Vain yksi kuulokkeiden puoli toimii Windows PC:ssä: 7 tapaa korjata se

Kun kuulokkeiden toinen puoli lakkaa toimimasta, se ei välttämättä tarkoita, että itse kuulokkeissa olisi vika. Useat muut tekijät, kuten vanhentuneet ääniohjaimet, äänenvoimakkuuden epätasapaino ja huonot yhteydet, voivat myös johtaa tähän ongelmaan. Tämä luettelo sisältää joitain pikakorjauksia, jotta voit nauttia keskeytyksettä ja tasapainoisesta äänestä, kun käytät kuulokkeita, jotka on liitetty tietokoneeseen.

Hyvä tietää: jos nappikuulokkeesi tai kuulokkeet tarvitsevat hyvän puhdistuksen, tutustu viestiimme saadaksesi lisätietoja alkuun.

Alustavat korjaukset

Jos vain toinen puoli kuulokkeistasi toimii, suorita ensin nämä pikakorjaukset.

 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen - joskus yksinkertainen uudelleenkäynnistys riittää korjaamaan tämän kaltaisen ongelman. Tämä tyhjentää tietokoneen muistin ja nollaa ohjelmiston, mikä antaa sille uuden alun.
 • Varmista, että kuulokkeet on kytketty oikein – löysät liitännät voivat aiheuttaa ääniongelmia, joten varmista, että kuulokkeet on liitetty kunnolla tietokoneeseen.
 • Irrota kaikki muut tietokoneeseen liitetyt kuulokkeet – Useat kuulokkeet samanaikaisesti liitettyinä voivat aiheuttaa ristiriitoja. Irrota mahdolliset ylimääräiset kuulokkeet ja asenna kuulokkeet uudelleen nähdäksesi, ratkaiseeko se ongelman.
 • Tarkista, onko kuulokkeissa ongelma – Varmista, että kuulokkeet ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Yritä yhdistää pari toiseen tietokoneeseen nähdäksesi, toimivatko ne. Jos kuulokkeesta kuuluu ääntä – mutta se on heikko tai viivästynyt – se voi kärsiä äänen viiveongelmista.
 • Päivitä ääniohjaimet – Vanhentuneet ajurit voivat aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia. Päivitä tietokoneesi ääniohjaimet parantaaksesi äänen ja mikrofonin laatua tietokoneessa.
 • Päivitä Windows – Tarkista, onko Windows-asennuksesi ajan tasalla, asentamalla uusimmat ohjelmistopäivitykset, jotka sisältävät yleensä virheenkorjauksia ja parannuksia. Nämä päivitykset voivat korjata erilaisia ​​ääniongelmia, mukaan lukien kuulokkeisiin liittyvät ongelmat.

Jos nämä pikakorjaukset eivät koske bugisia kuulokkeitasi, on aika kokeilla edistyneitä ratkaisuja.

Tiedoksi: Eikö Windowsin vianmääritys toimi? Opi huolehtimaan siitä.

1. Suorita Audio Troubleshooter

Windowsissa on sisäänrakennettu vianmääritys, joka voi automaattisesti diagnosoida ja ratkaista ääniongelmia.

Kirjoita Windows-hakuun "etsi ja korjaa äänentoistoon liittyvät ongelmat" ja napsauta sitten parasta hakua alla.

Kun sinulta kysytään, mitkä laitteet haluat suorittaa vianmäärityksen, valitse kuulokkeet ja napsauta Seuraava.

Vianetsintä havaitsee äänipalvelun tilan. Kun olet valmis, napsauta Ei, älä avaa Audio Enhancements.

Jos näet Aiomme kokeilla jotainklikkaus Toista testiääniä testataksesi ääntä tietokoneellasi.

Kun testi on suoritettu, sinulta pyydetään palautetta äänestä. Jos äänenlaatu ei ollut tarpeeksi hyvä tai et kuullut mitään, vianmääritys neuvoo sinua asentamaan ääniohjaimen uudelleen.

2. Tarkista, onko kuulokkeiden toinen puoli mykistetty

Olet saattanut vahingossa mykistää kuulokkeiden toisen puolen. Tarkista asetuksista, onko näin.

Paina Win + I avataksesi Asetukset. Mene Järjestelmä -> Äänija vieritä kohtaan Pitkälle kehittynyt. Klikkaus Lisää ääniasetuksia.

Vuonna Toisto -välilehteä, napsauta kuulokkeita ja valitse sitten Ominaisuudet.

Siirry kohtaan Tasot -välilehti ja valitse Saldo.

Tarkista molempien osapuolten äänenvoimakkuus ja jos ne eivät ole samat, säädä tasapainoa vastaavasti. Klikkaus OK -> Käytä vahvistaaksesi muutokset.

Kärki: Opi tarkistamaan USB-portin teho.

3. Varmista, että ääniliitin tai USB-portti ei ole viallinen

Väärät tai vialliset liitännät voivat usein johtaa äänen epätasapainoon, joka vaikuttaa kuulokkeiden toiselle tai molemmille puolille.

Tämä on erityisen yleistä, jos tietokoneessasi on erilliset, mutta samannäköiset liitännät mikrofoneja ja kuulokkeita varten. Kuulokkeiden kytkeminen mikrofoniliitäntään vahingossa voi heikentää äänenlaatua ja johtaa kuulokkeiden toisen puolen toimimattomuuteen. On tärkeää varmistaa, että kuulokkeet on kytketty oikeaan porttiin.

Jos käytät USB-kuulokkeita, yritä vaihtaa toiseen USB-porttiin. Jos kuulokkeet toimivat oikein, se tarkoittaa, että edellinen USB-portti on viallinen. Tutustu viestiimme saadaksesi ehdotuksia sen korjaamiseksi.

4. Sammuta Mono Audio

Monoäänellä tarkoitetaan äänen toistoa yhdellä kanavalla, jossa ääni yhdistetään sekä vasemmasta että oikeasta äänikanavasta ja toistetaan yhden äänilähdön kautta. Vaikka se voi olla hyödyllistä henkilöille, joilla on kuulovamma toisessa korvassa tai käytettäessä yhtä kaiutinta, se voi häiritä kuulokkeiden oikeaa toimintaa, joten yritä sammuttaa se.

Navigoida johonkin Asetukset -> Esteettömyys -> Ääni.

Ota vieressä oleva painike pois päältä Mono ääni. Jos se on jo pois päältä, kytke se päälle ja poista se uudelleen käytöstä.

Kärki: kyllästynyt Windowsin oletusilmoitusääniin? Opi muuttamaan niitä.

5. Kytke Äänenparannus pois päältä

Toinen asia, jota sinun tulee kokeilla, jos vain toinen kuulokkeiden puoli toimii, on sammuttaa äänen parannukset, kuten taajuuskorjaus, tilaääni jne.

Navigoida johonkin asetukset -> Esteettömyys -> Audio -> Ääni -> Valitse, missä ääni toistetaan. Sammuta Paranna ääntä vaihtoehto.

6. Varmista, että ongelma ei johdu tietystä sovelluksesta

Jos kuulokemikrofoni toimi hienosti, kunnes avasit tietyn sovelluksen, sillä voi olla jotain tekemistä sovelluksen sisäänrakennettujen asetusten kanssa.

Helppo tapa korjata tämä on etsiä ääniasetuksia kyseisestä sovelluksesta. Varmista, että kuulokkeiden molemmilla puolilla on mykistys ja että äänenvoimakkuustasot eivät eroa. Joissakin sovelluksissa, kuten esimerkiksi Spotifyssa, voi olla myös monoääni- tai taajuuskorjainkomponentti, joten varmista, että poistat ne myös asetuksista.

Jos tämä ei korjaa ongelmaa, harkitse ongelmallisen sovelluksen väliaikaista poistamista käytöstä tai vaihtamista nähdäksesi, auttaako se.

7. Varmista, että Bluetooth on kytketty oikein

Viallinen Bluetooth-yhteys voi olla toinen syy siihen, että kuulet vain yhden puolen kuulokkeistasi. Varmista, että äänilaite on liitetty oikein tietokoneeseesi, ja pidä laitteet lähellä toisiaan, sillä etäisyys voi vaikuttaa Bluetooth-yhteyteen. Vältä laitteita tai alueita, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä, kuten muita elektronisia laitteita tai ruuhkaisia ​​Wi-Fi-verkkoja.

Vinkki: jos Bluetooth-painike puuttuu Action Centeristä, opi palauttamaan se.

Korjaa kuulokkeiden äänet kunnolla

Jos et vieläkään saa kuulokkeitasi toimimaan kunnolla, on ehkä aika päivittää uuteen pariin. Tutustu parhaiden kuulokkeiden luetteloomme budjettiin. Jos olet päättänyt pitää kiinni vanhoista, opi lisäämään kuulokkeiden äänenvoimakkuutta mistä tahansa laitteesta.

Indeksi
 1. Alustavat korjaukset
 2. 1. Suorita Audio Troubleshooter
 3. 2. Tarkista, onko kuulokkeiden toinen puoli mykistetty
 4. 3. Varmista, että ääniliitin tai USB-portti ei ole viallinen
 5. 4. Sammuta Mono Audio
 6. 5. Kytke Äänenparannus pois päältä
 7. 6. Varmista, että ongelma ei johdu tietystä sovelluksesta
 8. 7. Varmista, että Bluetooth on kytketty oikein
 9. Korjaa kuulokkeiden äänet kunnolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up