Suorita ohjelmia järjestelmänvalvojana ilman salasanaa

Jos jaat tietokoneesi muiden käyttäjien kanssa, on luonnollista, että sinulla on useita käyttäjätilejä, joiden ominaisuudet ovat rajalliset. Lisäksi kehotan käyttäjiä ottamaan käyttöön ja käyttämään tavallista käyttäjätiliä Windowsin oletusjärjestelmänvalvojan tilin sijaan.

Tietysti tavallisen käyttäjätilin käytöllä rajoitetuilla ominaisuuksilla on omat haittapuolensa. Et esimerkiksi voi käyttää tiettyjä ohjelmia tai muuttaa tiettyjä ohjelman asetuksia ilman järjestelmänvalvojan salasanaa. Jos kuitenkin olet järjestelmänvalvoja ja haluat, että käyttäjäsi suorittavat ohjelmia järjestelmänvalvojana antamatta heille todellista järjestelmänvalvojan salasanaa, voit tehdä sen seuraavasti.

Salli käyttäjien suorittaa tiettyjä ohjelmia järjestelmänvalvojana

Jotta käyttäjät voivat suorittaa tiettyjä ohjelmia järjestelmänvalvojan oikeuksilla, aiomme käyttää ilmaista ja kannettavaa apuohjelmaa nimeltä RunAsTool. Aloita lataamalla se viralliselta verkkosivustolta ja purkamalla se paikkaan, jossa jokainen järjestelmäsi käyttäjä voi käyttää sitä.

Koska kyseessä on kannettava sovellus, asennusta ei tarvita. Avaa vain pakkaamaton kansio ja suorita .exe-tiedosto.

Heti kun suoritat sovelluksen, RunAsTool kehottaa sinua valitsemaan järjestelmänvalvojan tilin. Valitse vain järjestelmänvalvojan tili pudotusvalikosta, kirjoita järjestelmänvalvojan salasana ja napsauta "Käytä"-painiketta.

Yllä oleva toiminto vie sinut sovelluksen pääikkunaan. Täällä voit lisätä sovellukset, joita haluat käyttäjien käyttävän järjestelmänvalvojana.

Voit lisätä sovelluksen vetämällä ja pudottamalla suoritettavaa tiedostoa. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, lisään Task Managerin. Kun Tehtävienhallinta avataan rajoitetuilla ominaisuuksilla, et voi lopettaa tiettyjä prosesseja etkä myöskään voi muuttaa tiettyjen sovellusten käynnistystilaa.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä sovelluksia RunAsTooliin siirtymällä kohtaan "Tiedosto" ja valitsemalla sitten vaihtoehdon "Lisää tiedosto".

Kun olet lisännyt sovelluksen, voit määrittää muutamia asetuksia oikeanpuoleisessa ruudussa. Hyvä asia on, että asetukset on oletusarvoisesti määritetty optimaalisesti, joten älä sekoita niitä, ellet tiedä mitä olet tekemässä.

Kun olet määrittänyt RunAsToolin, sulje sovellus.

Nyt, kun käyttäjä haluaa käynnistää ohjelman järjestelmänvalvojana, hänen on ensin käynnistettävä RunAsTool-sovellus. Sieltä he voivat suorittaa sovelluksen. Jos esimerkiksi haluan käyttää Task Manageria järjestelmänvalvojana, kaksoisnapsauta Task Manageria RunAsToolissa.

Toiminto käynnistää Task Managerin järjestelmänvalvojana ilman UAC-kehotteita.

Älä huoli, vain järjestelmänvalvoja voi lisätä, muokata tai poistaa ohjelmia RunAsTool-apuohjelmassa.

Jos haluat järjestelmänvalvojana lisätä, muokata tai poistaa sovelluksia apuohjelmassa, käynnistä RunAsTool, siirry kohtaan "Tiedosto" ja valitse vaihtoehto "Käynnistä muokkaustila".

Tämä toiminto pyytää sinua antamaan järjestelmänvalvojan salasanan. Anna vain tiedot ja paina Enter-painiketta työskennelläksesi RunAsToolin kanssa.

Jos haluat nyt poistaa sovelluksen RunAsToolista, valitse sovellus ja paina näppäimistön Poista-painiketta. Vaihtoehtoisesti voit myös valita "Poista" "Muokkaa"-valikosta. Jos haluat poistaa kaikki lisätyt sovellukset RunAsToolista, valitse vaihtoehto "Poista kaikki".

Lopuksi, jos haluat poistaa kaiken, mukaan lukien RunAsToolin tallentamat tiedot, valitse "Tiedosto"-valikosta vaihtoehto "Poista tiedot ja poistu".

Yllä oleva toiminto saattaa näyttää varoitusikkunan; napsauta Kyllä-painiketta, ja kaikki tietosi poistetaan. Jos haluat käyttää työkalua uudelleen, sinun on määritettävä se uudelleen alusta.

Johtopäätös

Tämä ilmainen työkalu saattaa näyttää yksinkertaiselta, mutta on varsin kätevä, koska sen avulla voit käynnistää erilaisia ​​ohjelmia järjestelmänvalvojana ilman, että tarvitset järjestelmänvalvojan salasanaa joka kerta. Käytän tätä sovellusta henkilökohtaisesti käynnistämään erilaisia ​​sovelluksia, kuten Task Manager, Services jne. Kokeile tätä sovellusta ja katso, sopiiko se tarpeisiisi.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan sovelluksen käytöstä.

Indeksi
  1. Salli käyttäjien suorittaa tiettyjä ohjelmia järjestelmänvalvojana
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up