ZIP-arkiston piilottaminen kuvatiedostoon Macissa

Jos Macissasi on arkaluontoisia tiedostoja, joihin et halua muiden pääsevän, sinun kannattaa ehkä piilottaa ne julkiselta näkyviltä. On olemassa useita tapoja piilottaa tiedostoja Macissa, ja voit jopa salata tiedostot, jos yksityisyys on suurin huolenaihe.

Vaikka perinteiset menetelmät tiedoston piilottamiseen jättävät jälkiä, jotta muut tietävät, että olet piilottanut jotain, uusi menetelmä, jonka aiomme näyttää seuraavassa oppaassa, ei anna kenellekään tietää, että olet todella piilottanut jotain. Alla kuvattu menetelmä piilottaa tiedostosi toiseen tiedostoon, jolloin käyttäjät näkevät vain kyseisen toisen tiedoston, eivät siihen piilotettua sisältöä.

Huomautus: seuraava menetelmä ei ole turvallinen tapa piilottaa tiedostosi uteliailta katseilta.

ZIP-arkiston piilottaminen kuvatiedostoon

Aseta ensin kaikki tiedostot, jotka haluat piilottaa ZIP-arkistoon. Tämän jälkeen piilotat tämän arkiston kuvatiedostoon, joten pidä myös kuva valmiina Macissasi. Varmista, että kaikki nämä tiedostot on sijoitettu työpöydällesi.

Alla olevassa esimerkissä minulla on kaksi tiedostoa nimeltä "Letter.docx" ja "Format.docx" ZIP-arkistossa nimeltä "SensitiveFiles.zip". Piilotan tämän zip-arkiston kuvatiedostoon nimeltä "New_York.png".

1. Käynnistä Terminal napsauttamalla Launchpad telakassa ja etsimällä sitä ja napsauttamalla sitä.

2. Kun Terminal käynnistyy, kirjoita seuraava komento ja paina Enter. Se muuttaa nykyisen työhakemiston työpöydäksi.

3. Kun hakemistoksi on muutettu Desktop, kirjoita seuraava komento Terminaaliin ja paina Enter. Tämä on komento, jonka avulla voit piilottaa ZIP-arkistosi kuvatiedoston sisään.

cat New_York.png SensitiveFiles.zip > NewYork.png

Tässä on komennon erittely:

kissa - cat tarkoittaa ketjuttamista, mikä tarkoittaa kahden tiedoston yhdistämistä yhteen

New_York.png - Se on kuvatiedosto, johon tiedostot piilotetaan. Korvaa se kuvasi nimellä.

SensitiveFiles.zip - Se on ZIP-arkisto, jossa arkaluontoiset tiedostosi sijaitsevat.

NewYork.png - Tuloksena oleva kuva sisältää itse kuvan sekä arkiston, jonka haluat piilottaa.

3. Heti kun olet suorittanut yllä olevan komennon, työpöydällesi luodaan uusi tiedosto nimeltä "NewYork.png", joka sisältää nyt ZIP-arkistosi oman sisältönsä lisäksi.

4. Kun kaksoisnapsautat juuri luotua tiedostoa, se avautuu kuvana median katseluohjelmassa, eikä siinä näy merkkejä piilotetusta arkistosta. Vain sinä tiedät mitä se tarkalleen sisältää.

5. Voit purkaa arkiston kuvasta käyttämällä seuraavaa komentoa Terminalissa, ja se purkaa ZIP-arkistosi kuvasta Maciin.

6. Pääte-ikkunaan tulee seuraava viesti, joka kertoo, mitkä tiedostot on juuri purettu kuvatiedostosta. Nämä ovat arkaluonteisia tiedostoja, jotka olet sijoittanut arkistoon.

Johtopäätös

Jos haluat piilottaa joitain tiedostoja Macissasi ilmoittamatta kenellekään, yllä oleva menetelmä voi auttaa sinua tekemään sen.

Indeksi
  1. ZIP-arkiston piilottaminen kuvatiedostoon
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up