Järjestelmäasetukset muutettavat Macissa

Olemmeko uusia Mac-maailmassa? Katsotaan yhdessä joitain vaihtoehtoja ja asetuksia, joita voidaan muuttaa Järjestelmäasetuksissa

Monet macOS:n ominaisuudet eivät ole suuren yleisön tiedossa, ehkä siksi, että ne eivät ole kovin näkyviä tai niitä mainostetaan vähän Applen sivuilla tai erikoislehdissä.

Jos käytämme usein

1) Muuta Järjestelmäasetusten kuvakkeita

Järjestelmäasetukset-sovelluksessa on monia kuvakkeita ja valikkoja, jotka ovat usein tarpeettomia meidän tarkoituksiin. Jos haluamme mukauttaa järjestelmäasetuksia, meidän tarvitsee vain avata sovellus Järjestelmäasetuksetnapsauta yläreunassa olevaa valikkoa Näytä (yläpalkissa) ja paina kohdetta Mukauta.
Valitut ruudut näkyvät kaikkien sovellusmerkintöjen vieressä. nyt voimme mukauttaa merkintöjä Järjestelmäasetuksetpoistamalla valintamerkin kohteista, joista emme ole kiinnostuneita tai joita emme halua nähdä Macissamme.

Paina mukauttamisen lopussa yläreunassa olevaa painiketta Menet ulos vahvistaaksesi muutokset.

2) Suurenna kohdistimen kokoa

Onko meillä 4K-näyttö yhdistettynä Mac Miniin tai Mac Prohon? Tässä tapauksessa hiiren osoitin voi olla niin pieni, että se on melkein näkymätön, jolloin meidän on lähennettävä näyttöä.

Tämän välttämiseksi voimme helposti suurentaa kursorin kokoa viemällä meidät sovellukseen Järjestelmäasetuksetnapsauttamalla kuvaketta Esteettömyysvie meidät valikkoon Näyttö ja välilehden avaaminen Osoitin.
Uudella näytöllä muutamme kursorin kokoa siirtämällä vierityspalkkia Large-kohdetta kohti ja valitsemalla sopivan koon käyttämällemme näytölle.

Muistutamme, että voimme paikantaa kursorin liikuttamalla hiirtä nopeasti vasemmalle ja oikealle: kohdistinta zoomataan muutaman sekunnin ajan, jotta voimme paikantaa sen jopa kolmen tai useamman avoimen ikkunan joukosta.

3) Käytä näppäimistön hymiöitä

Jos haluamme käyttää emojia klassisella näppäimistöllä, meidän tarvitsee vain avata mikä tahansa ohjelma, jolla voit lisätä tekstiä (Safari, Mail, Calendar ja iMessage) ja heti kun tekstikohdistin vilkkuu sopivassa ruudussa tai arkki, paina näppäimistön näppäinyhdistelmää CTRL+CMD(komento)+välilyönti.
Näkyviin tulee pieni ikkuna, jossa on kaikki älypuhelimissa tottuneet emojit, selkeästi näkyvät emoji-luokat ja kätevä hakupalkki, jolla voit nopeasti etsiä haluamasi emojit.

4) Muuta telakointiasemaa

Etkö pidä alareunassa olevasta Mac-telakasta? Voimme siirtää palkkia, joka teki Maceista kuuluisat ottamalla meidät sovellukseen Järjestelmäasetuksetpainamalla kuvaketta Telakka ja valikkopalkki ja muuttaa sen sijaintia merkinnässä Sijainti näytöllä.
Luonnollisin asento on Vasenjotta siinä on palkki, joka peittää osan näytöstä, jota verkkosivut tai vaatimattomat ohjelmat eivät normaalisti käytä.

Kuka tahansa voi myös siirtää sitä oikealle ja samassa ikkunassa päättää Dockin käyttäytymisestä (voimme esimerkiksi käyttää koko näyttöä ja piilottaa Dockin aktivoimalla kohteen Näytä ja piilota Dock automaattisesti).

5) Nimeä uudelleen useita tiedostoja kerralla

Onko meillä reilu määrä tiedostoja nimettäväksi? Sen sijaan, että muuttaisimme tiedostojen nimiä yksitellen, voimme muuttaa nimen kerralla avaamalla sovelluksen Findervie meidät kansioon, joka sisältää uudelleennimettävät tiedostot pitämällä painiketta painettuna CMD (Komento), valitse kaikki tiedostot painamalla niitä hiiren oikealla painikkeella ja lopuksi napsauttamalla kohdetta Nimeä uudelleen.
Pystymme siis luomaan numeroituja valokuvia, joilla on sama nimi, jotta vältytään anonyymeiltä tai sellaisilta kuvilta, joista emme tiedä, mihin ne viittaavat tai mihin albumiin ne kuuluvat; Tämä temppu voi olla hyödyllinen myös, jos meillä on useita PDF- tai Doc-dokumentteja nimettäväksi uudelleen samalla nimellä, mutta jotka haluamme erottaa päivämäärän tai numeron perusteella.

6) Järjestä ikkunoita eri työasemilla

Sen sijaan, että samalla työpöydällä olisi viisi ikkunaa, voimme organisoida työmme paremmin siirtämällä joitain sovelluksia toisille työasemille, jotta voimme palauttaa ne vain tarvittaessa ja saada jokaiselle niistä koko näytön.

Jos haluat järjestää sovellusikkunoita eri työasemilla, siirrytään sovellukseen Järjestelmäasetuksetnapsauta kuvaketta Tehtävän hallintatarkistamme, mikä pikanäppäin kohteelle on määritetty Tehtävän hallinta paina sitten ilmoitettua näppäintä (F3 tai F9 käytetystä näppäimistöstä riippuen). Yläpalkki avautuu oikeaan yläkulmaan +-merkillä, jota voimme painaa lisätäksesi virtuaalisia työpöytiä macOS:ään.
Virtuaalisten työasemien luomisen jälkeen voimme siirtää eri työasemien avoimia ikkunoita erottaaksemme työn muista sovelluksista tai selaimesta; vaihtaaksesi nopeasti työpöydältä toiselle meidän tarvitsee vain pitää CMD (Command) -näppäintä painettuna ja käyttää näppäimistön oikeaa tai vasenta nuolta.

Jos kuitenkin haluamme jonkin sovelluksen näkyvän kaikilla työpöydillä (esimerkiksi Mail-sovellus), meidän tarvitsee vain napsauttaa määritettävää sovellusta hiiren oikealla painikkeella ja napsauttaa sitten Vaihtoehdot ja paina eteenpäin Kaikki työpöydät.

7) Käynnistä sovellukset automaattisesti

Haluammeko avata tarvitsemamme ohjelmat automaattisesti aina, kun käynnistämme MacBookin? Ohjelmoidaksesi sovellusten automaattisen käynnistyksen, siirrytään sovellukseen Järjestelmäasetuksetpaina kuvaketta Käyttäjät ja ryhmätvarmistamme, että aktiivinen käyttäjämme on valittu, ja napsauta sitten välilehteä Kirjautumiselementit.
Painamme ikkunassa +-painiketta lisätäksesi sovellukset, jotka haluamme olla heti aktiivisia, kun käyttäjämme kirjautuu sisään, jotta voimme heti aloittaa työskentelyn tai selaamisen.

8) Ota käyttöön sovellukset App Storen ulkopuolella

Pohjimmiltaan macOS ei salli vanhojen Macille kehitettyjen sovellusten käyttöä: Apple ei käynnistä mitään sovellusta ilman säännöllisesti maksettua kehittäjälisenssiä. Tämä ei tarkoita, ettemmekö voisi käyttää vanhoja sovelluksia – meidän on ohitettava Macin turvajärjestelmät, jotta vanhentunut sovellus voi toimia.

Jatketaan ottamalla polku Järjestelmäasetukset -> Suojaus ja yksityisyysavaa Yleiset-välilehti, napsauta ikkunan vasemmassa alakulmassa olevaa riippulukkoa, anna Applen salasana ja valitse lopuksi kohde App Store ja kehittäjät tunnistettuosion alla Salli sovellukset, jotka on ladattu osoitteesta.
Nyt voimme käynnistää DMG-tiedostoja ja asentaa sovelluksia, jotka eivät ole Applen sisäisessä kaupassa; teemme tietysti varo viruksiajoka voi hyökätä Maciin ladattujen ulkoisten sovellusten ansiosta.

9) Ajoita Macin käynnistyminen ja sammuttaminen

Jos haluamme suunnitella Macin tai MacBookin käynnistyksen ja sammutuksen, meidän tarvitsee vain viedä meidät polkua pitkin Järjestelmäasetukset -> Virranhallinta ja paina sivuttain valikosta Suunnitelma.
Kun olet näytöllä, tarkistamme kohteet Aloita tai herää ja kenttä Lopettaa ja valitsemme viikonpäivät (tai joka päivä) ja ajan, jolloin Mac käynnistyy tai sammuu itsestään.

Komennon lisäksi Lopettaa (jolla voit asettaa lepotilan) voimme käyttää komentoja Uudelleenkäynnistää (käynnistääksesi Macin uudelleen) tai komennon Kytke pois päältä (sammuttaaksesi Macin kokonaan).

10) Kuinka asettaa näytön aktiiviset kulmat

Nykyaikaisissa Maceissa voimme käyttää Aktiiviset kulmat (Hot Corners) näytön neljässä kulmassa käynnistääksesi nopeasti sovelluksia, aktivoidaksesi toimintoja ja paljon muuta. Aktivoidaksesi tämän toiminnon, siirrytään polulle Järjestelmäasetukset -> Tehtävänhallintapainamme painiketta Aktiiviset kulmat ja valitsemme, mitä asetamme jokaiseen näytön kulmaan.
Pudotusvalikoiden avulla voimme asettaa kulman vaihtaaksesi nopeasti työpöydälle, kulman nopeille muistiinpanoille ja kulman Mac-ilmoituskeskukselle.

Johtopäätökset

Näillä vinkeillä saamme kaiken irti Macista ja lisäämme tuottavuuttamme ollessamme töissä tai opiskellessamme yliopiston opinnäytetyötä tai erikoiskurssia varten.

Tuottavuuden parantamiseksi Macia käyttäessämme suosittelemme lukemaan oppaamme Kuinka lisätä sähköpostitilejä Macissa Ja Kuinka tulostaa PDF-dokumentteja Macissa.
Mac ei toimi kunnolla? Voimme kokeilla artikkelissamme ehdotettuja ratkaisuja Kuinka korjata Mac, korjata MacOS-ongelmat ja -virheet.

Indeksi
 1. 1) Muuta Järjestelmäasetusten kuvakkeita
 2. 2) Suurenna kohdistimen kokoa
 3. 3) Käytä näppäimistön hymiöitä
 4. 4) Muuta telakointiasemaa
 5. 5) Nimeä uudelleen useita tiedostoja kerralla
 6. 6) Järjestä ikkunoita eri työasemilla
 7. 7) Käynnistä sovellukset automaattisesti
 8. 8) Ota käyttöön sovellukset App Storen ulkopuolella
 9. 9) Ajoita Macin käynnistyminen ja sammuttaminen
 10. 10) Kuinka asettaa näytön aktiiviset kulmat
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up