Korjaa Android, jos puhelimesi tai tablettisi ei käynnisty

Kuinka palauttaa ja korjata matkapuhelimesi tai tablettisi tehdasasetuksiin, vaikka se ei enää käynnisty tai käynnisty

Androidin uusimmissa versioissa voit käynnistä puhelin tai tabletti uudelleen vikasietotilassahyödyllinen tapa ratkaista ongelmia, poistaa viallisten sovellusten asennus tai korjata asetuksia.

Kuitenkin tapahtuu, että vikasietotila ei riitä, ja siksi sinun on suoritettava a Androidin nollaus kun virheet ovat niin vakavia, että ne estävät kokonaan puhelimen käytön (joka ei enää käynnisty, menee loputtomaan silmukkaan käynnistyksen aikana tai käynnistyy jatkuvasti uudelleen).

Nämä virheet ovat yleisempiä, jos meillä on lukitsematon laite pääkäyttäjän oikeudet ja jos asennamme crack-sovelluksiamutta voi olla monia muita syitä, miksi puhelin ei enää käynnisty eikä lataa käyttöjärjestelmää.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka palauttaa Android jopa tapauksissa, joissa järjestelmä ei enää käynnisty, jotta laite voidaan palauttaa. Jos järjestelmä käynnistyy, mutta siinä on virheitä tai se on epätavallisen hidas, näytämme myös kuinka voit palauttaa älypuhelimesi nopeasti ja tallentaa kaikki henkilökohtaiset tietosi.

Palauta Android asetuksista

Jos Android-laitteesi käynnistyy normaalisti tai siirry vikasietotilaan voimme suorittaa tehdasasetusten palautuksen suoraan valikossa asetukset puhelimesta, joka vie meidät valikkoon Varmuuskopiointi ja palautus tai Tehdasasetusten palautus -valikossa (näkyvä kaikissa Xiaomi-älypuhelimissa).
Paina avautuvassa näytössä Tehdasasetusten palauttaminen tai ääneen Poista kaikki tiedotja aloita toimenpide antamalla suojaussalasana.

Ennen kuin jatkat, suosittelemme kuitenkin tehdä varmuuskopio henkilötiedoista (valokuvat, yhteystiedot, videot, viestit jne.) ja myös vahvistaa Google Authenticator -kirjautumistietosi, jotka menetetään nollauksen aikana.

Jos emme tiedä kuinka varmuuskopioida Androidissa, voimme lukea oppaamme kuinka varmuuskopioida Androidjosta löydämme kaikki tehokkaat menetelmät henkilötietojemme tallentamiseen ja palauttamiseen nollauksen jälkeen.

Jos kuitenkin haluamme tallentaa vain kuvat ja videot puhelimeen, voimme käyttää sovellusta Google-kuvatkuten oppaassamme hyvin selitettiin Automaattinen valokuvien varmuuskopiointi verkossa.

Palauta Android, joka on jumissa tai ei käynnisty

Jos matkapuhelimen tai tabletin käynnistäminen ei enää ole mahdollista, jos laite jumiutuu käynnistyslogoon, jos se menee jatkuvaan silmukkaan tai jos näemme makaavan Androidin kuvakkeen huutomerkillä, meidän on suorita nollaus siirtymällä laitteen palautukseen.

Täysin lukitun Androidin nollaus sammutamme laitteen virtapainikkeella (pitämällä sitä painettuna, kunnes se sammuu) ja käynnistämme sen Palautus tila.

Tähän tilaan pääsemiseksi jokaisella laitteella on erilainen näppäinyhdistelmä; Alta löydät tärkeimpien myynnissä olevien valmistajien palautusmenettelyt:

 • Samsung: paina virta + koti + äänenvoimakkuuden lisäysnäppäimiä yhdessä; uusissa älypuhelimissa yhdistelmä on virta + äänenvoimakkuuden lisäys + Bixby-painike.
 • Huawei: paina virta- ja äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeita yhdessä.
 • OnePlus: paina virta- ja äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeita yhdessä.
 • OPPO/Realme: paina virta- ja äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeita yhdessä.
 • Xiaomi: paina virta- ja äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeita yhdessä.
 • LG: paina virta + äänenvoimakkuuden lisäysnäppäimiä yhdessä.
 • Motorola: paina virta + äänenvoimakkuuden vähennys + äänenvoimakkuuden lisäysnäppäimiä yhdessä.
 • Google Pixel: Googlen valmistamissa älypuhelimissa painamme virta + äänenvoimakkuuden vähennysnäppäimiä yhdessä.
 • Yleiset avaimet: useimmissa älypuhelimissa, joita ei ole luettelossa, palautusnäppäimet ovat virta + äänenvoimakkuuden lisäys; harvoissa tapauksissa meidän on painettava Power + Volume Down ja siirryttävä käynnistyslataukseen avataksemme palautustilan.

Jos emme löydä oikeaa yhdistelmää palautustilaan siirtymiseksi laitteeltamme, etsimme laitteen nimeä Googlesta lisäämällä merkkijonon "recovery mode", jotta löydämme varmasti sopivan näppäinyhdistelmän.

Kun saavutamme palautusvalikon, jota käytämme äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennysnäppäimiä selata vaihtoehtoja ja vahvista valinta virtapainikkeella.

Jos laite näyttää hieman erilaista näyttöä kuin palautus, joudumme todennäköisesti samaan tilanteeseen käynnistyslataustila, eräänlainen "etuhuone", jossa voit valita, mitä aloitat laitteessa; tässä tapauksessa riittää, että käytät aina äänenvoimakkuusnäppäimiä kohteen valitsemiseen Elpyminen ja vahvista valintasi virtapainikkeella käynnistääksesi palautustilaan oikein.

Palauta palautumisesta

Palautustilassa valitsemme vaihtoehdon Pyyhi tiedot tai Pyyhi muisti / tehdasasetusvahvista virtapainikkeella ja kytke päälle Joo aloittaaksesi laitteesi perusnollauksen. Tällä menettelyllä kaikki sovellukset, asetukset ja kaikki tiedot, mukaan lukien asennetut sovellukset, poistetaan.
Toiminto kestää yleensä muutaman minuutin, jonka jälkeen meidän on palattava palautukseen ja valittava Power Off, jotta voimme sammuttaa tai käynnistää laitteen uudelleen.

Kun laite käynnistyy seuraavan kerran meillä on uusi puhelin kuin se olisi juuri lähtenyt tehtaaltameidän on vain määritettävä Google-tilimme ja palautettava aiemmin tehdyt varmuuskopiot, jotta voimme käyttää laitetta uudelleen ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Voit valmistautua siihen, että Android epäonnistuu ja vaatii palautuksen, käyttämällä tiettyä sovellusta ota täydellinen varmuuskopio Android-puhelimestasi.

Palauta PC:ltä

Vaihtoehtoisesti voimme yrittää palautusta suoraan tietokoneelta käyttämällä tähän tarkoitukseen esim Fastboot- ja ADB-työkalutmutta vain, jos olemme aktivoineet sen aiemmin kehittäjätila ja USB-virheenkorjaus samassa puhelimessa.

Jatkamiseksi yhdistämme lukitun puhelimen tietokoneeseen USB-kaapelilla, odota, että ohjaimet lataavat ja lataavatSDK Platform Toolsjonka sisältö on purettava valitsemaasi kansioon.

Kun kaikki tarvittavat työkalut on purettu, siirrytään kansioon alusta-työkalutnapsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella, paina ylös Avaa terminaalissa ja suorita seuraava komento:

adb devices

Jos komento näkyy ja laite on käytettävissä, voimme yrittää päästä palautukseen seuraavalla komennolla:

adb reboot bootloader

Puhelimesi käynnistyy uudelleen käynnistyslataustilaan, joten voit valita palautusoikeuden manuaalisesti laitteen näytöltä. Jos kuitenkin halusimme päästä välittömästi puhelimen palautustilaan, käytä seuraavaa komentoa:

fastboot reboot recovery

Näin puhelin pääsee suoraan palautukseen sen tilasta riippumatta.

Johtopäätökset

Ellei laitteessa ole sisäisiä vaurioita, Android on järjestelmä, joka voidaan aina palauttaa tehdasasetuksiinjotta voidaan ratkaista suurin osa ohjelmisto-ongelmista.

Jos tehdasasetusten palautusprosessi ei ratkaise ongelmia tai ei toimi ollenkaan, on todennäköistä, että laitteen laitteistossa on ongelma ja sen sisällä on siksi jotain rikki.

Jos älypuhelimesi pysyy hitaana jopa kaikkien tietojen ja varmuuskopioiden palauttamisen jälkeen, suosittelemme lukemaan oppaamme kuinka nopeuttaa Androidia jokaisessa älypuhelimessa.

Jos kuitenkin halusimme muuttaa älypuhelimen käyttöjärjestelmän kokonaan, suosittelemme, että luet oppaamme kuinka asentaa Android mukautettu ROM.

Indeksi
 1. Palauta Android asetuksista
 2. Palauta Android, joka on jumissa tai ei käynnisty
  1. Palauta palautumisesta
  2. Palauta PC:ltä
  3. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up