Kuinka kalibroida kannettavan tietokoneen akku

Kestääkö kannettavan tietokoneesi akku enää yhtä kauan kuin ennen vai sammuuko se odotettua aikaisemmin? Selvitetään kuinka se kalibroidaan

Kannettavan tietokoneen akku on yksi nopeimmin rappeutuvista osista: vuoden kuluttua se alkaa menettää latausta ja vanhemmissa tietokoneissa akun käyttöikä on niin lyhyt, että verkkosivustoa voi tuskin avata ennen kuin se sammuu.

Onneksi voimme heti soveltaa joitain yksinkertaisia ​​temppuja kalibroi kannettavan tietokoneen akkujotta jäännöslatauslukema palautetaan ja saavutetaan melkoinen autonomia jopa erittäin vanhasta akusta.

Mikä on kannettavan tietokoneen akun kalibrointi

Kannettavan tietokoneen akun kalibrointi on prosessi, jolla voimme palauttaa jäännöslatauksen oikean lukeman, joka jostain syystä ei ole tarkka käyttöjärjestelmässä. Kalibrointi tulisi aina tehdä vähintään kerran vuodessa noudattaen erityistä kannettavien tietokoneiden menettelyä. voimme käyttää sitä myös uusissa tietokoneissa, jotta voimme pitää akun täydessä tehossa.

Tämäntyyppinen lataus on hyvin erilainen kuin se, jota käytämme päivittäin, kun akku on tyhjä, koska se vaatii erittäin tarkkoja vaiheita. Uudelleenkalibroinnin avulla tietokone ymmärtää, milloin akku on todella 100 % ladattu käytettävissä oleva latausilmaisin on tarkka ja oikea missä tahansa käytetyssä käyttöjärjestelmässä.

Kannettavan tietokoneen akun kalibrointimenettely

varten Kalibroi oikein minkä tahansa Windows-käyttöisen kannettavan tietokoneen akku noudatamme alla kuvattua menettelyä:

 • avaamme Käynnistä-valikon ja etsi Ohjauspaneelipaina osoitepalkin yläosassa ja kirjoita Ohjauspaneeli\Laitteisto ja äänet\Virta-asetukset; uudessa valikossa painamme Luo energiansäästösuunnitelma sivulla, anna sille nimi ja napsauta Kun olet. Siirrytään avattavasta valikosta kohtiin "näytön deaktivointi"ja"tietokoneen jousitus", valitsemme Ei koskaan ja luomme kalibrointisuunnitelman; Kun olet palannut aloitusnäyttöön, sinun on nyt valittava juuri luomasi energiansäästösuunnitelma.
 • Lataamme akun täyteen (mahdollisesti ilman tietokonetta), kunnes tietokoneen ilmaisin näyttää 100%; anna kulua vähintään 2 tuntia virtalähteen ollessa kytkettynä sammuttamatta tietokonetta mistään syystä.
 • Seuraavaksi irrotamme virtajohdon kannettavasta tietokoneesta ja pidämme aina aiemmin laaditun energiasuunnitelman maksimiteholla odotamme että akku saavuttaa 0 % ja tietokone sammuu itsestään. Ilmeisesti, jos työskentelet, varmista, ettei tietokoneessa ole avoimia ohjelmia tai asiakirjoja tallennettavaksi, kun sammutat tietokoneen (vaikka kannettavat tietokoneet tallentavat yleensä automaattisesti ennen sammuttamista).
 • Kokeillaan käynnistää tietokone uudelleen useita kertoja ja annetaan sen sammua itsestään sähkön puutteen vuoksi: meidän on jatkettava, kunnes BIOS tai UEFI eivät enää käynnisty (LED-valot eivät syty). Se voi olla hyvä idea Syötä BIOS/UEFI tässä vaiheessajättäen sen päälle, kunnes se sammuu itsestään.
 • Heti kun huomaamme, että tietokone on käyttänyt kaiken akun sähkövarauksen, laitamme virtalähteen pistorasian takaisin paikalleen ja varmistamme, että tietokone on sammutettuna koko latausajan.
 • Heti kun huomaamme, että akku on latautunut (kiinteä tai vihreä LED, käytössä olevasta kannettavasta tietokoneesta riippuen), odotamme vähintään 2 tuntia ennen kuin käynnistät sen.
 • Kahden tunnin kuluttua käynnistämme kannettavan tietokoneen irrottamatta pistorasiaa ja odotamme Windowsin latautumista: on tärkeää päästä Windows-työpöydälle ja odottaa vähintään 15 minuuttia ennen kuin irrotat pistorasia.

Akku on nyt kalibroitu oikein. Palaa kalibroinnin jälkeen Virta-asetuksiin ja laita tasapainotettu virrankäyttösuunnitelma takaisin päälle tai mihin tahansa haluat.

Pidennä akun käyttöikää

Kalibrointi tulisi tehdä kerran vuodessa kaikissa kannettavissa tietokoneissa, mutta voimme vaihtoehtoisesti lisää akun käyttöikää käyttämällä joitain nykyaikaisten kannettavien tietokoneiden säästöominaisuuksia, jotka rajoittaa akun lataus 90 prosenttiin.
Tämä toiminto tunnetaan nimellä Akun suojaus ja tekee vuotuisesta kalibroinnista tarpeeton, koska akkua ei koskaan ylilataa latausvaiheessa (näyttää siltä, ​​että Apple käyttää temppua tehdäkseen MacBookin akusta käytännössä ikuisen).

Jos meillä on nykyaikainen kannettava tietokone, voimme tarkistaa valmistajan hallintaohjelmista, onko se mahdollista aktivoi akun suojaus luurin asetuksissa. Tämä toiminto on myös integroitu Samsungin älypuhelimet ja tabletit.

Johtopäätökset

Kalibrointi tulee toistaa kerran vuodessa kannettavien tietokoneiden alle 3 vuotta vanhoille akuille, kun taas kaikille muille vanhemmille akuille voi olla hyvä tehdä se 3 kuukauden välein, jotta akun jäljellä oleva käyttöikä saadaan mahdollisimman paljon irti.

Joka tapauksessa meidän on otettava se huomioon vaihda paristot vähintään kerran 3 vuodessavarsinkin jos aiomme käyttää kannettavaa tietokonetta pitkään (teknisen tekniikan ansiosta kannettava tietokone on melko vanhentunut jo 2 vuoden jälkeen).

Akku ei ole ikuinen, kalibroinnista voi olla hyötyä sen uusimpien ominaisuuksien täysimääräisessä hyödyntämisessä, mutta jos se on liian vanha tai se on pilaantunut väärän käytön vuoksi, on parempi vaihtaa se uuteen, koska tämän tyyppiset varaosat maksavat nyt hyvin vähän ( Windows-tietokoneiden hyvän akun varaosien hinnat vaihtelevat 30 € - 60 €).
Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka Optimoi kannettavan tietokoneen akun käyttöaika virransäästöllä Windowsissa ja miten säästää kulutusta ja pidentää kannettavan tietokoneen akun käyttöikää.

Indeksi
 1. Mikä on kannettavan tietokoneen akun kalibrointi
 2. Kannettavan tietokoneen akun kalibrointimenettely
 3. Pidennä akun käyttöikää
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up