Python-skriptin suorittaminen Macissa

Python on hyvin Mac-tyylinen kieli. Se hylkää monia perinteisten ohjelmointikielten syntaksia ja suosii ihmisen luettavaa koodia, välilehtipohjaista hierarkiaa ja abstraktia muistinhallintaa. Se on loistava ensimmäinen ohjelmointikieli, vaikka joitakin tehtäviä ei käsitellä monissa opetusohjelmissa – esimerkiksi Python-komentosarjan suorittaminen macOS:ssä.

Tässä viestissä näytämme kaksi eri tapaa suorittaa Python-skripti macOS:ssä, vaikka ensimmäinen on vähemmän yleinen kuin toinen.

Indeksi
  1. Python Launcher
  2. Terminaalin käyttäminen
  3. Johtopäätös

Python Launcher

Tietämättömille Python-skriptit käyttävät .py-tiedostotunnistetta käyttämäsi kielen versiosta riippumatta.

Oletusarvoisesti macOS:ssä on asennettuna Python 2.7.3. Emme kuitenkaan suosittele tämän version käyttöä, koska se on nyt vanhentunut.

Yleinen tapa asentaa Python 3 on erillisen asennusohjelman kautta. Tämä antaa sinulle pääsyn työkaluihin, kuten Python Launcher – graafinen käyttöliittymä (GUI) -ohjelma Python-skriptien suorittamiseen Finderista.

Voit tehdä tämän etsimällä Python-skriptitiedoston Finderissa, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja etsimällä polun nimen "Get Info" -toiminnolla.

Napsauta seuraavaksi tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta "Avaa -> Python Launcher".

Python-skriptit voidaan myös vetää Python Launcher -kuvakkeen päälle, olipa se sitten Dockissa tai Sovellukset-kansiossa.

Python Launcherin määrittäminen

Jos pidät Python Launcherin käytöstä, voit mukauttaa sitä muutamilla lisäasetuksilla. Voit esimerkiksi valita Python-versiosi, ottaa käyttöön virheenkorjaustyökalut ja säätää komentosarjan toimintaa.

Python Launcherin asetukset -ikkuna avautuu taustalle automaattisesti, kun Python Launcher suoritetaan. Voit avata sen myös manuaalisesti valitsemalla Python Launcher -valikkopalkista Python Launcher -> Preferences.

Voit jopa avata Asetukset-ikkunan ennen komentosarjan suorittamista. Voit tehdä tämän vetämällä komentosarjan Python Launcher -kuvakkeeseen samalla, kun pidät Optio-näppäintä painettuna. Asetukset-valikko tulee näkyviin ennen komentosarjan suorittamista.

Näin voit säätää asetuksia, jotka koskevat vain tätä komentosarjan ajoa. Se on melkein kuin väliaikainen ajokokoonpano, vaikka muutokset Python Launcherin asetuksiin normaaleissa olosuhteissa ovat globaaleja, ja ne vaikuttavat kaikkiin tuleviin komentosarjoihin.

Terminaalin käyttäminen

Useimmat käyttäjät suorittavat komentosarjoja terminaalista, mikä on loistava tapa suorittaa Python-skripti macOS:ssä.

Ensin sinun on löydettävä Python-komentosarjan polku Finderissa. Jos et ole varma, voit kopioida polun leikepöydällesi painamalla Optio + Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten "Kopioi ... polunnimenä".

Voit myös vetää tiedoston Pääte-ikkunaan nähdäksesi sen absoluuttisen polun.

Päätekeskeinen tapa käyttää cd-komentoa navigoimaan Python-tiedoston sisältävään kansioon. Huomaa, että voit liittää myös kopioimasi polun nimen tähän.

Kun olet oikeassa kansiossa, käytä python3 komentosarjan suorittamiseen.

Tietenkin tässä edustaa komentosarjasi nimeä. Se on suoraviivainen lähestymistapa, johon tulet tutuksi, jos käytät Pythonia säännöllisesti.

Johtopäätös

Python-tiedostojen kanssa työskentely Macissa on helppoa, varsinkin kun otetaan huomioon osa sisäänrakennetuista toiminnoista. Sellaisenaan Python-skripti voidaan suorittaa macOS:ssä kahdella tavalla: Python Launcher -sovelluksen ja yleisemmän Terminal-suorituksen kautta. Päätelaitteen käyttö on suositeltava tapa, koska käytät usein Homebrew'ta uusimman Python 3 -version asentamiseen (sen sijaan, että käytät sisäänrakennettua ja vanhentunutta Python 2:ta).

Jos käytät Windows-konetta, Python 3 on myös helppo asentaa ja käyttää. Onko sinulla menetelmää Python-skriptin suorittamiseen macOS:ssä, jota emme ole käsitelleet? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up