Vastaamattoman Windows 11 -tehtäväpalkin korjaaminen

Vaikka Windows 11 tuo monia parannuksia, sen tehtäväpalkki ei ole vain Windows 10:een verrattuna, vaan se on myös altis ongelmille, kuten tehtäväpalkin katoamiselle, tyhjältä näyttämiselle tai reagoimattomuudelle. Riippumatta tehtäväpalkkiin liittyvästä ongelmasta, seuraavat ratkaisut auttavat korjaamaan ongelman, jossa Windows 11 -tehtäväpalkki ei toimi.

Lue myös: 10 suurta parannusta Windows 11:een Windows 10:een verrattuna

1. Käynnistä tehtäväpalkkipalvelu uudelleen

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on käynnistää tehtäväpalkin palvelut uudelleen käynnistämällä Windowsin Resurssienhallinta uudelleen Task Managerissa.

Windowsin Resurssienhallinta hallitsee Windowsin kuoret, jotka sisältävät Resurssienhallinnan, tehtäväpalkin ja Käynnistä-valikon. Uudelleenkäynnistys korjaa kaikki ongelmat, jotka voivat aiheuttaa sen, että tehtäväpalkki ei toimi.

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Tehtävienhallinnan Windows-tietokoneellasi. Vaihtoehtoisesti paina Ctrl + Alt + Delete ja napsauta Task Manager.
 2. Tehtävienhallinta-ikkuna avautuu. Etsi "Prosessit"-välilehdeltä "Windows Explorer". Napsauta sitä ja paina "Lopeta tehtävä" tai Käynnistä uudelleen -painiketta. Windows Explorer käynnistyy uudelleen. Toivottavasti tehtäväpalkki alkaa toimia normaalisti.
 1. Jos et näe välilehtiä, kuten Prosessit, Suorituskyky, Sovellushistoria jne., olet Task Managerin kompaktissa näkymässä. Napsauta "Lisätietoja" laajentaaksesi Task Manager ja noudata sitten vaihetta #2.

Lue myös: Windows 11 Snipping Tool ei toimi: 12 mahdollista korjausta

2. Käynnistä tietokone uudelleen

Jos Windowsin Resurssienhallinnan uudelleenkäynnistäminen ei auttanut, yritä käynnistää tietokone uudelleen. Usein tilapäisten häiriötekijöiden vuoksi tehtäväpalkki lakkaa reagoimasta. Uudelleenkäynnistyksen pitäisi korjata se. Tavallinen tapa käynnistää tietokone uudelleen Käynnistä-valikosta ei toimi, koska tehtäväpalkki ei toimi. Toimi sen sijaan seuraavasti.

 1. Paina näppäimistön Ctrl + Alt + Delete.
 2. Hallinnollinen näyttö tulee näkyviin. Napsauta Virta-kuvaketta oikeassa alakulmassa ja valitse luettelosta "Käynnistä uudelleen".

3. Poista Piilota tehtäväpalkki käytöstä

Jos Windows 11:n tehtäväpalkki piiloutuu jatkuvasti, saatat haluta poistaa siihen liittyvän asetuksen käytöstä alla olevan kuvan mukaisesti.

 1. Avaa Asetukset Windows-tietokoneellasi. Jälleen, koska tehtäväpalkki ei toimi, sinun on kokeiltava vaihtoehtoista reittiä avataksesi asetukset. Avaa Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc.
 2. Kun Tehtävienhallinta avautuu, napsauta "Tiedosto → Suorita uusi tehtävä".
 1. "Luo uusi tehtävä" -ponnahdusikkuna avautuu. Kirjoita ms-settings: ja paina "OK"-painiketta.
 1. Windows 11:n asetukset avautuvat. Siirry kohtaan "Personointi → Tehtäväpalkki".
 1. Vieritä alas seuraavassa näytössä ja laajenna Tehtäväpalkin käyttäytyminen -osio. Poista valinta kohdasta Piilota tehtäväpalkki automaattisesti.

Lue myös: Kuinka saada Classic Volume Mixer takaisin Windows 11:ssä

4. Muuta Taskbar Alignment -asetukseksi Center

Monet Windows 11 -käyttäjät ehdottavat, että tehtäväpalkin kohdistuksen muuttaminen keskelle vasemman sijasta korjasi reagoimattoman tehtäväpalkin ongelman.

 1. Voit tehdä tämän suorittamalla yllä olevan menetelmän vaiheet 1–4 avataksesi tehtäväpalkin asetukset.
 2. Laajenna Tehtäväpalkin käyttäytyminen -osio.
 1. Valitse "Keski" tehtäväpalkin kohdistuksen vieressä olevasta avattavasta valikosta.

5. Ota tehtäväpalkki käyttöön kaikissa näytöissä

Jos käytät usean laitteen asennusta ja tehtäväpalkki ei toimi toisessa näytössä, sinun on tarkistettava useisiin näyttöihin liittyvät tehtäväpalkin asetukset.

 1. Avaa Asetukset Task Managerilla osiossa 3 kuvatulla tavalla.
 2. Siirry kohtaan "Personointi → Tehtäväpalkki". Laajenna tehtäväpalkin toiminta ja valitse Näytä tehtäväpalkkini kaikissa näytöissä -kohdan vieressä oleva valintaruutu. Muokkaa myös asetuksia "Kun käytät useita näyttöjä, näytä tehtäväpalkin sovellukseni" -asetusten mukaan.

Huomautus: asetukset ovat harmaita kuvakaappauksessa, koska emme käytä useita näyttöjä.

Lue myös: TPM 2.0 -vaatimuksen ohittaminen turvallisesti Windows 11:ssä

6. Korjaa järjestelmätiedostot

Seuraavaksi sinun on yritettävä korjata järjestelmätiedostot, mikä saattaa aiheuttaa sen, että Windows 11 -tehtäväpalkki ei toimi. Älä kuitenkaan huoli, sillä sinun ei tarvitse käsitellä järjestelmätiedostoja manuaalisesti. Windows tarjoaa sisäänrakennetun työkalun, joka tunnetaan nimellä System File Checker, joka tarkistaa tietokoneen virheiden varalta ja korjata ne.

Toimi seuraavasti:

 1. Avaa Tehtävienhallinta Ctrl + Shift + Esc-pikanäppäimellä.
 2. Siirry kohtaan "Tiedosto -> Suorita uusi tehtävä".
 1. Kirjoita CMD "Luo uusi tehtävä" -ponnahdusikkunaan avataksesi komentokehotteen. Valitse "Luo tämä tehtävä järjestelmänvalvojan oikeuksilla" -valintaruutu ja napsauta "OK".
 1. Kirjoita komento sfc /scannow ja paina Enter-näppäintä.
 1. Odota, että Windows 11 suorittaa komennon ja korjaa vialliset tiedostot. Kun olet valmis, sulje komentokehote.
 2. Sfc/scannow-komento suorittaa nopean tietokoneen tarkistuksen. Jos tämä komento ei auttanut, suorita tietokoneesi kattava tarkistus DISM-komennoilla. Avaa komentokehote uudelleen ja kirjoita seuraavat komennot yksi kerrallaan:
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Lue myös: Miksi salaus ei toimi Windows 11 Homessa ja kuinka korjata se

7. Poista Fast Startup käytöstä

Jos Windows 11:n tehtäväpalkki tulee näkyviin ilman painikkeita ja kuvakkeita käynnistyksen yhteydessä, nopean käynnistyksen poistaminen käytöstä on osoittautunut hyödylliseksi. Noudata alla olevia ohjeita.

 1. Avaa Tehtävienhallinta Ctrl + Shift + Esc-pikanäppäimellä.
 2. Avaa "Tiedosto -> Suorita uusi tehtävä".
 1. Kirjoita "Ohjauspaneeli" "Luo uusi tehtävä" -ikkunaan.
 1. Napsauta ”Virta-asetukset”, jos näkymä on asetettu kuvakkeisiin. Vaihtoehtoisesti voit siirtyä kohtaan "Laitteisto ja äänet → Virtaasetukset".
 1. Napsauta vasemmassa sivupalkissa "Valitse, mitä virtapainikkeet tekevät".
 1. Poista valinta kohdasta "Ota nopea käynnistys käyttöön (suositus)" Sammutusasetukset-kohdassa. Napsauta "Tallenna muutokset".
 1. Jos se näkyy harmaana, napsauta yläreunassa "Muuta asetuksia, jotka eivät ole tällä hetkellä käytettävissä". Tämän pitäisi aktivoida sammutusasetukset. Poista sitten valinta "Ota nopea käynnistys käyttöön"

Lue myös: Windows 11:n käyttäminen ilman Microsoft-tiliä

8. Muuta tietokoneen päivämäärää ja kellonaikaa

Toinen ratkaisu, joka korjaa Windows 11:n tehtäväpalkin ongelmat, on muuttaa tietokoneen päivämäärä ja kellonaika kuukauden eteenpäin. Toimi seuraavasti:

 1. Avaa Tehtävienhallinta ja siirry kohtaan "Tiedosto → Uusi tehtävä".
 2. Kirjoita "Ohjauspaneeli" uuteen tehtäväikkunaan avataksesi sen.
 3. Siirry Ohjauspaneelissa kohtaan "Päiväys ja aika".
 1. Napsauta "Päivämäärä ja aika" -välilehdellä "Muuta päivämäärä ja aika" ja aseta kuukausi seuraavaan kuukauteen.
 1. Napsauta "Internet-aika" -välilehteä ja sen jälkeen "Muuta asetuksia".
 1. Poista valinta kohdasta "Synkronoi Internet-palvelimen kanssa" ja paina "OK" -painiketta.

9. Päivitä Windows-käyttöjärjestelmä

Tehtäväpalkin toimimattomuusongelma voi johtua myös tietokoneellesi asennetun Windows 11 -käyttöjärjestelmän vanhentuneesta tai viallisesta versiosta. Tarkista mahdolliset päivitykset ja päivitä Windows 11 uusimpaan versioon seuraavasti:

 1. Avaa Asetukset tietokoneellasi Tehtävienhallinnan avulla.
 2. Siirry kohtaan "Windows-päivitys" ja paina "Tarkista päivitykset" -painiketta.

3. Asenna päivitys, jos sellainen on saatavilla.

10. Säädä tehtäväpalkin rekisteriä

Jos Windows 11:n tehtäväpalkki ei vieläkään toimi oikein, sinun on tehtävä seuraava muutos tehtäväpalkin rekisteriin.

 1. Avaa Tehtävienhallinta.
 2. Siirry kohtaan "Tiedosto → Suorita uusi tehtävä", kirjoita regedit ikkunaan ja paina "OK" avataksesi rekisterieditorin.

Kärki: sinun tulee luoda varmuuskopio Windowsin rekisteristä ennen tiedostojen muokkaamista.

 1. Siirry kohtaan "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced". Kaksoisnapsauta "TaskbarSd".
 1. Muuta arvoksi "1" Arvodata-ruudussa, jos sen arvo on "0". Napsauta "OK".
 1. Käynnistä Windows Explorer uudelleen kohdan 1 mukaisesti.

Lue myös: 16 hyödyllistä Windowsin rekisterihakkerointia kokemuksesi optimoimiseksi

11. Rekisteröi tehtäväpalkki uudelleen

Windows 11:n tehtäväpalkki on saatettu poistaa rekisteristä jonkin ongelman vuoksi, ja siksi se ei toimi kunnolla. Asioiden korjaamiseksi sinun on rekisteröitävä tehtäväpalkki uudelleen Windows PowerShellin avulla alla kuvatulla tavalla.

 1. Avaa Tehtävienhallinta ja siirry kohtaan "Tiedosto → Suorita" uusi tehtävä.
 2. Kirjoita Powershell Luo uusi tehtävä -ponnahdusikkunaan avataksesi Windows PowerShellin. Valitse ruutu "Luo tämä tehtävä järjestelmänvalvojan oikeuksilla" ja napsauta "OK".
 1. Windows PowerShell -ikkuna avautuu. Kirjoita seuraava komento ja paina Enter-näppäintä.
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

 1. Odota, että komento päättyy. Kun olet valmis, käynnistä Windows Explorer uudelleen.

12. Suorita Windowsin suojaustarkistus

Jos asensit äskettäin sovelluksen tai latasit mediaa vahvistamattomista lähteistä, Windows 11 -tietokoneesi on saattanut saastua haitallisilla tai vioittuneilla tiedostoilla, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia tehtäväpalkin kanssa. Vaikka yksi tapa korjata ongelma on poistaa äskettäin asennettu sovellus tai tiedostot, helppo kiertotapa on käyttää Windowsin suojausskannausta tällaisten ongelmien havaitsemiseen ja korjaamiseen alla kuvatulla tavalla:

 1. Avaa Asetukset tietokoneellasi.
 2. Siirry kohtaan "Tietosuoja ja suojaus" ja napsauta "Windowsin suojaus".
 1. Napsauta seuraavassa näytössä "Virusten ja uhkien suojaus" ja "Pikatarkistus".
 1. Jos et näe Quick Scan -vaihtoehtoa, napsauta "Avaa sovellus" avataksesi kolmannen osapuolen virustentorjuntasovelluksen ja tarkista tietokoneesi sillä.

Lue myös: Uusimmat Windows 10- ja 11-päivitysongelmat ja niiden korjaaminen

13. Poista päivitys

Monille käyttäjille tietokoneeseen asennettu viallinen tietoturvapäivitys aiheuttaa ongelmia tehtäväpalkin kanssa. Yksi tietoturvapäivityksistä, joka on ollut aiheuttaa tuhoa tehtäväpalkissa on KB5006674. Sinun on poistettava se alla olevan kuvan mukaisesti.

 1. Avaa Ohjauspaneeli tietokoneellasi.
 2. Siirry kohtaan "Ohjelmat ja ominaisuudet".
 1. Napsauta oikeanpuoleisessa paneelissa "Näytä asennetut päivitykset".
 1. Etsi "Update for Microsoft Windows (KB5006674)" napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina "Poista" -painiketta.

Nauti Windows 11:stä

Toivomme, että yllä olevat ratkaisut korjasivat Windows 11:n reagoimattoman tehtäväpalkin ongelman. Kun tehtäväpalkki alkaa toimia kunnolla, opi mukauttamaan tehtäväpalkkia kuin ammattilainen. Saatat myös olla kiinnostunut Google Play Kaupan asentamisesta Windows 11:een.

Indeksi
 1. 1. Käynnistä tehtäväpalkkipalvelu uudelleen
 2. 2. Käynnistä tietokone uudelleen
 3. 3. Poista Piilota tehtäväpalkki käytöstä
 4. 4. Muuta Taskbar Alignment -asetukseksi Center
 5. 5. Ota tehtäväpalkki käyttöön kaikissa näytöissä
 6. 6. Korjaa järjestelmätiedostot
 7. 7. Poista Fast Startup käytöstä
 8. 8. Muuta tietokoneen päivämäärää ja kellonaikaa
 9. 9. Päivitä Windows-käyttöjärjestelmä
 10. 10. Säädä tehtäväpalkin rekisteriä
 11. 11. Rekisteröi tehtäväpalkki uudelleen
 12. 12. Suorita Windowsin suojaustarkistus
 13. 13. Poista päivitys
 14. Nauti Windows 11:stä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up