USB -porttien nollaaminen tai aktivointi uudelleen

USB -portti ei enää toimi? USB -tikku ei toimi? Katsotaanpa, kuinka ratkaista yleisimmät USB -porttien ongelmat

Jopa nopeimmat tietokoneet voivat joutua ongelmiin USB -porttien kanssa! Useimmiten havaitsemme porteissa ongelman asettamalla avaimen tai ulkoisen levyn ja huomaamme, että järjestelmä ei tunnista sitä, virheilmoitusta ei näytetä ja mikä vielä vakavampaa, sen USB -laitteen toimintavalo, joka ei syttyy, mikä on selvä merkki siitä, ettei sähköäkään ole. Tämäntyyppinen ongelma voidaan ratkaista sekä ohjelmistotasolla (yksinkertaisempi) että laitteistotasolla (hieman monimutkaisempi): neuvo on edetä askel askeleelta ja katsoa, ​​ratkaistaanko ongelma kaikkien saavutettavissa olevilla menetelmillä.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle kuinka nollata tietokoneen USB -portit, jotka eivät toimi, yritämme ymmärtää ongelman alkuperän ja korjata sen mahdollisimman pitkälle (ilman IT -osaamistamme). Jos valittu USB -portti ei toimi, älä huoli: viimeisessä luvussa näytämme myös kuinka kaksinkertaistaa jäljellä olevat USB -portit, jotta voit käyttää enemmän USB -oheislaitteita.

Indeksi

  Ohjelmisto ohjaa USB -portteja

  Ennen kuin teet testejä USB -porteille, varmista, ettet käytä ohjelmia USB -porttien selektiiviseen estämiseen, kuten esimerkiksi poista tietokoneen USB -portit käytöstä napsauttamalla.

  Jos käytämme tämän tyyppistä ohjelmaa, käynnistetään se ja aktivoidaan kaikki oheislaitteet tai USB -portit, jotka on poistettu käytöstä, ja poistamme sen sitten järjestelmästä, jotta muita portteja ei poisteta vahingossa käytöstä. Jos emme käytä mitään tämän tyyppistä ohjelmaa, tarkistamme jos USB -portit toimivat käyttöjärjestelmän tasolla; voimme jatkaa tätä nopeaa tarkistusta painamalla Käynnistä -valikon oikeaa painiketta (Windows 10) ja napsauttamalla Laitehallinta ja osion avaaminen USB -ohjain.

  Jos havaitsemme oheislaitteita, joissa on huutomerkki, suosittelemme lukemaan seuraavan luvun heti, jotta saat lisätietoja virheen luonteesta.

  Tarkista USB -ohjain

  Jos havaitsemme yhden tai useamman laitteen toimimattomuuden Laitehallinta, todennäköisimmin ongelman aiheuttaa USB -ohjain, joka olisi voinut vaurioitua päivityksen tai äkillisen sähkökatkon jälkeen (kun oheislaite on kytketty).

  Voit palauttaa USB -ohjaimen avaamalla istunnon USB -ohjain, painamme kohteita oikealla painikkeella Isäntäohjain Ja USB -pääkeskitin, napsauta kohdetta Omaisuus, mennään korttiin Kuljettaja ja paina Poista laite, huolehtien myös äänen aktivoimisesta Poista laiteohjainohjelmisto (jos läsnä).

  Asennuksen poistamisen jälkeen sammutimme tietokoneen tai käytämme PS / 2 -hiirtä (koska USB -hiiret ja näppäimistöt lakkaavat toimimasta), sammuttaaksesi järjestelmän. Seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä järjestelmä lataa automaattisesti päivitetyn USB -ohjaimen ja palauttaa myös kaikki siihen hetkeen asti mahdollisesti estetyt USB -portit.

  Voit päivittää USB -ohjaimet lataa päivitetyt ohjaimet ja asenna ne turvallisesti.

  Tarkista USB -portit BIOS / UEFI -tilassa

  Jos ongelma jatkuu ja liitetty USB -laite ei käynnisty, portti voi olla poissa käytöstä BIOS / UEFI -tasolla. Tämän ongelman korjaamiseksi Käynnistämme tietokoneen uudelleen BIOS / UEFI -tilassa, avataan valikko Turvallisuus tai Pitkälle kehittynyt, avaamme valikon USB -kokoonpano (tai vastaavia kohteita) ja tarkista, onko jokin USB -portti asetettu asentoon Liikuntarajoitteinen.

  Aktivoidaan deaktivoidut kohteet uudelleen, siirrytään valikkoon Lopeta ja muista valita kohde, jonka avulla voit tallentaa asetukset ja käynnistää uudelleen (Tallenna ja poistu). Jos kohteet eivät aktivoidu tai havaitsemme virheen asetusten tallentamisessa, voimme myös kokeilla BIOS / UEFI -päivitysmenettelyä, kuten myös oppaassa näkyy Kuinka päivittää tietokoneen BIOS / UEFI.

  USB -porttien laitteisto -ohjaus

  Eikö USB -portti vieläkään toimi? Ei ole muuta tekemistä kuin tarkista emolevyn USB -kaapeli ja liitäntä, etsitkö toimintahäiriöitä. Jatka irrottamalla kiinteän tietokoneen virta, irrota sivupaneeli ja tarkista etuporttien USB -liittimet.

  Yritetään irrottaa ja kytkeä uudelleen USB 3.0 -kaapelit tai USB 2.0 -porttien kaapelit ja käynnistää sitten tietokone uudelleen kotelon ollessa auki, jotta voidaan tarkistaa etuosan USB -porttien oikea toiminta. Jos ongelma johtuu kannettavan tietokoneen takaosan USB -porteista tai USB -porteista tarkistamme oven puhtaasti ja poistamme tarvittaessa pölyn, nukan ja muut esteet vanupuikolla tai hammastikulla; puhdistuksen jälkeen yritämme kytkeä USB -laitteet uudelleen ja tarkistaa, toimiiko portti oikein.

  Jos haluat puhdistaa tietokoneesi oikein, suosittelen lukemaan oppaamme kuinka pölyttää kannettava tietokone sen puhdistamiseksi sisältä ja ulkoa.

  Päätelmät

  Jos USB -portti ei toimi edes kaikkien edellä mainittujen vinkkien kanssa, emme voi mitään muuta: luultavasti portti on pakotettu väärään suuntaan ja koskettimet ovat vääntyneet peruuttamattomasti. Mutta jos meillä on ainakin yksi muu toimiva USB -portti, voimme hyödyntää sitä liittämällä USB -keskittimenkäytettävissä olevien satamien määrän lisäämiseksi; hyvä USB -keskitin, jota voimme harkita, on Beikell USB 3.0 -keskitin, joka muuttaa yhden USB 3.0 -portin 4 USB 3.0 -portiksi, joten voit liittää monia muita oheislaitteita.

  USB -keskittimien kanssa meidän on kuitenkin kiinnitettävä huomiota USB 2.0 -portteihin, jotka ovat edelleen hyvin yleisiä kannettavissa ja pöytätietokoneissa: nämä portit ovat liian hitaita ja tuottavat vähän sähköä kestämään USB -keskittimen kuormitusta, joten on parempi välttääksesi keskittimen kokonaan, jos meillä ei ole tietokonetta, jossa on vähintään yksi nopea portti.

  Jos haluat oppia lisää, voimme lukea eroja USB 2.0- tai USB 3.0 3.2- ja 3.2e -tikkujen välillä ja miten korjaa "USB -laite voi toimia nopeammin" -ongelma.

  Jos haluamme palauttaa toimimattomaan USB-tikkuun tallennetut tiedot, suosittelemme lukemaan artikkelimme Palauta tiedostot USB -tikulta, joka ei toimi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up