Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Windows 11 -widgeteistä

Yksi Windows 11:n suurista ominaisuuksista on widgetit. Nämä saattavat muistuttaa sinua Windows 10:n Käynnistä-valikosta, paitsi että käytät niitä tehtäväpalkistasi. Ne ovat loistava tapa mukauttaa Windows-kokemustasi ja saada tarvitsemasi tiedot napsauttamalla yhtä tehtäväpalkin kuvaketta. Jos et ole vielä tutustunut Windows 11 -widgeteihin, testaa muutamia tässä mainitsemistamme widgeteistä nähdäksesi, kuinka hyödyllisiä ne ovat.

Lue myös: TPM 2.0 -vaatimuksen ohittaminen turvallisesti Windows 11:ssä

Jos olet joskus käyttänyt Windows 10:tä, saatat tuntea Käynnistä-valikon "Live Tiles". Näitä ovat sää, uutiset, kuvagalleria ja paljon muuta. Windows 11 -widgetit ovat samanlaisia, mutta parempia, koska ne eivät sotke aloitusvalikkoasi ja niitä on helpompi hallita.

Ne ovat yksittäisiä sovelluksia, jotka lisäät tehtäväpalkin widget-valikkoon. Napsauta widget-kuvaketta, niin sinua hemmottelevat säätiedot, urheilu, uutiset, liikenne, valokuvat ja jopa tehtävälistasi. Voit vapaasti muokata jokaista widgetiä ja poistaa kaiken, mitä et halua. Voit jopa säätää näkemiesi uutisten tyyppejä.

Lue myös: Kuinka saada Classic Volume Mixer takaisin Windows 11:ssä

Jos et näe widget-kuvaketta (sinivalkoinen neliö) tehtäväpalkissasi, sinun on lisättävä widget-ominaisuus.

 1. Aloita napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitsemalla "Tehtäväpalkin asetukset".
 2. Vaihda Widgetit-vaihtoehto asentoon "Päällä".
 1. Näet aloitusvalikon viereen -kuvakkeen. Tämä on ainoa asia, joka ei ole liian hieno tässä ominaisuudessa. Et voi muuttaa tehtäväpalkin paikkaa.

Kun olet lisännyt, napsauta widgetin kuvaketta nähdäksesi oletusasetukset. Sinulla on heti katsottavana sää, urheilu, valokuvat ja ehdotetut osakkeet. Näiden alla näet erilaisia ​​uutisia, mukaan lukien paikallisia, kansallisia, kansainvälisiä ja viihdettä.

Jos haluat lisätä uuden widgetin, napsauta "Lisää widgetejä" -painiketta widget-ruutujen alapuolella ja uutisruutujen yläpuolella.

Vaikka valinnanvaraa ei ole paljon, sinun tarvitsee vain napsauttaa widgetin nimeä tai sen vieressä olevaa +-kuvaketta. Tämä lisää sen luetteloosi viimeisen widgetin alapuolelle.

Jos et pidä joistakin oletusvaihtoehdoista tai olet lisännyt jotain, jota et enää tarvitse, se on helppo poistaa.

 1. Napsauta kolmen pisteen valikkopainiketta poistettavan widgetin oikeassa yläkulmassa.
 1. Valitse "Poista widget".

Tämä poistaa widgetin ja kaikki mukautetut asetukset. Jos lisäät sen takaisin myöhemmin, sinun on lisättävä uudelleen kaikki mukautetut asetukset, kuten valittava tietyt urheilujoukkueet tai kaupungit sään mukaan.

Lue myös: Miksi salaus ei toimi Windows 11 Homessa ja kuinka korjata se

Jokaista Windows 11 -widgetiä voidaan mukauttaa jossain määrin.

 1. Napsauta widgetin kolmen pisteen valikkopainiketta ja valitse "Muokkaa widgetiä". Tässä esimerkissä mukautamme Urheilu-widgetiä.
 1. Tämä avaa vaihtoehdot suosikkijoukkueiden ja -sarjojen lisäämiseen. Oletuksena omani oli asetettu NBA:han. Muutimme sen sijaan MLS:ksi.
 1. Se näyttää sinulle tämän liigan tai joukkueen parhaat pisteet. Voit napsauttaa "Katso lisää MLS" -linkkiä nähdäksesi lisää tuloksia ja tietoja. Linkin nimi perustuu liigaasi tai joukkueeseesi. Tämä vie sinut sopivalle MSN-verkkosivulle.
 1. Asetusten muuttamisen lisäksi voit myös järjestää widgettejä haluamallasi tavalla, vaikka et voi siirtää mitään Uutiset-osiossa, joka on widget-alueen alla.
 1. Vedä ja pudota yksittäisiä widget-laatikoita siinä järjestyksessä, jossa haluat ne nähdä.

Lue myös: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Windows 11:n kontekstivalikoista

Uutisalue ei ole aivan widget, joten et voi siirtää sitä. Voit kuitenkin edelleen muokata näkemiesi tarinoiden tyyppejä. Oletuksena saat vain joukon kaikkea sekoitettuna.

 1. Suosituimmat tarinat -osio on ainoa osio, jota et voi muuttaa. Kaikki muu on sinusta kiinni. Vieritä ensimmäiseen uutiseen "Suosituimmat uutiset" -osion alla.
 2. Napsauta oikeassa alakulmassa olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse "Hallinnoi kiinnostuksen kohteita". Sinun on kirjauduttava sisään Windowsiin tehdäksesi tämän.
 1. Tämä vie sinut MSN.com, jossa voit lisätä ja poistaa kiinnostuksen kohteita. Ellet ole aiemmin lisännyt kiinnostuksen kohteita tiliisi, aloitat tyhjältä pöydältä. Käytä vasemmalla olevia luokkia vaihtoehtojen suodattamiseen. Käytä "+" -painiketta aiheiden vieressä lisätäksesi aihe syötteeseesi. Voit myös käyttää yläreunassa olevaa hakukenttää etsiäksesi tiettyjä aiheita tai sivustoja/julkaisuja.
 1. Voit myös käyttää sivun vasemmassa alakulmassa olevaa Viritä syötettä -vaihtoehtoa uutislähteiden säätämiseen. Jos esimerkiksi haluat Associated Pressin CNN:n sijaan, voit valita AP:n ensisijaiseksi palveluntarjoajaksi. Kun olet valmis, näet uutisosion muuttuvan paremmin makuusi sopivaksi.
 1. Toinen tapa muokata tarinoitasi on piilottaa yksittäisiä tarinoita/lähteitä, pitää niistä tai ei pidä niistä. Napsauta tarinan oikeassa alakulmassa olevaa valikkopainiketta ja valitse Lisää tämänkaltaisia ​​tarinoita. "Vähemmän tällaisia ​​tarinoita" tai "Piilota tarinat lähteestä."

Jos olet vasta aloittamassa Windows 11 -widgetien käyttöä, sinun kannattaa aloittaa muutamalla, joista on sinulle eniten hyötyä. Kolme hyödyllisimmistä ovat:

 • Sää – Näet nopeasti nykyisen sijaintisi tai valitsemasi kaupungin säätiedot yhdellä silmäyksellä.
 • Tehdä – Luo tehtäväluetteloita ja merkitse kohteita, kun teet niitä. Tämä toimii hyvin päivittäisessä tehtäväluettelossa.
 • Outlookin kalenteri – Pidä kirjaa aikataulustasi ilman, että sinun tarvitsee avata Outlook-kalenteria. Sinun tarvitsee vain linkittää Outlook-tilisi, niin näet widgetin tiedot.

Jos olet määrittänyt "Microsoft Family" -tilin, voit lisätä "Family Safety" -widgetin hallitaksesi asetuksiasi helposti tehtäväpalkista. Toinen hyödyllinen vaihtoehto on Liikenne-widget, jolla voit tarkistaa olosuhteet ennen lähtöä.

Lue myös: Windows 11:n hakupalkki ei toimi? Tässä on 9 tapaa korjata se

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Muokkasin uutisiani, mutta tarinani eivät ole muuttuneet. Miksi?

Voi kestää jopa 24 tuntia, ennen kuin asetuksesi alkavat tulla voimaan. Jos haluat nähdä välittömän muutoksen, käynnistä tietokoneesi uudelleen. Huippujuttuja lukuun ottamatta uutiset eivät päivity heti. Jos et todellakaan halua nähdä jotain, piilota tarina napsauttamalla X-painiketta. Voit myös olla pitämättä siitä tai piilottaa lähteen Muokkaa uutiswidgetiä -osiossa kuvatulla tavalla.

2. Voinko tehdä widgetin suuremmaksi tai pienemmäksi?

Joo. Jokaisella widgetillä on oletusasetus, joka on joko pieni tai keskikokoinen. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta ja valitse koko. Tämä antaa widgetin näyttää enemmän tai vähemmän tietoa. Esimerkiksi Urheilu-widget näyttää yhden pistemäärän, kun sen arvo on pieni, kolme pistettä keskitasolla ja neljä pistettä suurella.

3. Mitä ylhäällä oleva hakukenttä tekee?

Windows 11 -widget-ominaisuus tarjoaa myös kätevän hakuvaihtoehdon. Kun avaat Widgets-sovelluksen tehtäväpalkissa, voit tehdä hakuja käyttämällä "Bing-hakua" ikkunan yläreunasta. Tämä avaa tulokset automaattisesti Edge-selaimessa.

Et voi muuttaa tätä oletusta ilman kolmannen osapuolen työkalua. Useimmat eivät toimi niin hyvin kuin voisi toivoa, joten on yksinkertaisempaa pysyä oletusasetuksissa. Vaihtoehtoisesti avaa haluamasi selain ja hae sieltä.

4. Hidastavatko widgetit tietokonettani?

Ei. Ne eivät ole aivan yhtä resurssiintensiivisiä kuin Windows 8:n ja Windows 10:n aloitusvalikossa olevat Windowsin "Live Tiles". Jos käytät akkuvirtaa, voit kuitenkin ohittaa widgetit, jotka päivittyvät useammin, kuten valokuvat.

Widgettien etuna "Live Tiles"in verrattuna on, että vaihtoehtoja ei ole läheskään yhtä monta, vaikka tämä saattaa muuttua tulevaisuudessa. Vähemmän mahdollisia widgetejä käytät vähemmän tietokoneen resursseja.

5. Ovatko widgetit ainoa tapa mukauttaa tehtäväpalkkiani?

Kaukana siitä. Widgetit ovat hieno lisä, mutta on olemassa lukuisia tapoja muokata tehtäväpalkkia hyödyllisemmäksi. Voit lisätä kohteita, pikanäppäimiä, hakukenttää, lisätä kosketusnäppäimistön ja paljon muuta.

6. Kuinka voin lisätä widgetejä Windows 10:ssä?

Windows 10:ssä ei ole samaa widget-ominaisuutta kuin Windows 11:ssä. Sinun on käytettävä Käynnistä-valikon Live Tiles -toimintoa saadaksesi samanlaisen ominaisuuden. Tai jos haluat käyttää Windows 11 -widgetejä, päivitä Windows 11:een, jos laitteesi täyttää vähimmäisvaatimukset.

Indeksi
 1. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Muokkasin uutisiani, mutta tarinani eivät ole muuttuneet. Miksi?
  2. 2. Voinko tehdä widgetin suuremmaksi tai pienemmäksi?
  3. 3. Mitä ylhäällä oleva hakukenttä tekee?
  4. 4. Hidastavatko widgetit tietokonettani?
  5. 5. Ovatko widgetit ainoa tapa mukauttaa tehtäväpalkkiani?
  6. 6. Kuinka voin lisätä widgetejä Windows 10:ssä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up