Windows 10:n ensimmäinen iso päivitys

Kolmen kokonaisen kuukauden jälkeen Windows 10 sai ensimmäisen suuren päivityksen nimeltä "Threshold 2". Päivitys on kaikkien saatavilla Windows Updaten kautta, ja halutessasi voit myös ladata sen Media Creation Toolin avulla. Tässä uudessa suuressa päivityksessä on useita käyttäjien pyytämiä virheenkorjauksia, parannuksia ja uusia ominaisuuksia.

Tässä on yhteenveto kaikista Windows 10:n suuren syyspäivityksen uusista ominaisuuksista ja parannuksista.

Windows 10:n aktivointi on helppoa

Kun Windows 10 esiteltiin ensimmäisen kerran, aktivointiprosessi oli tavallaan hämmentävä. Syy tähän hämmennykseen on yksinkertainen: ei ole suoraviivaista vastausta ihmisille, jotka haluavat tehdä uuden asennuksen ensimmäistä kertaa sen sijaan, että päivittäisivät järjestelmän edellisestä versiosta.

Tämä hämmennys on poistettu tässä päivityksessä. Tästä eteenpäin voit aktivoida Windows 10 -järjestelmäsi käyttämällä Windows 7, 8 tai 8.1 tuoteavainta. Kun olet aktivoinut, saat digitaalisen käyttöoikeustodistuksesi. Jos napsautat "Hae lisätietoja" -linkkiä aktivointinäytössä, saat lisätietoja siitä, miten aktivointi toimii Windows 10:ssä.

Uusia ominaisuuksia ja parannuksia Edgeen

Vaikka laajennuksia ei tueta, Microsoft teki joitain merkittäviä parannuksia uuteen Edge-selaimeen. Äskettäin päivitetty Edge-selain voi nyt synkronoida kaikki selainasetuksesi, suosikkisi sekä lukuluettelosi eri laitteiden välillä. Selain voi myös näyttää välilehtien esikatselut, jos viet hiiren osoittimen otsikkorivillä olevien välilehtien päälle.

Kolmas tärkeä ominaisuus on, että voit nyt suoratoistaa mediaa verkkosi DLAN-yhteensopiviin laitteisiin käyttämällä asetuspaneelin "Cast media to device" -vaihtoehtoa.

Taustalla Edge-selaimen päivitetty moottori tukee nyt kaikkia uusia HTML5-, CSS3- ja ECMAScript-koodeja.

Cortanan parannuksia

Ensimmäinen tärkeä asia päivitetyssä Cortanassa on, että voit käyttää sitä ilman Microsoft-tiliä, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti, että voit käyttää sitä paikallisen käyttäjätilisi kanssa. Cortana voi nyt lukea musteella täytettyjä muistiinpanoja, lukea PDF-tiedostoja Edge-selaimella ja seurata lippuja, kuten elokuvia ja muita vastaavia asioita. Cortana voi myös varoittaa, kun sinulla on vastaamaton puhelu, ja lähettää halutessasi viestin (SMS).

Värilliset otsikkopalkit, vihdoin

Windows 10:ssä Microsoft korvasi värilliset otsikkorivit valkoisilla. Vaikka valkoiset otsikkorivit näyttävät kauniilta, ne eivät ole niin toimivia, koska ne on melko helppo jättää huomiotta, kun haluat vetää ikkunoita. Joten käyttäjien palautteen perusteella Microsoft otti uudelleen käyttöön värilliset otsikkorivit. Hyvä asia on, että voit jopa muokata niitä haluamallasi värillä.

Voit mukauttaa otsikkorivin väriä siirtymällä kohtaan "Kaikki asetukset -> Mukauttaminen -> Värit". Oikeassa ruudussa voit joko antaa Windowsin valita automaattisesti värin taustakuvasta tai voit valita oman värisi.

Snap Assistin parannuksia

Snap Assist -ominaisuus Windows 10:ssä on parempi kuin mikään muu, ja sitä on parannettu edelleen. Kun kiinnität kaksi ikkunaa vierekkäin ja yrität muuttaa yhden ikkunan kokoa, toisen koko muutetaan automaattisesti täyttämään tilaa.

Tämä ominaisuus on oletuksena käytössä. Jos et pidä tästä käytöksestä, voit helposti poistaa sen käytöstä Järjestelmäasetukset-paneelista Moniajo-luokassa.

Windows voi nyt seurata kadonnutta laitettasi

Tämän uuden syksyn päivityksen avulla voit nyt seurata laitteitasi natiivisti. Tämä ominaisuus tuotiin suoraan Windows Phonesta. Kun se on määritetty, voit seurata laitteesi sijaintia kartalla GPS:n tai sijaintipalveluiden avulla. Voit määrittää kaikki nämä asetukset Päivitys ja suojaus -asetuspaneelin Find My Device -osiossa.

Parannuksia Käynnistä-valikkoon

Edellisessä versiossa Käynnistä-valikko tuki vain 512-laattoja tai -sovelluksia. Tällä uudella päivityksellä Microsoft kuitenkin nosti rajan 2048 ruutuun tai sovellukseen. Lisäksi aloitusvalikon sovelluksilla tai ruuduilla voi nyt olla omat jumplistit.

Kirjautumisnäytön taustakuva on nyt valinnainen

Kun lukitset tietokoneesi, näet, että kirjautumisnäytössä on oletusarvoinen Hero-taustakuva. Kirjautumisnäytön taustakuva on nyt valinnainen. eli jos et pidä taustakuvasta, voit korvata sen tavallisella värillä muutamassa värivaihtoehdossa.

Voit muuttaa kirjautumisnäytön taustaa avaamalla Asetukset-paneelin ja siirtymällä kohtaan "Personointi -> Lukitusnäyttö" ja valitsemalla "Näytä Windowsin taustakuva kirjautumisnäytössä" -vaihtoehdon.

Voit nyt asentaa Windows 10 -sovelluksia toiseen asemaan

Tämä on hyvä uutinen niille, joiden tallennustila on vähissä. Uuden päivityksen avulla voit nyt asentaa kaikki sovellukset toiseen osioon tai erilliseen tallennuslaitteeseen, kuten ulkoiselle kiintolevylle tai SD-kortille. Voit hallita kaikkia tallennusvaihtoehtoja siirtymällä kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Tallennus.

Johdonmukaisuus kontekstivalikoissa

Siitä lähtien, kun Windows 10 julkaistiin, on käyty valtavaa keskustelua hiiren kakkospainikkeen kontekstivalikoiden suunnittelun epäjohdonmukaisuudesta. Oikeasti kontekstivalikot ovat satunnaisia, ja suunnittelussa on valtava epäjohdonmukaisuus. Joten Microsoft käsitteli ongelman tässä päivityksessä ja yhtenäisti kontekstivalikot. Näet näkyvät muutokset tehokäyttäjävalikossa, tehtäväpalkissa, aloitusvalikossa, työpöydällä jne.

Muut sekalaiset asiat

Uudessa päivityksessä on myös joitain uusia sovelluksia, kuten Sway, Messaging, Phone, Skype Video jne. Käynnistä-valikossa näkyy nyt satunnaisia ​​sovellussuosituksia, jotka voidaan poistaa käytöstä Personalization-paneelista. Tämän päivityksen avulla Windows voi nyt hallita oletustulostintasi ilman ongelmia. Lisäksi päivityksen mukana tulee joukko uusia kuvakkeita, jotka vastaavat Windows 10 -teemaa.

On monia muita parannuksia, kuten parempi muistinhallinta, säätöjä jne.

Kuinka saada päivitys?

Kuten sanoin aiemmin, voit ladata tämän päivityksen käyttämällä yleistä Windows Updatea, ja asennusprosessi on yksinkertainen ja suoraviivainen. Jos et kuitenkaan löydä päivitystä Windows Update -näytöstä, voit ladata päivityksen manuaalisesti käyttämällä Median luontityökalu.

Mikä on päivityksen koko?

Yksinkertainen PowerShell-komento osoitti minulle, että päivitys on noin 3 Gt kotiversiolle. Latauskoko ei välttämättä muutu, vaikka käytät Pro-versiota. Olet käytännössä lataamassa koko Windows 10 ISO:n Microsoftilta.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ensimmäisestä suuresta Windows 10 -päivityksestä.

Indeksi
 1. Windows 10:n aktivointi on helppoa
 2. Uusia ominaisuuksia ja parannuksia Edgeen
 3. Cortanan parannuksia
 4. Värilliset otsikkopalkit, vihdoin
 5. Snap Assistin parannuksia
 6. Windows voi nyt seurata kadonnutta laitettasi
 7. Parannuksia Käynnistä-valikkoon
 8. Kirjautumisnäytön taustakuva on nyt valinnainen
 9. Voit nyt asentaa Windows 10 -sovelluksia toiseen asemaan
 10. Johdonmukaisuus kontekstivalikoissa
 11. Muut sekalaiset asiat
 12. Kuinka saada päivitys?
 13. Mikä on päivityksen koko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up