Hiiri ei toimi macOS:ssä? Käytä näitä korjauksia

Jos langallinen hiiri ei toimi, olet todennäköisesti epäonninen. Nämä asiat ovat yleensä idioottivarmoja ja luottavat syviin järjestelmätyökaluihin, kuten HID-kokoonpanoihin. Jos se ei auta, vika on todennäköisesti laitteistossa. Langattomat hiiret, mukaan lukien Logitech-hiiret ja Magic Mouse, katkeavat todennäköisemmin yhtäkkiä. Jos langaton hiiri ei toimi macOS:n kanssa, kokeile näitä alla lueteltuja vaihtoehtoja.

Mistä aloittaa vianetsintä

Jos jokin menee pieleen tietokoneen kanssa, voi olla uskomattoman turhauttavaa. Jos hiiri ei toimi, se voi vaikuttaa dramaattisesti tuottavuuteen, mutta ei hyvällä tavalla. Onneksi on olemassa joitain nopeita ja helppoja korjauksia, joiden avulla pääset käyntiin toimivan hiiren kanssa. Katsotaanpa vianmääritystä, jonka voit tehdä, ennen kuin tulet siihen johtopäätökseen, että laitteistosi on ongelma:

 1. Tarkista hiiren paristot
 2. Kokeile eri lähteitä
 3. Kytke päälle/pois kytkin
 4. Paranna yhteyttäsi
 5. Käynnistä Bluetooth-yhteys uudelleen
 6. Kolmannen osapuolen ohjelmisto
 7. Päivitä macOS-ohjelmisto
 8. Yhteensopivuus
 9. Vieritysongelmat

1. Tarkista hiiren paristot

Jos sinulla on langaton hiiri, tarkista paristot. Tämä on suurin syy hiiren osoittimen huonoon käytökseen. Vaihda paristot uusiin, mutta jos sinulla ei ole niitä, kokeile vanhaa television kaukosäätimen temppua: Pyöritä paristoja telineessään pyörittämällä niitä kevyesti sormenpäilläsi. Tämä voi poistaa koskettimiin kertyneen korroosion. Jos tämä ei auta, yritä vaihtaa akun paikkaa ja varmista, että paristot ovat oikein päin. Jopa älykkäät aikuiset tekevät tämän virheen ajoittain.

Vaihtoehtoisesti voit ladata Magic Mouse 2:n millä tahansa saatavilla olevalla Lightning-kaapelilla. Tämä voi olla sama kaapeli, joka tuli iPhonen tai vanhemman iPadin mukana. Lataus on melko nopeaa, ja 15–20 minuutin kuluttua sinun pitäisi olla taas toiminnassa.

2. Kokeile toista pintaa

Voit korjata ohittavan hiiren kohdistimen kokeilemalla hiirtä eri pinnalla. Ihanteellinen pinta hiirelle on tasavärinen hiirimatto, mutta useimmat kunnolliset hiiret voivat seurata useimpia kovia pintoja. Poikkeuksena on lasi, koska se on kauhea pinta laserhiirelle seurata. Moniväriset pinnat, kuten puu, jossa on näkyvä tumma syy, hämmentävät joskus jopa nykyaikaisia ​​laserhiiriä.

3. Kytke hiiren virta päälle

Jos hiirillä on virtakytkin, kokeile kytkeä virta päälle. Sammuta hiiri, odota kymmenen sekuntia ja kytke hiiri takaisin päälle. Tämä päivittää langattoman yhteyden ja antaa langattomalle hiirelle mahdollisuuden luoda vakaampi viestintäkanava.

4. Paranna yhteyttäsi

Jos hiiressäsi on USB-vastaanotin, kuten useimmat Logitech-hiiret, varmista, että vastaanotin on fyysisesti lähellä hiirtä. Näköyhteyttä hiiren ja vastaanottimen välillä ei tarvita nykyaikaisille radiotaajuushiirille, mutta se voi auttaa vähentämään esteiden määrää, jotka voivat häiritä langatonta tiedonsiirtoa.

Varmista myös, että hiiren vastaanotinta ei ole kytketty USB-keskittimeen. Tämä on toinen niistä asioista, joilla ei ole väliä 99 prosentissa tapauksista, mutta joskus keskitin ei käsittele hiiriä kunnolla. Varmista, että tämä ei ole ongelma liittämällä USB-vastaanotin suoraan Maciin.

Jos mikään ei auta, kokeile myös toista vastaanotinta. Vaikka se on harvinaista, ei ole mahdotonta, että vastaanottimet voivat vaurioitua. Jos laite ei saa tarpeeksi virtaa, se ei pysty luomaan langatonta yhteyttä luotettavasti.

5. Käynnistä Bluetooth-yhteys uudelleen

Joskus nopea korjaus on vain Macin Bluetoothin kytkeminen pois päältä ja uudelleen päälle. Voit tehdä tämän käynnistämällä tietokoneesi uudelleen tai siirtymällä valikkopalkin Bluetooth-tilavalikkoon. Vaihtoehtoisesti voit myös etsiä Bluetooth-asetukset Ohjauskeskuksesta ja laajentaa Bluetooth-säätimiä. Etsi Bluetooth-kohdan kytkin tai kytkin, odota hetki ja käännä kytkin takaisin päälle. Kaiken pitäisi muodostaa yhteys uudelleen automaattisesti, mutta varmuuden vuoksi voit irrottaa myös hiiren ja muodostaa yhteyden uudelleen kaksinkertaisen annoksen vianmääritystä varten.

Jos yllä oleva ei korjaa sinua vaivaavaa hiiriongelmaa, voit seuraavaksi yrittää nollata Bluetooth-moduulin. Pidä Shift- ja Optio-näppäimiä painettuna ja napsauta sitten Bluetooth-kuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa. Nollaa moduuli napsauttamalla "Nollaa Bluetooth-moduuli" ja painamalla sitten OK. Liitä nyt hiiri uudelleen Bluetoothin kautta ja katso, onko ongelma ratkennut.

6. Kolmannen osapuolen ohjelmistot

Koska monet Mac-omistajat käyttävät Apple-laitteistojensa kanssa kolmannen osapuolen tuotteita, kuten Logitech-hiiriä, on tärkeää tietää, että on olemassa kolmannen osapuolen ohjelmistoja, jotka auttavat ratkaisemaan viivytteleviä yhteysongelmia. Esimerkiksi Logitech Options -sovellus varmistaa, että sinulla on kaikki oikeat asetukset määrityksiä varten.

Vianetsintä voi sisältää jotain niin helppoa kuin hiiren poistaminen määritysapuohjelmasta, Macin uudelleenkäynnistäminen ja hiiren lisääminen takaisin. Jotkut hiiret vaativat myös ohjainpäivityksiä varmistaakseen sujuvan yhteyden ajantasaisten macOS-laitteistojen kanssa, joten tämän ohjelmiston asentaminen voi olla uskomattoman hyödyllistä.

7. Päivitä macOS-ohjelmisto

Pysyminen ajan tasalla macOS-ohjelmiston kanssa vaikuttaa todennäköisemmin kolmannen osapuolen hiireen kuin Applen Magic Mouse 2:een, mutta se on yhtä tärkeää. Ohjelmistopäivitykset voivat auttaa ratkaisemaan yksinkertaisia ​​määritysongelmia, joihin tämän luettelon muualla ei ehkä ole ratkaisua. Tarkistaaksesi ja varmistaaksesi, että olet ajan tasalla, avaa omenavalikko vasemmasta yläkulmasta ja valitse "Järjestelmäasetukset". Etsi seuraavaksi "Ohjelmiston päivitys" -valikkovaihtoehto ja napsauta "Päivitä nyt" tarkistaaksesi päivitykset. Jos sellainen on saatavilla, asenna ja katso, ratkaiseeko se hiiri-ongelmasi.

8. Varmista, että hiiri on yhteensopiva

Jos olet kokeillut kaikkia näitä vaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei ole auttanut, varmista, että valmistaja ilmoittaa, että hiiri on yhteensopiva macOS:n kanssa. Kaikki hiiret ovat yhteensopivia macOS:n kanssa, mutta kaikki ohjelmistot eivät toimi macOS:ssä. Jos valmistajan määritysohjelmisto ei toimi macOS:ssä, Mac tunnistaa hiiren osoitinlaitteena ja lisäpainikkeet eivät välttämättä toimi kunnolla. Jos näin on, kolmannen osapuolen hiirenhallintasovellukset, kuten SteerMouse voi määrittää ylimääräisiä painikkeita näppäinpainalluksiin ja korvata ohjelmiston, joka ei ole Mac-yhteensopiva.

9. Vieritysongelmien korjaaminen

Jos aiemmat macOS:n iteraatiot mahdollistivat enemmän konfigurointivaihtoehtoja hiirille, Big Sur on keskittynyt enemmän seuranta-, vieritys- ja kaksoisnapsautusnopeuksien säätämiseen. Nämä ovat edelleen erittäin hyödyllisiä säätöjä, jotka voivat korjata useita hiiriin liittyviä ongelmia. Tämän valikon käyttäminen ja säätöjen tekeminen on uskomattoman helppoa. Siirry kohtaan Apple Menu -> System Preferences -> Mouse. Kun olet tässä ikkunassa, voit tehdä erilaisia ​​säätöjä seurantaan, kaksoisnapsautukseen ja vieritysnopeuteen.

Johtopäätös: Laitteistovika

Jos hiiri kaksoisnapsauttaa, ei tunnista napsautuksia tai muuten käsittelee syötettä väärin, kyseessä voi olla laitteistovika. Noin 100 000 napsautuksen jälkeen voit odottaa useimpien hiirten kuluneen. Tämä ilmenee tavallisesti virheellisinä kaksoisnapsautuksina ensisijaisessa napsautuspainikkeessa. Jos näin on, sinun on vaihdettava hiiri kokonaan ongelman ratkaisemiseksi.

Koska käsittelemme hiiresi aihetta, sinun kannattaa tarkistaa, kuinka voit ottaa kuvakaappauksia hiiren kursorilla macOS:ssä. Muista myös, että voimme auttaa sinua korjaamaan ongelmia myös muiden MacBookin oheislaitteiden kanssa. Meillä on oppaita, jotka auttavat sinua ratkaisemaan ohjauslevyn vikoja, tulostinongelmia ja paljon muuta.

Indeksi
 1. Mistä aloittaa vianetsintä
 2. 1. Tarkista hiiren paristot
 3. 2. Kokeile toista pintaa
 4. 3. Kytke hiiren virta päälle
 5. 4. Paranna yhteyttäsi
 6. 5. Käynnistä Bluetooth-yhteys uudelleen
 7. 6. Kolmannen osapuolen ohjelmistot
 8. 7. Päivitä macOS-ohjelmisto
 9. 8. Varmista, että hiiri on yhteensopiva
 10. 9. Vieritysongelmien korjaaminen
 11. Johtopäätös: Laitteistovika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up