Jos Windows-haku ei toimi, kuinka korjata

Onko Windows Search lakannut toimimasta? Katsotaanpa, kuinka haku palautetaan kelvollisilla ja tehokkailla menetelmillä.

Windowsin hakutoiminnon avulla voit nopeasti avata tietokoneellesi asennetut sovellukset ja ohjelmat sekä etsiä nopeasti PC-levylle tai muulle siihen liitetylle medialle tallennettuja tiedostoja. Valitettavasti jopa tämä erittäin hyödyllinen ominaisuus voi epäonnistua, varsinkin viallisen Windows-päivityksen tai odottamattoman uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki temput Windows-haun palauttamiseksi ja palaa siten henkilökohtaisten tiedostojen etsimiseen hakukentässä (näkyy File Explorerissa) tai Käynnistä-valikosta (jos haluat etsiä tiedostoja, sovelluksia, verkkosivustoja ja ehdotuksia Internetistä).

Käytä vianetsintäominaisuutta

Ensimmäinen kelvollinen tapa palauttaa Windows-haku, joka ei toimi, on työkalun käyttö Ongelmien karttoittaminenintegroitu sekä Windows 11:een että Windows 10:een. Jatka Windows 11:ssä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, avaa merkintä asetuksetavaamme valikon Järjestelmävalitsemme valikon Ongelmien karttoittaminenjatkamme Muut vianmääritysohjelmat ja napsauta lopuksi painiketta Juosta merkinnän vieressä Haku ja indeksointi.

Työkalu tarkistaa prosessit ja valikkokohdat, jotka mahdollistavat hakujärjestelmän toiminnan, ja virhetilanteissa se palauttaa automaattisesti kaiken tarvittavan, jotta Windows-haku toimii.

Windows 10:ssä tämä työkalu on polussa Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmääritys -> Muut vianmääritykset.

Käynnistä Cortana-prosessi uudelleen

Yksi syy siihen, miksi Windowsin hakutoiminto ei enää toimi, on virhe Cortanan, Windowsin ääniavustajan, prosessissa. Se pysyy aktiivisena muistissa, vaikka emme käytä äänikomentoja, ja sillä näyttää olevan erittäin tärkeä rooli Käynnistä-valikon haun toiminnassa.

Jatka Cortana-prosessin käynnistämistä uudelleen Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitsemalla Toiminnan hallintajatkamme Lisätietoja (jos olemassa) ja välilehdellä Prosessittunnistamme Cortana-nimisen prosessin, napsautamme sitä hiiren kakkospainikkeella ja painamme eteenpäin Lopeta prosessi.

Prosessin sulkemisen jälkeen käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Jos tämä temppu ei toiminut, avaa prosessien näyttö uudelleen ja sulje myös Haku-niminen prosessi (ja siihen liittyvät aliprosessit), käynnistä tietokone uudelleen, jotta hakutoiminto palautuu oikein.

Tarkista hakuprosessi

Hakutoimintoa hoitaa prosessi nimeltä Windows Search; Jos tämä prosessi on estetty tai sitä ei käynnistetä, emme voi enää suorittaa hakuja Windowsissa. Voit tarkistaa tämän palvelun tilan napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja avaamalla sen Toiminnan hallintajatkamme Lisätietoja (jos olemassa), avaamme välilehden Palvelut ja paina alas Avoimet palvelut.

Uudessa ikkunassa etsimme prosessia Windows-hakunapsautamme sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemme Omaisuus ja tarkistetaan, että se on asetettu Automaattinen käynnistys ja että se on käynnistynyt (paina muuten alkaa alas).

Kun Windows Search on käynnistetty onnistuneesti, hakujärjestelmä (Käynnistä-valikossa) tai hakupalkki (Resurssienhallinnassa) toimii taas oikein.

Tarkista tiedostojen indeksointi

Jos tiedostojen hakujärjestelmä ei toimi tai Resurssienhallinnan hakupalkki ei näytä tuloksia, ongelma voi johtua Windowsin indeksointiasetuksista. Voit hallita näitä asetuksia sekä Windows 11:ssä että Windows 10:ssä painamalla Käynnistä-painiketta ja avaamalla Ohjauspaneelipaina vieressä olevan avattavan valikon yläosassa Näytävalitsemme kohteen Suuret kuvakkeet ja paina kuvaketta Indeksointivaihtoehdot.

Uudessa ikkunassa painamme eteenpäin Advance ja napsauta painiketta Uusi indeksi poistaaksesi vanhan tiedostohakemiston ja luodaksesi uuden. Paina -painiketta varmistaaksesi, että kaikki henkilökohtaiset tiedostot sisällytetään indeksointiin Muokatalaajenna polku C: ja varmista, että valintaruutu on valittuna Käyttäjät.

Käytä tiedostohakukonetta

Windowsin hakujärjestelmä ei ole koskaan toiminut kovin hyvin, etenkään piilotettujen kansioiden tiedostojen etsimiseen tai tiettyjen tiedostojen etsimiseen tunnistetyypin mukaan. Onneksi voimme korvata Windowsin hakujärjestelmän erittäin nopea ja luotettava hakukone kuten tarjoama Kaikkiladattavissa ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.

Kaikki käyttää NTFS-indeksejä päästäkseen nopeasti kaikkiin järjestelmälevyllä oleviin tiedostoihin hulluilla hakunopeuksilla: emme edes lopeta tiedoston nimen kirjoittamista, ennen kuin saamme heti vastaavuuden kaikkien kansioiden nimeen. Indeksoinnin nopeuttamiseksi voimme myös asettaa Kaikki käynnistymään automaattisesti tai järjestelmäpalveluksi, jotta se on aina valmiina, kun meidän on löydettävä tietty tiedosto levyltä.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaamme ohjelmia hakeaksesi tiedostoja Windows-tietokoneeltasi nopeammin.

Johtopäätökset

Jos Windows-haku ei toimi, meidän ei pitäisi vaipua epätoivoon: uusimmissa Windowsin versioissa voimme käyttää Tools Resolution -työkalua hakemistoon liittyvien ongelmien ja muiden ongelmien korjaamiseen, jotka estävät haun sekä Käynnistä-valikossa että Resurssienhallinnassa.

Muita hyviä temppuja ovat Cortana-prosessin tai hakuprosessin lopettaminen, Windowsiin sisältyvän indeksointipalvelun indeksin palauttaminen ja Windows-haun käynnistäminen uudelleen. Jos kaikki nämä menetelmät eivät toimi, asenna Kaikki saadaksesi nopean ja tehokkaan hakujärjestelmän.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka etsi viimeisimmät tiedostot, suuret tiedostot ja tarkista levytila ​​Windowsissa ja miten etsiä nimiä, sanoja ja tekstiä tiedostoista ja asiakirjoista.

Indeksi
  1. Käytä vianetsintäominaisuutta
  2. Käynnistä Cortana-prosessi uudelleen
  3. Tarkista hakuprosessi
  4. Tarkista tiedostojen indeksointi
  5. Käytä tiedostohakukonetta
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up