20 asiaa, joita kannattaa kokeilla, kun hiiri jäätyy jatkuvasti Windowsissa

Saatat kysyä: "Miksi hiireni jäätyy jatkuvasti Windows-tietokoneeseeni?" Yleisin syy on se, että hiiren ohjain on vioittunut. Muita syitä ovat vanhentuneet ohjaimet ja ohjelmistot, vialliset laitteistot tai jopa virukset. Onneksi on joitain asioita, joita voit kokeilla, jotka voivat ratkaista ongelman ja auttaa sinua palaamaan töihin.

Hyvä tietää: opi vaihtamaan hiiren osoitinta Windowsissa.

Pikanäppäimet, joita käytetään, jos hiiri jäätyy

Jos hiiri vilkkuu, on olemassa pikanäppäimiä, joiden avulla voit navigoida Windowsissa yrittäessäsi selvittää ongelmaa. Nämä pikanäppäimet auttavat avaamaan sovelluksia, selaamaan asiakirjoja ja paljon muuta.

Ctrl + TabKäytetään siirtymiseen välilehtien välillä.
Ctrl + Alt + TabVoit selata käynnissä olevia sovelluksia (jotka näkyvät välilehtinä) järjestyksessä nuolinäppäimillä.
Win avainAvaa Windowsin Käynnistä-valikon.
F5Tämä avain päivittää sivun uusimpaan versioon.
Ctrl + Alt + DeleteTuo Tehtävienhallinnan, jotta voit lopettaa ohjelmat, jotka toimivat väärin ja aiheuttavat ongelmia muiden sovellusten kanssa. Voit myös sammuttaa tietokoneen käyttämällä tätä pikakuvaketta.
Alt + F4Avaa Tiedosto ohjelman valikko, joka on pienennetty tai suljettu, mutta jota ei ole sammutettu kokonaan. Voit käyttää sitä myös sovellusten sulkemiseen.
Ctrl + STallentaa kaikki keskeneräiset työt ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen.
Ctrl + ZVoit kumota viimeisimmän toiminnon missä tahansa ohjelmassa.
Win + LLukitsee näytön, jotta kukaan muu ei pääse käsiksi tietokoneellesi, jos sinun on oltava poissa tietokoneeltasi.
Win + EAvaa Windowsin Resurssienhallinta-ikkunan, jonka avulla voit selata tiedostoja ja kansioita tietokoneellasi.

Voit myös tarkistaa kattavan luettelon pikanäppäimistä, joista on apua, jos joudut tällaiseen ahdinkoon.

1. Tarkista Kaapeliliitäntä

Tämä on yksinkertaisin vaihe, joka sinun on suoritettava. Jos käytät langallista hiirtä, varmista, että kaapeli on kytketty kunnolla tietokoneen USB-porttiin ja kaapelin toinen pää hiireen.

Saatat joutua irrottamaan tai säätämään muita hiiren lähellä olevia kaapeleita, jotta sillä on selkeä yhteys tietokoneesi kanssa.

2. Vaihda USB-portit

USB-portit saattavat toimia. Kokeile käyttää toista USB-porttia tai eri kaapelia, jos mahdollista, liittääksesi hiiren tietokoneeseen. Tämä koskee sekä langallisia hiiriä että langattoman hiiren USB-sovitinta.

Jos tämä ei auta, yritä kytkeä se toiseen tietokoneeseen. Jos tämä ei vieläkään auta, hiiressä voi olla jonkinlainen sisäinen ongelma, joka on vaihdettava tai korjattava ammattilaisen toimesta.

Kärki: tiesitkö, että voit käyttää peliohjainta hiirenä Windowsissa? Opi toimimaan siinä.

3. Vaihda paristot

Jos hiiri on langaton, yritä vaihtaa paristot. Jos olet käyttänyt hiirtä pitkään, paristot saattavat olla vähissä. Kokeile vaihtaa ne uusiin ja katso auttaako se.

4. Tarkista hiiren etäisyys

Jos käytät Bluetooth-hiirtä, varmista, että olet suositellun etäisyyden sisällä vastaanottimesta. Jos olet liian kaukana, yhteys voi katketa ​​ja hiirtä voi lakata vastaamasta.

5. Puhdista hiiri ja hiirimatto

Puhdista hiirimaton pinta kankaalla ja varmista, ettei siihen ole tarttunut likaa tai pölyä. Puhdista myös itse hiiren pinta kankaalla. Jos näillä pinnoilla on likaa, se voi aiheuttaa ongelmia, koska se vaikuttaa kohdistimen liikkumiseen.

Tiedoksi: tee hiiren napsautuksista vaivatonta automaattisella napsautuksella. Opi noudattamalla tätä ohjetta.

6. Kokeile toista hiirtä

Jos hiiri jäätyy jatkuvasti, kokeile toista hiirtä samassa tietokoneessa nähdäksesi, onko siinä sama ongelma. Sinulla voi olla huono tai viallinen hiiri. Tämä vaihe auttaa sinua sulkemaan pois mahdollisuuden, että rikkinäinen hiiri on vaihdettava.

7. Päivitä hiiren ohjaimet

Tietokoneesi käyttää ohjaimia kommunikoidakseen laitteistolaitteiden, kuten tulostimien ja hiirten, kanssa, jotta ne osaavat toimia oikein yhdessä. Jos jokin näistä ohjaimista vanhentuu, se voi aiheuttaa ongelmia, kuten hiiren jumiutumisen muutaman sekunnin välein.

Paina Win + X ja valitse Laitehallinta. Napsauta vieressä olevaa nuolta Hiiret ja muut osoitinlaitteet.

Valitse hiiri, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten Päivitä ohjain avattavasta valikosta.

Klikkaa Etsi automaattisesti ohjaimia, ja päivitä ohjain noudattamalla näytön ohjeita.

Jos olet varma tietystä ohjaimesta, joka on päivitettävä, ohita nämä vaiheet ja siirry suoraan valmistajan verkkosivustolle nähdäksesi, onko ladattavissa olevia ajureita.

Kärki: perehdy allekirjoittamattomien ohjainten asentamiseen Windowsissa.

8. Poista hiiren ohjaimet ja asenna ne uudelleen

Joskus hiiren ongelma johtuu vioittuneista ohjaimista. Voit korjata tämän poistamalla nykyisen ohjaimen ja asentamalla sen sitten uudelleen.

Avaa Laitehallinta uudelleen, vieritä alas ja valitse Hiiret ja muut osoitinlaitteet. Valitse hiiri, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista laite avattavasta valikosta.

Kun käynnistät tietokoneen uudelleen, Windows löytää laitteen ja asentaa sen uusimman ohjaimen uudelleen.

9. Poista hiiren lisäohjaimet käytöstä

Joskus, kun liität uuden laitteen tietokoneeseesi, se asentaa automaattisesti oman ohjainohjelmistonsa – vaikka se ei sitä tarvitsisi. Tämä voi aiheuttaa ristiriitoja olemassa olevan hiiriohjaimesi kanssa, mikä johtaa siihen, että hiiri jäätyy, kun yrität käyttää sitä.

Vieritä Laitehallinnassa alas ja valitse Hiiret ja muut osoitinlaitteet. Valitse hiiri, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista laite käytöstä avattavasta valikosta.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa vanhat ja turhat ohjaimet parantaaksesi tietokoneesi suorituskykyä.

10. Palaa edellisiin hiiren ohjaimiin

Joskus huono ohjainpäivitys voi aiheuttaa ongelmia, kuten hiiren jumiutumisen muutaman sekunnin välein. Jos hiiri on alkanut toimia sen jälkeen, kun olet päivittänyt sen ohjaimen, voit yrittää palauttaa sen aikaisempaan versioon.

Siirry Laitehallinnassa kohtaan Hiiret ja muut osoitinlaitteet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.

Valitse Kuljettaja välilehti, paina Palauta ohjainja napsauta sitten OK.

Kärki: Onko sinulla ongelmia File Explorerin kanssa? Tutustu viestiimme sovelluksen vianmääritykseen.

11. Käynnistä File Explorer uudelleen

Jos hiiri juuttuu, voit ehkä korjata ongelman käynnistämällä File Explorerin uudelleen. Hiiriongelma voi johtua siitä, että ohjelma ei vastaa.

Paina Win + X -näppäimiä ja valitse Tehtävienhallinta. Etsi Windows Explorer, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Uudelleenkäynnistää.

12. Poista USB-porttien virransäästö käytöstä

Jos USB-hiiri ei toimi, se voi johtua tästä virransäästöasetukset tietokoneellasi. Kun tietokoneesi virta on vähissä, se sammuttaa jotkin ominaisuudet säästääkseen energiaa. Kokeile poistaa nämä ominaisuudet käytöstä nähdäksesi, korjaako se asioita.

Avata Laitehallintaja navigoi kohtaan Universal Serial Bus -ohjaimet. Laajenna se napsauttamalla ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella USB Root Hubja valitse Ominaisuudet.

Navigoi kohtaan Virranhallinta -välilehti. Poista valinta Anna tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi -ruutua ja napsauta sitten OK viimeistelemään.

13. Poista hiiren osoittimen tarkkuus käytöstä

Vaikka tämä saattaa kuulostaa oudolta ratkaisulta, hiiren osoittimen tarkkuuden poistaminen käytöstä voi auttaa vähentämään hiiren viivettä ja jumiutumista.

Napsauta Windows Search -kuvaketta ja kirjoita "Ohjauspaneeli" avataksesi sovelluksen. Kirjoita hiiren asetukset hakupalkkiin ja valitse Muuta hiiren asetuksia.

Valitse Osoittimen asetukset -välilehti. Alla Liike -osiosta, poista valinta Paranna osoittimen tarkkuutta laatikko ja napsauta Käytä -> OK tallentaaksesi muutokset.

Kärki: eikö Windowsin vianmääritys toimi? Näin voit korjata ongelman.

14. Suorita Laitteiston ja laitteiden vianmääritys

Laitteiden ja laitteiden vianmääritys (saatavilla vain Windows 10:ssä) voi havaita, onko tietokoneeseesi asennetussa laitteistossa ongelmia. Kun se osoittaa ongelman, se suosittelee ratkaisuja.

Käynnistä Ohjauspaneeli tietokoneellasi. Kirjoita "Vianetsintä" oikeassa yläkulmassa olevaan hakukenttään ja napsauta Vianmäärityshistoria tuloksissa.

Klikkaa Laitteisto ja ääni -> Laitteet ja laitteet.

Klikkaa Seuraava -painiketta ja odota, että vianmääritys havaitsee ongelmat ja ottaa käyttöön suositellut ratkaisut.

15. Etsi haittaohjelmia

Jos tietokoneesi on saanut viruksen tai muun haittaohjelman tartunnan, se voi aiheuttaa jäätymisongelman.

Kirjoita hakupalkkiin "Windows Security" ja avaa sovellus sieltä.

Klikkaus Virus- ja uhkien suojaus -> Nopea skannaus alkaa etsiä haittaohjelmia. Sinun on poistettava kaikki löydetyt virukset.

16. Poista Fast Startup käytöstä

Jos hiiri jumiutuu käynnistäessäsi tietokonetta, on mahdollista, että se johtuu Windowsin Fast Startup -vaihtoehdosta. Tämä on sisäänrakennettu ominaisuus, joka on suunniteltu auttamaan tietokoneesi käynnistymään nopeammin. Vaikka tämä vaihtoehto on hyödyllinen, se voi myös aiheuttaa ongelmia hiiren ja muiden oheislaitteiden kanssa, joten se voi olla hyvä idea poistaa se käytöstä.

Käynnistä Ohjauspaneeli tietokoneellasi, varmista Näytä on asetettu Kategoriaja napsauta sitten Järjestelmä ja turvallisuus.

Klikkaus Virta-asetukset in Järjestelmä ja turvallisuus näyttö.

Klikkaa Valitse, mitä virtapainike tekee vasemmassa ruudussa.

Klikkaus Muuta asetuksia, jotka eivät tällä hetkellä ole käytettävissä oikeassa ruudussa. Vieritä alas ja poista valinta Ota nopea käynnistys käyttöön vaihtoehto ja napsauta sitten Tallenna muutokset.

Hyvä tietää: pitääkö Windows-näyttö sammuttaa nopeasti? Katso viestistämme, kuinka se tehdään.

17. Suorita SFC- ja DISM-komennot

System File Checker (SFC) -komento tarkistaa puuttuvien tai korruptoituneiden järjestelmätiedostojen varalta, jotka voivat aiheuttaa ongelmia tietokoneellesi, ja korvaa virheelliset versiot oikeilla.

Kirjoita hakupalkkiin "cmd" ja napsauta Suorita järjestelmänvalvojana vaihtoehto oikealla. Kirjoita sitten seuraava komento ja paina Enter.

Jos SFC-skannaus ei tuota tuloksia, yritä suorittaa DISM komentokehotteessa tarkistaaksesi vioittuneet ja rikkinäiset järjestelmätiedostot. Se asentaa myös uudet laiteohjaimet ja muut valinnaiset komponentit.

DISM /Online /Cleanup-image /ScanHealth

18. Poista äskettäin lisätyt sovellukset

Jos hiiri jumiutuu, ongelma voi johtua äskettäin asentamastasi tai päivittämäsi sovelluksesta. Voit tehdä tämän ongelman vianmäärityksen poistamalla kaikki äskettäin asentamasi sovellukset. Jos tämä ratkaisee ongelman, asenna ne uudelleen yksi kerrallaan, kunnes löydät syyllisen.

Avaa Suorita-työkalu painamalla Win + R -näppäimiä. Kirjoita appwiz.cpl valintaikkunaan avataksesi Ohjelmat ja ominaisuudet.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella sovellusta, jonka haluat poistaa, ja valitse sitten Poista asennus.

19. Päivitä Windows

Windowsin päivittäminen voi ratkaista tällä hetkellä esiintyvät ongelmat poistamalla järjestelmääsi vaivaavista vioista. Joskus vanhemmat Windowsin versiot eivät ehkä ole yhteensopivia hiiren ohjaimien kanssa, mikä saa hiiren jumittua.

Navigoida johonkin asetukset -> Windows päivitys -> Tarkista päivitykset. Jos päivityksiä on, valitse Lataa ja asenna asentaaksesi ne tietokoneellesi.

20. Käynnistä tietokone uudelleen

Tämä on yksi luotettavimmista tavoista saada tietokoneesi toimimaan uudelleen. Normaalisti uudelleenkäynnistys poistaa väliaikaiset ohjelmisto-ongelmat ja palauttaa kaiken raiteilleen. Jos sinulla on vanhempi tietokone, se ei ehkä pysty käsittelemään liian montaa ohjelmaa kerralla, joten saatat tarvita järjestelmän uudelleenkäynnistyksen.

Kärki: menikö kannettava tietokoneesi väärin? Opi löytämään kadonnut tietokoneesi Windowsilla.

Jos hiiri aiheutti sinulle ongelmia, sinun pitäisi nyt pystyä jatkamaan ilman ongelmia, kun olet kokeillut yhtä tai useampaa suosittelemistamme ratkaisuista. Muista myös tarkistaa korjausluettelomme hiirelle, joka ei toimi macOS:ssä. Ne, jotka käyttävät kannettavia tietokoneita ja kohtaavat ongelmia kosketuslevyn toimimattomuuden kanssa, voivat myös hyötyä erityisestä oppaastamme.

Indeksi
 1. Pikanäppäimet, joita käytetään, jos hiiri jäätyy
 2. 1. Tarkista Kaapeliliitäntä
 3. 2. Vaihda USB-portit
 4. 3. Vaihda paristot
 5. 4. Tarkista hiiren etäisyys
 6. 5. Puhdista hiiri ja hiirimatto
 7. 6. Kokeile toista hiirtä
 8. 7. Päivitä hiiren ohjaimet
 9. 8. Poista hiiren ohjaimet ja asenna ne uudelleen
 10. 9. Poista hiiren lisäohjaimet käytöstä
 11. 10. Palaa edellisiin hiiren ohjaimiin
 12. 11. Käynnistä File Explorer uudelleen
 13. 12. Poista USB-porttien virransäästö käytöstä
 14. 13. Poista hiiren osoittimen tarkkuus käytöstä
 15. 14. Suorita Laitteiston ja laitteiden vianmääritys
 16. 15. Etsi haittaohjelmia
 17. 16. Poista Fast Startup käytöstä
 18. 17. Suorita SFC- ja DISM-komennot
 19. 18. Poista äskettäin lisätyt sovellukset
 20. 19. Päivitä Windows
 21. 20. Käynnistä tietokone uudelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up