WebDAV-aseman yhdistäminen Windowsissa

Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) on HTTP-laajennus, joka tarjoaa yhteistyön tavan muokata ja hallita tiedostoja etäverkkopalvelimella. Tässä näytämme sinulle, kuinka WebDAV-asema kartoitetaan Windowsissa, jotta voit käyttää etätiedostoja suoraan Resurssienhallinnassa.

Jotta voit muodostaa yhteyden WebDAV-hakemistoon Windowsissa, tarvitset WebDAV-sivuston URL-osoitteen, WebDAV-tilisi kirjautumistiedot ja pikakuvakkeen tai yhteyden nimen. Kaikki kolme mahdollistavat WebDAV:n yhdistämisen liittämällä sen kansion yhdistetyksi asemaksi, jotta voit tarkastella, muokata tai poistaa tiedostoja etäverkkopalvelimelta tietokoneellasi.

Lue myös: Kuinka käyttää Linux Ext4 -osiota Windowsista

WebDAV-aseman yhdistäminen Windowsissa

 1. Avaa File Explorer tietokoneellasi. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Tämä tietokone" ja valitse "Näytä lisää vaihtoehtoja". Jos käytät Windows 10:tä, et näe "Näytä lisää vaihtoehtoja" -vaihtoehtoa. Siirry vain vaiheeseen 2.
 1. Napsauta ”Kartta verkkoasema…”

Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää Resurssienhallinnan Tietokone-välilehden "Map network drive" -pudotusvalikkoa. Valitse luettelosta "Map network drive". Tämä on saatavilla vain Windows 10:ssä.

 1. Kirjoita uuteen valintaikkunaan asemakirjain, johon haluat yhdistää, ja kansio, johon lisäät tai muokkaat WebDAV-tiedostoja paikallisella tietokoneellasi.
 1. Jos napsautat "Selaa" -vaihtoehtoa kansion vieressä, mainitse ja saat "Verkon etsintä on poistettu käytöstä. Verkkotietokoneet ja -laitteet eivät ole näkyvissä…” -viesti, tämä tarkoittaa, että sinun on otettava verkon etsintä käyttöön Verkko- ja jakamiskeskuksessa.

Muuta asetusta menemällä Käynnistä-kohtaan ja kirjoittamalla "ohjauspaneeli". Valitse Ohjauspaneeli, kun se tulee näkyviin.

Valitse "Verkko- ja jakamiskeskus".

Valitse vasemmalta "Muuta jakamisen lisäasetuksia".

Ota Network Discovery käyttöön ja paina "Tallenna muutokset".

 1. Valitse "Yhdistä uudelleen sisäänkirjautumisen yhteydessä" ja "Yhdistä eri tunnistetiedoilla" -ruudut. Kun valitset "Yhdistä uudelleen sisäänkirjautumisen yhteydessä" -ruudun, WebDAV-yhteys voidaan palauttaa, kun käynnistät tietokoneen uudelleen.
 1. Napsauta linkkiä "Yhdistä Web-sivustoon, jota voit käyttää asiakirjojen ja kuvien tallentamiseen".
 1. Napsauta Seuraava.
 2. Napsauta nyt "Valitse mukautettu verkkosijainti" ja napsauta Seuraava.
 3. Kirjoita verkkotunnuksesi URL-osoite Internet- tai Verkkoosoite-kenttään WebDAV-hakemiston lopussa.
 4. Kirjoita WebDAV-käyttäjänimesi ja salasanasi.
 5. Napsauta OK. "Kirjoita tämän verkkosijainnin nimi" -tiedot on jo täytetty, mutta niitä voidaan muuttaa.
 6. Napsauta Seuraava ja napsauta sitten Valmis.

Resurssienhallinnassa WebDAV-kansio näytetään yhdistettynä asemana. Voit nyt lisätä, muokata tai poistaa tiedostoja tai hakemistoja File Explorerin kautta.

Lue myös: 6 tapaa vaihtaa asemakirjain Windowsissa

Mitä tehdä, kun et voi muodostaa yhteyttä WebDAV-hakemistoon

Huomautus: Jos sinulla on vaikeuksia muodostaa yhteyttä WebDAV-hakemistoon, päivitä Windowsin rekisterin perustodennustaso.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä ja valitse Suorita.
 2. Kirjoita regedit ja paina Enter avataksesi Windowsin rekisterieditorin.
 3. Siirry hakemistopolkuun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters

 1. Etsi "BasicAuthLevel"-arvo. Oletuksena arvoksi on asetettu 2, mutta jos se ei ole, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muokkaa ja vaihda sitten arvoon 2.

Lue myös: RAM-aseman määrittäminen ja käyttäminen Windowsissa

Mitä tehdä, jos et pääse WebDAV-kansioosi?

Vaikka onnistuisit yhdistämään WebDAV-aseman Windowsissa, se ei tarkoita, että voit käyttää sen sisältöä. Yleisin syy on se, että kansio on tallennettu palvelimelle, joka käyttää vanhempaa Windowsin versiota.

Näin tapahtuu myös, jos et käytä uusinta Windowsin versiota. Jos esimerkiksi käytit Windows XP:tä ja kansiossa on yli 1 000 tiedostoa, et välttämättä näe tarvitsemaasi tiedostoa.

Lue myös: Kuinka eheyttää Windowsin kiintolevy

Toinen ongelma ilmenee, kun käynnistät tietokoneen uudelleen, eikä yhteyttä muodosteta automaattisesti uudelleen. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että WebClient-palvelu on joko poistettu käytöstä tai asetettu Manuaaliseksi. Näin voit muuttaa sen.

 1. Siirry Käynnistä-kohtaan, etsi Palvelut ja valitse tulos.
 2. Vieritä sitten, kunnes löydät WebClientin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet".
 1. Aseta käynnistystyypiksi "Automaattinen" ja ota muutokset käyttöön painamalla Käytä. Voit sitten napsauttaa OK ja sulkea Palvelut-ikkunan.

Lue myös: 6 tapaa vaihtaa asemakirjain Windowsissa

Usein Kysytyt Kysymykset

Mistä löydän WebDAV-URL-osoitteeni?

Löydät yleensä URL-osoitteen WebDAV-hallintapaneelista. Jos et näe sitä, sinun on ehkä tarkistettava kaikki saatavilla olevat asiakirjat tai otettava yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.

Jos vaihdan salasanani, pitääkö minun kartoittaa asema uudelleen?

Joo. Koska kirjautumistiedot ovat muuttuneet, sinun on poistettava aiemmin yhdistetty asema ja yhdistettävä uudelleen. Noudata vain samaa prosessia käyttämällä uutta salasanaasi.

Voivatko kaikki käyttäjätilit käyttää yhdistettyä asemaa?

Ei. Asema on yhdistetty vain sen luoneen käyttäjätilin alle. Kuitenkin tietokoneen järjestelmänvalvoja voi nähdä sen. Jotta muut näkevät sen, heidän on kartoitettava asema tilinsä alla.

Jos poistan yhdistetyn aseman, vaikuttaako se itse kansioon?

Yhdistetyn aseman poistaminen ei vaikuta todelliseen asemaan tai kansioon. Tämä vain katkaisee yhteyden Windows-tietokoneesi ja etäaseman välillä. Kaikki tiedostosi ovat edelleen olemassa alkuperäisessä paikassa.

Ovatko yhdistetyt WebDAV-asemat turvallisia?

Nämä ovat yhtä turvallisia kuin tietokoneesi. Suojaa etätiedostosi kirjautumalla aina ulos järjestelmästäsi ennen kuin poistut tietokoneeltasi. Suojaa Windows-tilisi myös vahvalla salasanalla. Jos tietokoneella on useita käyttäjiä, älä anna muiden käyttää tiliäsi.

Myös tavallisena peukalosääntönä on, että käytä aina jonkin tyyppistä virustorjuntaa. Kun virus tartuttaa tietokoneesi, kaikki tiedostot, kansiot ja asemat ovat vaarassa. Monille käyttäjille esiasennettu Windows Defender saattaa riittää. Jos epäilet, että sinulla on virus, voit ehkä poistaa sen ilman virustorjuntasovellusta.

Indeksi
 1. WebDAV-aseman yhdistäminen Windowsissa
 2. Mitä tehdä, kun et voi muodostaa yhteyttä WebDAV-hakemistoon
 3. Mitä tehdä, jos et pääse WebDAV-kansioosi?
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mistä löydän WebDAV-URL-osoitteeni?
  2. Jos vaihdan salasanani, pitääkö minun kartoittaa asema uudelleen?
  3. Voivatko kaikki käyttäjätilit käyttää yhdistettyä asemaa?
  4. Jos poistan yhdistetyn aseman, vaikuttaako se itse kansioon?
  5. Ovatko yhdistetyt WebDAV-asemat turvallisia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up