Oletustallennussijainnin muuttaminen Windowsissa

Oletko kyllästynyt siihen, että latauksesi vievät kaiken tilan tärkeässä kansiossa? Windows tallentaa tiedostot esimääritettyihin kansioihin, kuten Lataukset ja Asiakirjat, mutta sinä hallitset tässä. Jos esimerkiksi rakennat videokirjastoa, voit muuttaa tallennusasetuksia niin, että kaikki äskettäin luodut videotiedostot menevät aina tätä tarkoitusta varten määritettyyn kansioon. Noudata tämän oppaan yksinkertaisia ​​menetelmiä muuttaaksesi oletustallennussijainnin Windowsissa eri tiedostotyypeille.

1. Tallennustilan lisäasetusten käyttäminen

Yksi parhaista tavoista muuttaa oletustallennussijainnin Windowsissa on säätää tallennustilan lisäasetuksia eri sisältötyypeille. Riippumatta siitä, onko kyseessä musiikkitiedosto, Word-asiakirja tai kuvakaappauskuva, voit määrittää jokaiselle niistä erillisen tallennusaseman.

Avaa Windows 11:ssä asetukset -> Järjestelmä -> Varastointi -> Varastoinnin hallinta -> Tallennustilan lisäasetukset -> Missä uutta sisältöä tallennetaan. Windows 10:ssä polku on asetukset -> Järjestelmä -> Varastointi -> Muuta uuden sisällön tallennuspaikkaa. Voit myös mennä osoitteeseen Oletustallennuspaikat Windows-haun kautta.

Etsi oletustallennuspaikka uusille sovelluksille, asiakirjoille, musiikille, valokuville ja videoille (mukaan lukien kuvakaappauksille), elokuville ja TV-ohjelmille sekä offline-kartoille. Vaihda vanha sijainti siihen, johon aiot tallentaa tiedostosi, ja napsauta sitten Käytä tallentaa ja muuttaa. Tallennetut tiedostot tallennetaan uuteen kohteeseen.

Kärki: eikö "mihin uusi sisältö tallennetaan" ei toimi kohdeasemassasi? Olet ehkä unohtanut sammuttaa siinä olevan WindowsApps-kansion.

2. File Explorerin käyttäminen

Työpöytä-, Lataukset-, Asiakirja-, Kuva- ja Video-kansiot ovat ensisijaisia ​​tallennuspaikkoja Windows-laitteessasi. Yhdessä ne tunnetaan Windows-kansioina. Heidän tehtävänsä on vastaanottaa suurin osa kaikesta, mitä haluat tallentaa tai ladata tietokoneellesi. Voit kuitenkin muuttaa näiden kansioiden tiedostojen tallennuspaikkaa kiintolevyn toiseen paikkaan, mukaan lukien piilotetut kansiot.

Sinun on muokattava File Explorerin asetuksia etukäteen, kuten tässä näkyy. Siirry kohtaan Nopea pääsy -valikosta ja valitse kansio, jota et enää halua käyttää kohdekansiona. Olemme valinneet Lataukset kansio. Napsauta hiiren kakkospainikkeella nähdäksesi sen Ominaisuudet.

Uusi ponnahdusikkuna avautuu, jossa näkyvät kansion tiedot ominaisuuksia. Navigoi kohtaan Sijainti -välilehti ja valitse kansiopolku, jonka haluat korvata kohdekansioksi. Klikkaa Löydä Kohde valikosta, ja uusi File Explorer -ikkuna avautuu. Valitse kohdekansio. Tässä esimerkissä se on Omat asiakirjat.

Klikkaus Käytä ja OK vahvistaa. Kun tallennat tai lataat jatkossa mitä tahansa tiedostotyyppiä, olipa kyse sitten musiikista, videoista tai asiakirjoista, ne menevät luomaasi kansioon oletuskansioiden sijaan.

Huomautus: jos haluat ladata mitä tahansa asennettujen sovellusten kautta eri tietokoneisiin, sinun on ensin otettava sen asetus käyttöön. Mene Lataa kansion tietosuoja-asetukset kautta asetukset -> Yksityisyys ja turvallisuus -> Lataukset-kansio. Kiihottua Anna sovellusten käyttää latauskansiotasi.

3. Rekisterieditorin käyttö

Voit myös käyttää Windowsin rekisterieditoria muokataksesi Windowsin oletuslataus-/tallennussijaintia. Muista tehdä ensin rekisterin varmuuskopio.

Avaa Rekisterieditori Suorita-komennosta, Win + R, kirjoittamalla regedit.exe ja siirry sitten seuraavaan polkuun:

Tietokone/HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Napsauta hiiren kakkospainikkeella oikealla olevaa paneelia ja luo uusi merkkijono nimeltä "Data" käyttämällä Uusi -> Merkkijonon arvo. Jos se on jo olemassa, sinun ei tarvitse luoda merkkijonoa uudelleen.

Kaksoisnapsauta merkkijonoa avataksesi uuden ponnahdusikkunan, Muokkaa merkkijonoa. Kopioi kohdekansiosi sijainti ja liitä se siihen Arvotiedot. Klikkaus OK vahvistaa.

Kärki: eikö rekisterisi toimi kunnolla? Jos on aika puhdistaa rekisteritiedostot, meillä on parhaat ratkaisut.

Toistaiseksi olemme nähneet useita sisäänrakennettuja Windows-menetelmiä kansion oletussijainnin muuttamiseksi. Yllä olevat menetelmät eivät kuitenkaan toimi tiettyjen tiedostotunnisteiden, kuten .pdf, .doc, .jpg ja .mp4, kanssa. Siinä jotkut ulkoiset ohjelmistosovellukset voivat auttaa.

Free Download Manager on yksi parhaista työkaluista Windows-kansioiden latausten mukauttamiseen tiedostopäätteiden mukaan. Se on saatavilla molempien kautta Microsoft Store ja a tavallinen vakaa asentajaja tukee myös Macia ja Linuxia.

Avaa sovellus asennuksen jälkeen ja siirry kohtaan Asetukset -> Kenraali -> Oletuslatauskansio yläreunassa olevasta kolmen baarin valikosta. Valitse Valitse oletuslatauskansio automaattisesti vaihtoehto ja valitse vieressä oleva valintaruutu Ehdota kansioita tiedostotyypin perusteella. Klikkaus OK tallentaaksesi nämä muutokset.

Seuraavan kerran, kun sinun on tallennettava tai ladattava tietty tiedostotyyppi, napsauta "+”-painiketta. Tämä esimerkki näyttää kuinka ladata asiakirjoja .pdf-tiedostotunnisteella. Mutta voit käyttää samaa menetelmää mille tahansa muulle tiedostotunnisteelle.

Kopioi tiedostonimen URL-osoite, joka voi olla selaimesta tai omasta Resurssienhallinnasta. Napsauta kolmen pisteen kuvaketta tallenna kohteeseen valitsemasi kohdekansio. Tämä esimerkki tallentaa Omat asiakirjat. Klikkaus ladata ja tiedostopäätetyyppi ladataan määritettyyn kansioon.

Ilmaisen lataushallinnan lisäksi Internet Download Accelerator on toinen luotettava sovellus, jonka avulla voit tallentaa tiedostoja tiedosto- ja sisältötyyppien perusteella.

Lataukset-kansio on useimpien verkosta ladattavien Windows-tiedostojen oletustallennuspaikka. Tiedostotyyppien perusteella voit kuitenkin vaihdella tätä sijaintia ja muuttaa oletustallennussijainnin. Windowsin avulla voit myös lajitella kansiot koon mukaan, mikä auttaa sinua valitsemaan oikean latauspaikan.

Kuvan lähde: Poista roiskeet. Kaikki kuvakaappaukset kirjoittanut Sayak Boral.

Indeksi
  1. 1. Tallennustilan lisäasetusten käyttäminen
  2. 2. File Explorerin käyttäminen
  3. 3. Rekisterieditorin käyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up