Tiedoston tiivisteen laskeminen (henkilöllisyyden vahvistaminen)

Tässä artikkelissa selitämme, kuinka yhden tai useamman tiedoston hash on mahdollista laskea niiden identiteetin, eheyden, turvallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi.

Salaustoiminto pilkkoa on modernin tekniikan pilari, joka mahdollistaa muun muassa: Varmista minkä tahansa tavusekvenssin luotettavuusTämä voi olla samanlainen verkkosivusto tai mikä tahansa Internetistä ladattu tiedosto. Tarkemmin sanottunaHash on matemaattinen muunnos, joka muuntaa muuttujan kokoisen merkkijonon "yhteenvedoksi". pilkkoalyhyempi pituus ja vakio mitat; Hajautus ei kuitenkaan salli käänteistä muuntamista, mikä varmistaa hashien ainutlaatuisuuden ja estää törmäykset.

Vaikka on olemassa automaattisia ohjelmia, jotka voivat tehdä tämän tarvitsematta laskea hajautusta, se on hyvin tekninen tapa määrittää, onko tiedosto (mahdollisesti Internetistä ladattu) todella tiedosto, ainutlaatuinen Tunnista tiedosto. ja jos se on puhdas ja turvallinen, ehjä ja alkuperäisessä versiossaan. Jos sinulla on esimerkiksi hajautustietoa, voit määrittää sen Ehdoton turvallisuus valokuvana Windows ISO Palautettu verkossa on identtinen kopio alkuperäisestä, jonka jakelija on Microsoftilman yhtä eroa.

On kaksi tapaa tarkistaa hash:

 1. ohjelman kautta tapauskohtaisesti varustettu graafisella käyttöliittymällä, jota voidaan käyttää myös suoraan verkossa;
 2. mennessä natiivi apuohjelma alkaen ikkuna.

Katsaus riippumattomassa ohjelmassa

Yksi tapa laskea hash on käyttää sitä verkossa 5, erillinen apuohjelma, jonka avulla voit luoda hash-tiedoston MD5 yksi tiedosto ja erittäin helppo käyttää. Valitse yksinkertaisesti tiedosto, jonka haluat tarkistaa, napsauttamalla matkustaa ja paina painiketta Laske MD5-tarkistussumma- Pyydetty hash näkyy suoraan alla. Kirjoita toinen hash MD5 Ohjelma tarkistaa molemmat hajautukset valkoisella kentällä ja näyttää tietovaroituksen.

Voi olla kelvollinen vaihtoehto HashMyiTiedostot, pieni apuohjelma, jonka avulla voit laskea MD5-hajautus On SHA1 yksi tai useampi tiedosto järjestelmässäsi. Voit vain kopioida luettelon MD5 / SHA1-hajautus leikepöydälle tai tallenna se a Tekstitiedosto / html / xml.

Myös,HashMyFiles Se voidaan käynnistää Windowsin Resurssienhallinnan pikavalikosta, eikä se vaadi asennusta. Dll-tiedosto Lisäksi. Käytä sitä suorittamalla tiedosto HashMyFiles.exe ja lisää tiedostot ja kansiot, joiden hajautukset haluat nähdä MD5 / SHA1 Käytä vaihtoehtoja lisää tiedostoja On lisää kansio Tiedosto-valikosta tai vetämällä tiedostoja tai kansioita Tutkija - pääikkunassa HashMyFiles. Tämä apuohjelma on yhteensopiva Windows 7 / Windows 8 / Windows 10.

Hajautusten tarkistaminen Windowsin alkuperäisillä apuohjelmilla

Windows 7 ja ennen kaikkea modernia Windows 10 Sisällytä apuohjelma Certutil.exeTämä on monitoiminen työkalu, joka mahdollistaa käyttöjärjestelmän varmentetietokantojen muokkaamisen ja erityyppisten salaustoimintojen suorittamisen, joista yhtä käytetään laskemaan järjestelmässä olevan tiedoston hash.

Tunnista tiedosto, jonka haluat hajauttaa, ja palaa polulle, jolla se on levyllä Tutkija Aalto Järjestelmän symboli se on mahdollista hakata SHA1 Kirjoita seuraava komento:

certutil -hashfile percorso_del_file SHA1

Windows 10 2004 ISO-kuvan (x64) esimerkkiä käyttämällä palautettu hajautusarvo on

6e436ed102330c9b0272eee1b6619f1056c1756a

Arvo, joka voidaan kopioida pyyntöikkunasta, liittää selaimeesi ja vahvistaa yksinkertaisella verkkohaulla.

Certutil.exe Voit myös laskea hashin käyttämällä muita algoritmeja, esim. Md2, Md4, Md5, Sha256, Sha384, Sha512.

Osaa käyttää sitä CertUtil Tämän ominaisuuden avulla voit tehdä tietokonekokemuksesta turvallisemman asentamatta kolmannen osapuolen apuohjelmia tavoitteen saavuttamiseksi.

Hashes tarkistaa Linuxissa ja Macissa

Kuinka laskea tiedoston tai kansion hash käyttöjärjestelmässä LinuxRiippuen tarkistettavasta hashista, sinun on annettava jokin seuraavista komennoista:

 • md5sum polku_tiedosto
 • sha1sum polku_tiedostoon
 • sha256sum polku_tiedostoon

Sillä aikaa Mac Sinun on kirjoitettava uudelleen riippuen tarkistettavasta hashista:

 • md5 /path/filename.ext
 • shasum -a 1 /polku/tiedostonimi.ext
 • shasum -a 256 /polku/tiedostonimi.ext
Indeksi
 1. Katsaus riippumattomassa ohjelmassa
 2. Hajautusten tarkistaminen Windowsin alkuperäisillä apuohjelmilla
 3. Hashes tarkistaa Linuxissa ja Macissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up