10 eniten käytettyä Linux Distroa maailmassa

Luettelo ja vertailu 10 tunnetuimmasta, käytetyimmästä ja suosituimmasta Linux-jakelusta maailmassa

Kun puhumme Linuxista, monet ajattelevat, että tarkoitamme yhtä käyttöjärjestelmää, vaikka todellisuudessa on useita Linux-järjestelmiä, jotka usein jakavat vain ytimen.

Näitä järjestelmiä kutsutaan Linux-jakelut tai "Distrot"jotka sisältävät Linux-ytimen (sama kaikille) ja erilaisia ​​muita ohjelmistoja käyttöliittymään, ohjelmien asentamiseen ja käynnistämiseen, yhteensopivuutta eri laitteistoelementtien kanssa sekä Internetin selailua varten (nämä elementit vaihtuvat joka distrossa).

Tässä oppaassa näytämme sinulle, mitä vaihtoehtoja Windows 10:n ja Windows 7:n korvaamiseen (jos et halua Windows 11:tä) saada. 10 eniten käytettyä Linux-distroa maailmassajoka näyttää myös kunkin eri vahvuudet ja heikkoudet, jotta voit valita sen, joka vakuuttaa sinut eniten (jopa vakautta ja toimivuutta varten ).

Sijoitus ei perustu tietokoneisiin eri puolilla maailmaa tehtyjen asennusten kokonaismäärään, vaan senhetkiseen suosioon, käyttäjien arvostukseen ja tehtyihin hakuihin. Jos puhuisimme käytöstä maailmassa, meidän on mainittava, katsomalla myös Linuxin tuhojen sijoitusta.

1) Pop!_OS

Lupaavimpien Linux-järjestelmien joukossa Pop!_OS, Linux System_76 -tietokoneiden luojien suunnittelema järjestelmä, joka on ladattavissa ilmaiseksi mille tahansa tietokoneelle. Järjestelmä perustuu Ubuntuun, jossa on räätälöity GNOME-työpöytä, ja se on suunniteltu niille, jotka haluavat pitää työpöydän siistinä ilman häiriötekijöitä, jotta käyttäjä voi keskittyä työhön.

Kuten arvata saattaa, virallinen graafinen ympäristö on GNOME, joka on varustettu tarvittavilla mukautuksilla, jotka tekevät PC:n käytettävyydestä entistä yksinkertaisempaa, tyylillä, joka muistuttaa läheisesti macOS:ää.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme Pop!_OS: Linux-jakelu, jonka voit valita tietokoneellesi.

2) Windowsfx 11.1

Kuten nimikin kertoo Windowsfx 11.1 se on Linux-jakelu käyttöliittymä on identtinen Windows 11:ssä näkyvän kanssa. Kaukaa katsottuna eroja on erittäin vaikea havaita, koska he käyttivät samaa perustaustaa ja jäljittelivät Käynnistä-valikon täydellisyyteen.

Ne, jotka haluavat käyttää Linuxia, mutta joilla on tuttu käyttöliittymä, voivat kokeilla tätä Ubuntu LTS:ään perustuvaa käyttöjärjestelmää ja mukautettua versiota KDE Plasma -työpöydästä.

3) peruskäyttöjärjestelmä

Kaunein katsottava jakelu on epäilemättä peruskäyttöjärjestelmäjoka yhdistää MacOS:n elementtejä tyypillisiin Ubuntun ja Debianin elementteihin (joista se on peräisin) tarjotakseen nopean jakelun, helppokäyttöisen ja mukautettavan.

Virallinen graafinen ympäristö on Pantheon, joka on räätälöity tälle distrolle yhdessä muiden erityisohjelmien kanssa. Puhuimme tästä järjestelmästä artikkelissamme Elementary OS: helpoin ja nopein käyttöjärjestelmä.

4) Zorin OS

Jos etsimme Linux-distroa, joka on hyvin samanlainen kuin Windows, voimme kokeilla Zorin OS, jossa on suuri graafinen huomio jokaiseen yksityiskohtaan, erittäin hyvä vakaus ja yksinkertaistettu paketinhallintajärjestelmä (johdettu Ubuntusta ja Debianista). Graafisina ympäristöinä voimme käyttää sekä GNOME että Xfce.

Zorin OS on yksi suositelluista järjestelmistä Windows 7:n korvaamiseenyhdessä Manjaron kanssa.

5) MX Linux

Se erottuu eniten käytetyistä jakeluista MXLinuxDebianin vakaaseen haaraan perustuva distro, joka syntyi antiX-tiimin ja MEPIS Linux -tiimin yhteistyöstä, joka työskenteli yhdessä luodakseen järjestelmän, joka on nopea, reagoiva, vakaa kaikissa tilanteissa ja riittävän helppokäyttöinen niille, jotka jo ovat tietää vähän Linuxista.

Tällä hetkellä ainoa virallisesti tuettu graafinen ympäristö on mukautettu Xfce-versio.

6) Manjaro Linux

Löydämme eniten käytettyjä distroja Manjaro Linuxnopea ArchLinuxiin perustuva järjestelmä, josta se ottaa kaikki yksinkertaisimmat ominaisuudet tehdäkseen järjestelmän minkä tahansa tyyppisten käyttäjien (sekä aloittelijoille että asiantuntijoille) käytettäväksi.

Nykyinen versio perustuu graafiseen Xfce-ympäristöön, mutta voimme asentaa ja käyttää mitä tahansa muuta ympäristöä (KDE, GNOME ja MATE).

7) Linux Mint

Yksinkertaisin jakelu aloitteleville käyttäjille on ehdottomasti Linux Mint, joka perustuu Ubuntuun, mutta jossa on merkittäviä parannuksia grafiikan ja yhteensopivuuden suhteen, mikä tekee sen määrittämisestä ja käytöstä erittäin helppoa. Viitetyöpöytäympäristö on Cinnamon, mutta voimme käyttää myös Xfce:tä ja MATE:tä.

Tässä järjestelmässä voimme lukea oppaamme Linux Mint on helppokäyttöinen ja tyylikäs käyttöjärjestelmä, jota voidaan käyttää myös livenä ja USB:llä.

8) Debian

Monien Linux-distrojen äiti on Debian, josta he kaikki käyttävät pakettien jakelujärjestelmää ja järjestelmälogiikkaa. Tämä osoittaa, kuinka helppoa on muokata Debiania jopa tyhjästä, jotta jokainen voi luoda oman järjestelmän ja valita jokaisen elementin. Tämä tarkoittaa myös, että sen käyttö on hieman vaikeampaa: suosittelemme Debiania vain kokeneille ja kokeneille Linux-käyttäjille, koska lähes kaikki ongelmat on ratkaistava päätteestä.

Debian tukee kaikkia tällä hetkellä Linuxille saatavilla olevia graafisia ympäristöjä ilman todellisia etuja.

9) Ubuntu

Tunnetuin ja tunnetuin jakelu on epäilemättä Ubuntu, monille ensimmäinen todellinen jakelu kaikkien käyttäjien ulottuvilla. Keskittymällä tähän jakeluun saamme suuren tuen asennuksen aikana (yksi suurimmista dokumentaatioista ja wikeistä kaikentyyppisiin ongelmiin), järjestelmä on helposti muokattavissa ja reagoiva kaikissa olosuhteissa.

Viitetyöpöytäympäristö on GNOME, mutta voimme asentaa myös Unityn, patentoidun 3D-grafiikkaympäristön ja kaikki muut tunnetut ympäristöt (saatavilla myös käyttöjärjestelmän erillisinä versioina).

Tältä osin voimme lukea oppaamme Linux Ubuntu asennetaan ilmaiseksi kaikkiin tietokoneisiin.

10) Solus

Se on hyvin erityinen Linux-jakelu Solus, rakennettu tyhjästä (se ei ole johdettu mistään muusta distrosta) ja räätälöity tavalliselle jokapäiväiselle käyttäjälle. Virallinen Budgie-graafinen ympäristö muistuttaa läheisesti Windowsia, josta se saa inspiraation useimpiin järjestelmän ominaisuuksiin. Budgien lisäksi on mahdollista asentaa myös GNOME ja MATE.

11) Fedora

Toinen erittäin kuuluisa jakelu, jota yksi tämän alan tunnetuimmista yrityksistä (Red Hat Linux) tukee Fedora, jossa on huolellisesti kehitetty, itsenäinen käyttöjärjestelmä, joka on nopea ja reagoiva kaikilla tietokoneilla. Graafinen vertailuympäristö on GNOME, mutta kuten Debian, voimme asentaa minkä tahansa muun graafisen ympäristön (KDE, MATE, Xfce jne.).

12) syvään

Toinen hyvin erityinen jakelu, jota voimme kokeilla, on syvälläjoka perustuu Debianiin (siten nopea ja vakaa) ja jossa on oma graafinen ympäristö nimeltä Deepin Desktop Environment, joka muistuttaa monia MacOS:n ja Windows 10:n elementtejä.

Johtopäätökset

Tässä oppaassa olemme nähneet heidät läheltä käytetyimmät jakelut maailmassa. Yksinkertaisemmat tai helpommat järjestelmät saavat usein enemmän hyväksyntää kuin "vaikeat" jakelut, vaikka Linuxin alkeet oppimisen jälkeen on luonnollista kokeilla kaikkia jakeluita oppiakseen uusia asioita järjestelmässä, joka eroaa täysin Windowsista ja Macista.

Toisessa oppaassa kerroimme sinulle Linux-versiot, jotka on helpompi oppia ja helpompi käyttää. Jos kuitenkin etsimme jakelua, joka sopii vanhalle PC:lle, jossa on 2 Gt tai vähemmän RAM-muistia, pyydämme sinua lukemaan artikkelimme parhaat Linux-distrot vanhoille tietokoneille ja netbookeille.

Haluammeko käyttää anonyymiä ja turvallista käyttöjärjestelmää? Välttääksesi jälkien jättämisen suosittelemme, että luet perusteellisen analyysimme aiheesta Suojatut, nimettömät Linux-järjestelmät, joilla voit käyttää tietokonettasi ilman jälkiä.

Nyt kun olet lukenut 10 eniten käytettyä Linux Distroa maailmassa loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Linux-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
 1. 1) Pop!_OS
 2. 2) Windowsfx 11.1
 3. 3) peruskäyttöjärjestelmä
 4. 4) Zorin OS
 5. 5) MX Linux
 6. 6) Manjaro Linux
 7. 7) Linux Mint
 8. 8) Debian
 9. 9) Ubuntu
 10. 10) Solus
 11. 11) Fedora
 12. 12) syvään
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up