käyttää salasanojen tallentamiseen Safarin tapaan. Näiden tai muiden selainten käytön vaarat ovat samat kuin Safarissa: niin kauan kuin muut ihmiset eivät pääse käyttämään laitteitasi, vaaraa ei ole.

Safarin tai muiden selainten salasanan tallennusominaisuuden käyttäminen tekee sen helpoksi laitteiden välinen tilihallintaOn kuitenkin noudatettava varovaisuutta, koska kuka tahansa, jolla on pääsy laitteeseen, voi käyttää tallennettuja salasanojamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up