Ääniohjauksen käyttäminen iOS 13: ssa

Apple-käyttöjärjestelmien uusimmat iteroinnit (esimerkiksi iOS 13, iPadOS 13 ja macOS Catalina) tarjoavat uuden helppokäyttötoiminnon, joka tunnetaan nimellä ääniohjaus. Ääniohjauksella voit hallita koko laitetta vain äänelläsi. Se on hieno ominaisuus niille, joilla voi olla vaikeuksia käyttää laitettaan perinteisillä syöttötavoilla. Kun käytät ääniohjausta, kaikkea näytöllä näkyvää voidaan hallita äänelläsi.

Ääniohjauksen ensisijaisena tarkoituksena on antaa sinun hallita helposti kaikkia laitteen ominaisuuksia äänellä. Ääniohjauksella voit selata napsautettavien elementtien tai ruudukkojen viereen sijoitettujen tarrojen käyttöä. Tämän tunniste- ja ruudukkojärjestelmän avulla käyttäjät voivat käynnistää sovelluksia, valita muita sovellusvaihtoehtoja, soittaa puheluja, lähettää viestejä ja paljon muuta. Ääniohjausta voidaan käyttää myös Applen ääni-avustajan Sirin lisäksi, mikä on itsessään erittäin hyödyllinen, mutta ei tarjoa täyttä hallintaa laitteella, joka tekee ääniohjausta.

Liittyvät Kuinka aktivoida pimeä tila iOS 13: ssa

Ääniohjauksen ottaminen käyttöön iPhonessa / iPadissa:

1. Avaa Asetukset-sovellus ja siirry kohtaan Esteettömyys - Ääniohjaus.

2. 1. Napauta "Määritä äänikomento".

3. Kun asetat ääniohjausta, näet luettelon komennoista, joita voit käyttää ääniohjaukseen.

Peruskomentoja ovat "Open Control Center", "Go Home", "Show Grid" ja niin edelleen. Näillä komennoilla voit navigoida koko laitteella äänelläsi.

Niin kauan kuin ääniohjaus on kytketty päälle, laitteesi ilmoituspalkissa näkyy pieni sininen mikrofonikuvake:

4. Jos haluat luoda mukautetun komennon tai nähdä täydellisen luettelon käytetyistä komennoista, valitse yksinkertaisesti ääniohjausvalikosta "Muokkaa komentoja". Uuden komennon luomiseksi sinun on määritettävä lause, jonka käyttäjän on puhuttava komennon ja siitä johtuvan toiminnon tai sovelluksen ottamiseksi käyttöön, jonka haluat komennon avaavan. Kun olet valmis, tallenna se ja voit käyttää uutta lisättyä komentoa.

Mukauta komennot -valikossa voit myös poistaa tietyt komennot käytöstä, jos et halua käyttää niitä. Toinen vaihtoehto on ottaa komento käyttöön "vaadittava vahvistus". Tämä vaihtoehto ei ole oletusarvoisesti käytössä, mutta jos päätät ottaa sen käyttöön, sinun on vahvistettava se joka kerta, kun sanot komennon, napauttamalla näyttöä tai sanomalla Suorita. Se on tarpeeksi puhdas, mutta se saattaa olla haitaksi joillekin.

Laitteessa liikkumista varten voit sallia ruudukoiden näyttää erilaiset ruudukot laitteessa. Sitten sanomalla lähennettävän ruudukon numero, voit kohdistaa laitteen siihen osaan. Tämä puolestaan ​​auttaa sinua navigoimaan tai lähentämään tiettyä näytön osaa. Voit näyttää ruudukot sanomalla "Näytä ruudukko". Kun ruudukot ovat käytössä näytöllä, mainitse vain ruudukon numero, johon haluat lähentää.

Voit myös lisätä sanoja laitteen sanastoluetteloon mukautettuja komentoja varten. Voit tehdä tämän napsauttamalla Ääniohjaus-osassa Sanasto.

Napsauta tässä ylhäällä olevaa Lisää-kuvaketta.

oikeassa kulmassa lisätäksesi uuden sanan, jota haluat käyttää ääniohjauksessa. Kun se on lisätty, voit luoda uuden komennon uudella sanalla.

Edellä mainittujen vinkkien avulla voit helposti ottaa käyttöön ja käyttää ääniohjausta iOS-laitteessasi. Oletko löytänyt ääniohjauksen tehokkaana ja hyödyllisenä sinulle, ystävällesi tai perheenjäsenellesi? Kerro meille alla olevasta Kommentit-osiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go up