Ilmaiset ohjelmat 3D-mallien piirtämiseen PC:llä

Parhaat ilmaiset avoimen lähdekoodin ohjelmat PC:lle kolmiulotteisten objektien piirtämiseen ja 3D-mallien luomiseen

Jos olemme suuria 3D-animaatioiden faneja ja haluamme alkaa tehdä sarjakuvia tai pieniä sarjakuvia, ei tarvitse kääntyä animaatiotalon tai 3D-efekteihin erikoistuneen yrityksen puoleen: oikealla vähimmäistiedolla pystymme piirtämään esineitä 3D, kolme -ulotteinen grafiikka ja animaatiot ohjelmilla, jotka ovat saatavilla ilmaiseksi tietokoneellamme.

Tässä oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti miten luodaan kolmiulotteisia objekteja tai oikeita animaatioitajoka on erinomainen lähtökohta sarjakuvien luomiselle (ilmeisesti erittäin alkeellista, varsinkin jos meillä ei ole kaikkea tarvittavaa ohjelmointitietoa).

1) Mitä ohjelmia 3D-mallien piirtämiseen ovat

Ohjelmat 3D-mallien piirtämiseen vastaavat suunnittelijoiden ja insinöörien, suunnittelijoiden, arkkitehtien, tiedemiesten ja taiteilijoiden tarpeita, jotka käyttävät graafista esitystä kolmiulotteisissa malleissa projekteihin (kuten taloja, maalauksia, piirustuksia, rakennuksia, kemiallisia kaavoja ja lääkemolekyylejä) mutta myös sarjakuvahahmoja, tietokonegrafiikkahahmoja, mekaanisten komponenttien malleja, aerodynaamisia malleja, avaruuskomponentteja ja paljon muuta.

Itse asiassa nämä ammatit ne eivät toimisi hyvin ilman hienoa ohjelmaa 3D-mallien piirtämiseenottaen huomioon myös sitä tarkoitusta varten luodut ohjelmat saavuttaneet laadun (voivat täysin korvata vanhat manuaaliset piirustusmenetelmät).

2) Mitä varten ohjelmat 3D-mallien piirtämiseen ovat?

Kuten edellisessä luvussa mainittiin, luomiseen voidaan käyttää 3D-piirustusohjelmia animaatioelokuvan hahmot ja asetukset (pixarin ja Disneyn kuuluisat hahmot) ja toimintaelokuvan kuvitteelliset hahmot (tietokonegrafiikan avulla animoivat 3D-malleja, jotka on luotu jollakin tätä tarkoitusta varten luoduista ohjelmista).

Sarjakuvien ja fantastisten hahmojen luomisen lisäksi 3D-mallien suunnitteluohjelmilla voidaan suunnitella auto, lentokone, laiva tai mikä tahansa komponentti, jotta se voidaan myöhemmin lähettää tuotantoon tai tulostaa 3D-tulostimella.

3) Ohjelmien käytön edut 3D-mallien piirtämiseen

3D-piirustusohjelmien edut ovat huomattavia, vaikka meillä ei ole ammatillista tarkoitusta (rakastamme uusien asioiden piirtämistä).

Näiden ohjelmien ansiosta on mahdollista kehittyä kolmiulotteiset esitykset, mikä antaa syvyyttä minkä tahansa tyyppisiin piirustuksiin tai projekteihin. Ammattilaiset käyttävät näitä ohjelmia luodakseen realistisia ja helposti valmistettavia kolmiulotteisia objekteja, mutta mikään ei estä sinua käyttämästä näitä työkaluja kolmiulotteisten piirtämiseen, antaa jokaiselle piirrokselle realistisemman ulkonäön.

Tietenkin on opiskeltava melko vähän voidakseen hallita 3D-mallien piirtämisohjelmia, mutta mikään ei estä sinua tekemästä sitä käytä käyttövalmiita 3D-mallejakuten ne, jotka näkyvät alla luetelluilla sivustoilla:

Kaikki ilmoitetuilla sivustoilla olevat 3D-mallit ovat yhteensopivia pääohjelmien kanssa, jotka esittelemme sinulle seuraavassa luvussa.

4) Parhaat ohjelmat 3D-mallien piirtämiseen

3D-grafiikan ja objektien piirtäminen kolmiulotteisilla animaatioilla ei ole enää niin vaikeaa ohjelmien ja ohjelmistojen ansiosta, jotka graafisella käyttöliittymällä tekevät 3D-grafiikan piirtämisestä helppoa ja edullista kaikille.
Ilmeisesti parhaat tulokset saadaan, jos olemme jo käyneet 3D-ohjelmoinnin opintopolun, mutta "kokeilun" aloittamiseen ja kokeisiin kouluttautumiseen voimme helposti käyttää ilmoitettua ohjelmistoa.

Tehosekoitin

Yksi käytetyimmistä ohjelmista 3D-objektien ja animaatioiden luomiseen on Tehosekoitinjossa on ilmainen ja avoimen lähdekoodin lisenssi ja siksi sitä voidaan käyttää vapaasti jopa kaupallisiin tarkoituksiin.

Tämä ohjelma tarjoaa todella äärettömän määrän työkaluja, joilla voidaan mallintaa 3D-hahmoja, animaatioon lisättäviä esineitä ja luoda varsinainen animaatio, luoden kehys ruudun jälkeen liikkeet, jotka toistetaan luodulla monikulmiomallilla.

Ymmärtääksesi lähemmin tämän ilmaisen ja avoimen lähdekoodin ohjelman mahdollisuudet, katso seuraava Blenderillä luotu sarjakuva -> Kevät - Blender Open Movie.

Sculptris

Toinen erittäin kelvollinen ohjelma kolmiulotteisten mallien ja 3D-objektien luomiseen on Sculptrissaatavilla myös ilmaiseksi.

Sculptris-työkaluilla saavutettava yksityiskohtien taso on vaikuttava, jopa siinä määrin, että niitä voidaan käyttää myös malleina oikeiden elokuvien tekemiseen. Tietysti kauneimpien veistosten ja mallien tekeminen edellyttää hyviä taitoja, mutta jos olet valinnut työskentelyalaksi animaation, tämä ohjelma on yksi niistä, joita ei pitäisi puuttua 3D-objektien kehityssarjasta.

Tältä osin voimme myös lukea oppaamme kuinka Luo veistoksia ja graafisia malleja 3D-muodossa Sculptris-ohjelmalla helposti ja ilmaiseksi.

Sarvikuono

Toinen erittäin kelvollinen ohjelma 3D-mallien luomiseen on Sarvikuonosaatavana Windowsille ja Macille.

Valokuvien muokkausohjelmaa muistuttavan käyttöliittymän avulla on mahdollista luoda, mallintaa, tuoda ja muokata mitä tahansa kuvia, jotta voidaan lisätä syvyyttä ja luoda uudelleen useimmat arkipäivän esineet.

Ohjelma toimitetaan veloituksetta ilman rajoituksia 90 päivän ajan, jonka jälkeen on hankittava käyttöoikeus uusien teosten tallentamiseen ja mukana tulevien lisäosien käyttämiseen.

Pixar RenderMan

Toinen ohjelma, jota emme voi ohittaa 3D-objektien ja animaatioiden piirtämiseen, on Pixar RenderManjonka julkaisi kuuluisa animaatiotalo Disney Pixar ja joka on kaikkien saatavilla ilmaiseksi.

Tämän ohjelman avulla Pixar-suunnittelijat ovat luoneet kaikki viime vuosien menestyneimmät sarjakuvat monikulmiomallien luomiseen ja 3D-objektien dynaamiseen hahmontamiseen käytettävissä olevien edistyneiden työkalujen ansiosta.

Ohjelma on saatavilla ilmaiseksi kotikäyttöön, mutta jos haluamme käyttää sitä kaupallisiin tarkoituksiin, joudumme maksamaan käyttäjälisenssin. Voimme oppia lisää tästä tehokkaasta työkalusta lukemalla oppaamme Luo 3D-videoanimaatioita, kuten Disney-elokuvia, Pixar Renderman -ohjelmalla.

SketchUp

Jos etsimme jotain yksinkertaisempaa ja välittömämpää staattisten 3D-objektien, kuten talon huonekalujen, luomiseen, suosittelemme kokeilemaan SketchUp.

Tämän ohjelman avulla pystymme toteuttamaan rakennusprojekteja ja piirtää minkä tahansa tyyppisiä esineitä 3D-muodossa kotiin tai koristelemaan kasvia tai puitteita, joihin malli sijoitetaan.

SketchUpin avulla sinun ei tarvitse olla insinööri tai CAD-asiantuntija pitääksesi hauskaa "unelmatalosi" mallin luomisessa tai pilvenpiirtäjän, sukkulan tai yksinkertaisesti huonekalun tai lampun suunnittelussa. SketchUp on helppokäyttöinen, mutta vaatii vain vähän saatavilla olevien ohjeiden lukemista.
Ohjelma on saatavilla ilmaiseksi kotikäyttöön.

Johtopäätökset

Luo 3D-objekteja, grafiikkaa ja kolmiulotteisia animaatioita se ei vaadi kalliita ohjelmia insinööreiltä tai ammattigraafisilta suunnittelijoiltakoska saatavilla on lukuisia työkaluja, joita voidaan käyttää ilmaiseksi kotona (ikuisesti tai rajoitetun ajan), joiden avulla voit kokeilla luomista monikulmiomalleja tai jopa erittäin edistyneitä 3D-animaatioita.

3D-mallien renderöinnin hoitamiseksi suosittelemme käyttämään erittäin tehokasta kiinteää PC:tä, kuten se, jonka voimme koota oppaissamme näkyvillä komponenteilla Kuinka valita koottavat uuden tietokoneen osat.

Muita hyödyllisiä ohjelmia rakennusten ja kalusteiden luomiseen löytyy artikkelistamme Suunnittele kotisi, sisusta huoneet ja sisätilat 3D-muodossa ilmaisilla sovelluksilla.

Jos sen sijaan etsimme vaihtoehtoja 3D-renderöintiohjelmille, katsotaanpa syvällistä analyysiämme Parhaat ilmaiset 2D- ja 3D-animaatioohjelmatjoiden keskuudessa se on erittäin suosittu Daz Studioavoimen lähdekoodin ja useimpien digitaalisten artistien käyttämä.

Indeksi
 1. 1) Mitä ohjelmia 3D-mallien piirtämiseen ovat
 2. 2) Mitä varten ohjelmat 3D-mallien piirtämiseen ovat?
 3. 3) Ohjelmien käytön edut 3D-mallien piirtämiseen
 4. 4) Parhaat ohjelmat 3D-mallien piirtämiseen
  1. Tehosekoitin
  2. Sculptris
  3. Sarvikuono
  4. Pixar RenderMan
  5. SketchUp
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up