Windows-näppäimen poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

Lähes jokaisessa Windows-tietokoneessa on Windows-näppäin näppäimistössä. Windows-näppäintä voidaan painaa käynnistääksesi Käynnistä-valikon välittömästi. Niin hyödylliseltä kuin se kuulostaakin, se voi toisinaan olla melko ärsyttävää. Jos pelaat peliä ja painat sitä vahingossa, se potkaisee sinut koko näytöstä. Vanhoissa järjestelmissä, joissa on rajalliset resurssit, se voi saada tietokoneesi äkillisesti jäätymään. Onneksi on olemassa tapa poistaa Windows-näppäin käytöstä tietokoneellasi.

1. Poista Windows-näppäin käytöstä PowerToys Toolin avulla

Helpoin tapa poistaa Windows-avain käytöstä on yhdistämällä avain uudelleen. Tämä tarkoittaa, että se määritetään toiselle toiminnolle, joka ei häiritse toimintaamme. Voit kartoittaa avaimen uudelleen käyttämällä Microsoftin ilmaista PowerToys-apuohjelmaa.

Voit poistaa Windows-näppäimen käytöstä tietokoneellasi seuraavasti:

1. Lataa ja asenna Microsoft PowerToys tietokoneellasi. Tarvitset myös .NET Coren asentaaksesi sen. Voit ladata sen suoraan asennusohjelman linkistä, jos sinulla ei ole sitä jo asennettuna.

2. Kun apuohjelma on asennettu, käynnistä se.

3. Napsauta "Keyboard Manager" vasemmalla olevasta valikosta.

4. Napsauta "Keyboard Manager" -ikkunassa "Remap a key" -painiketta.

5. Napsauta plus-kuvaketta. Tämän avulla voit lisätä kartoitusmuokkauksen.

5. Valitse avain vasemmasta sarakkeesta (tässä tapauksessa Windows-näppäin). Voit myös valita "Type key" ja painaa näppäimistön Windows-näppäintä. Valitse oikeanpuoleisesta sarakkeesta "Määrittämätön".

Täällä "Määrittämätön" -valinta poistaa Windows-näppäimen toiminnallisuuden, eikä mitään tapahdu, kun painat sitä. Jos haluat kartoittaa sen uudelleen suorittamaan jokin muu toiminto, voit valita sen oikeasta sarakkeesta.

6. Napsauta OK ja sitten "Jatka silti".

Tämän jälkeen Windows-näppäin tulee poistaa käytöstä. Asetukset tallentuvat automaattisesti, joten voit sulkea apuohjelman ja käyttää tietokonettasi tavalliseen tapaan.

Jos olet kuitenkin aiemmin poistanut Windows-avaimen käytöstä ja haluat ottaa sen uudelleen käyttöön, voit käyttää samaa PowerToys-apuohjelmaa:

1. Avaa PowerToys-apuohjelma ja siirry kohtaan "Keyboard Manager -> Remap a Key".

2. Etsi luettelosta "Win -> Undefined" -kartta ja napsauta lähellä olevaa roskakorikuvaketta. Tämä poistaa sen. Vahvista asetus painamalla OK.

2. Poista Windows Key käytöstä ryhmäkäytäntöeditorilla

Jos olet kokenut käyttäjä, voit määrittää Windows-avaimen uudelleen rekisterieditorilla. Tässä on ohjeet sen tekemiseen:

1. Avaa Suorita-komento painamalla Win + R-näppäimiä ja avaa ryhmäkäytäntöeditori kirjoittamalla gpedit.msc.

2. Siirry alla mainitulle polulle:

Käyttäjän asetukset -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Tiedostonhallinta

3. Etsi oikeanpuoleisesta ruudusta kohta "Poista Windows Key -pikanäppäimet käytöstä".

4. Kaksoisnapsauta kohtaa "Sammuta Windows Key -pikanäppäimet" ja varmista, että valitset "Käytössä" avautuvassa uudessa ikkunassa. Tallenna muutokset napsauttamalla OK ja Käytä.

Huomautus: Ryhmäkäytäntöeditori ei ole saatavilla Windows 10 Home Editionissa, joten sinun on asennettava se manuaalisesti.

3. Poista käytöstä kolmannen osapuolen työkalujen käyttö

Voit ladata useita kolmannen osapuolen työkaluja poistaaksesi Windows-näppäimen käytöstä Windows 10 -tietokoneessa. Meidän tapauksessamme käytämme työkalua nimeltä SharpKeys. Se on suosittu työkalu, joka helpottaa näppäimistön näppäinten poistamista käytöstä.

1. Lataa SharpKeys tietokoneellesi ja avaa se.

2. Napsauta Lisää-painiketta.

3. Paina vasemmassa ruudussa olevaa "Type Key" -näppäintä ja paina sitten Windows-näppäintä.

5. Napsauta OK valitaksesi painettu näppäin.

6. Valitse oikeasta ruudusta "Turn Key Off" ja napsauta OK tallentaaksesi muutokset.

8. Paina lopuksi "Kirjoita rekisteriin" -painiketta ja käynnistä tietokone uudelleen.

Ota Windows-näppäin uudelleen käyttöön avaamalla SharpKeys-työkalu ja poistamalla haluamasi avain päävalikosta. Tallenna muutokset napsauttamalla poistamisen jälkeen Kirjoita rekisteriin.

Käärimistä

Nämä ovat joitakin tapoja poistaa Windows-näppäin käytöstä Windows 10:ssä. On myös useita muita ohjelmistoja, joiden avulla voit yhdistää Windows-painikkeen uudelleen. Katso ne.

Indeksi
  1. 1. Poista Windows-näppäin käytöstä PowerToys Toolin avulla
  2. 2. Poista Windows Key käytöstä ryhmäkäytäntöeditorilla
  3. 3. Poista käytöstä kolmannen osapuolen työkalujen käyttö
  4. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up