Kuinka vaihtaa modeemin Wi-Fi-kanavaa

Selvitetään tässä täydellisessä oppaassa kuinka vaihtaa WiFi-kanava missä tahansa modeemissa

Puhelinoperaattorit tarjoavat kaikille uusille asiakkaille uusimman sukupolven modeemeja, jotka pystyvät hyödyntämään valokuitulinjoja (sekä FTTH että FTTC) parhaalla mahdollisella tavalla.

Nämä modeemit eroavat kuitenkin täysin aiemmista ja kolmannen osapuolen modeemeista, jopa hämmentävät aloittelevia käyttäjiä. Häiriöiden välttämiseksi mahdollisimman paljon ja hyvän WiFi-nopeuden saavuttamiseksi tarkastelemme yhdessä valikkoa, joka on omistettu kanavien valintaan, parhaan kanavan valitsemiseen ja yhteensopimattomien laitteiden välttämiseen.

Tämän oppaan avulla voimme ottaa kaiken irti operaattorin uudesta modeemista ja muuta Wi-Fi-kanavaa sekä 2,4 GHz:n verkossa että 5 GHz:n langattomassa verkossa.

1) Wi-Fi-asetusten käyttäminen

Päästäksemme minkä tahansa modeemin asetuksiin meidän on avattava selain itse modeemiin yhdistetystä tietokoneesta. Jos emme tiedä pääsysalasanaa, se ei ole ongelma: nykyaikaisissa modeemeissa on yleensä tarra oletussalasanalla tai ne mahdollistavat nopean käytön WPS:n avulla: jälkimmäisessä tapauksessa paina WPS-painiketta ja avaa Wi- Fi-näyttö tietokoneellesi kirjaudu sisään nopeasti ilman salasanaa.

Kun olet muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon, avaa Käynnistä-valikko, kirjoita cmdavataan Komentokehote ja kirjoita seuraava komento:

ipconfig /all

Siirrytään istuntoon avautuvassa näytössä Wi-Fi langaton LAN-korttitunnistamme käytössä olevan Wi-Fi-kortin ja haemme kentältä modeemin IP-osoitteen Oletusyhdyskäytävä.

Kun IP-osoite on haettu, avaamme uuden selainikkunan ja kirjoitamme osoitepalkkiin kehotteessa haetun IP-osoitteen, jotta voimme käyttää modeemin asetuspaneeli.

Jos emme muista salasanaa modeemin käyttöön, voimme lukea oppaamme Oletussalasana ja -kirjautuminen kaikille reitittimille Älä viitsi kuinka modeemi nollataan.

2) Vaihda 2,4 GHz Wi-Fi-lähetyskanavaa

Nyt voit muokata Lähetyskanaviin liittyvät Wi-Fi-asetukset: menettely muuttuu käytössä olevan modeemin tyypin mukaan, mutta yleisesti ottaen se on hyvin samanlainen kaikissa käytössä olevissa modeemimalleissa. Modeemin asetusten avaamisen jälkeen siirrytään valikkoon Wifi tai Langatonsiirrymme aiheeseen liittyvään osioon 2,4 GHz Wi-Fi ja vaihdamme lähetyskanavaa; joissakin modeemeissa meidän on käytettävä lisäasetuksia (tai osio Pitkälle kehittynyt) nähdäksesi kanavan vaihtamismerkinnän.
Kun olemme tunnistaneet oikean kohteen, laajennamme pudotusvalikkoa ja valitsemme yhden yhteensopivista Wi-Fi-kanavista.

Hyvä nopeus ja häiriöiden välttäminen lähellä olevien verkkojen kanssa suosittelemme kanavien 1, 6 ja 11 käyttöä; jos nämä kanavat ovat täynnä naapuriverkkoja, suosittelemme kokeile kanavia 3, 7 ja 9riittävän kaukana pääkanavista.

3) Vaihda 5 GHz Wi-Fi-lähetyskanavaa

5 GHz:n verkko on vähemmän altis häiriöille, joten joudumme harvoin vaihtamaan kanavaa. Jos havaitsemme ongelmia yhteyden muodostamisessa 5 GHz Wi-Fi-verkkoon tai jotkut laitteet eivät tunnista sitä, voimme vaihtaa siirtokanavaa avaamalla modeemin asetukset, siirtymällä Wi-Fi-asetuksiin, avaamalla (tarvittaessa) lisäasetukset ja valitsemalla , ikkunan tietyssä osiossa Avaa 5 GHz verkon asetukset.
Avattuamme oikeanpuoleisen näytön laajennamme kohteen vieressä olevaa pudotusvalikkoa Kanavat tai Lähetyskanava ja valitse uusi kanava.

5 GHz:n verkoissa ei ole suositeltavaa valita kanavia satunnaisesti, koska osa niistä ei näy älypuhelimissa tai älytelevisioissa. Aloitaksesi suosittelemme valitsemaan i kanavat 36, 52 ja 100ts. standardikanavat signaalin siirtoon 5 GHz verkoissa; Jos havaitsemme vakaus- tai yhteysongelmia, voimme myös kokeilla kanavat 44, 40 ja 48 (jos saatavilla).

4) Kuinka valita paras Wi-Fi-kanava

Jos emme tiedä, mikä kanava verkkoomme pitäisi määrittää, voimme saada apua joistakin ilmaisista puhelinsovelluksista, jotta voimme selvittää, mikä on vapaain kanava, jota voimme käyttää juuri sillä hetkellä.

Paras sovellus Androidille on WiFi-analysaattorisaatavilla ilmaiseksi.
Tämän sovelluksen avulla voimme nähdä kaikki lähistöllä olevat verkot (suhteelliset kaaviot, joista häiriöt voidaan tarkistaa) ja valita tähtiluokitusjärjestelmän kautta parhaan kanavan verkkomme sijoittamiseen.

Jos haluat löytää muita hyödyllisiä sovelluksia Wi-Fi-verkkojen analysointiin, suosittelemme lukemaan oppaamme Wi-Fi-verkon skannerisovellus Androidille.

Johtopäätökset

Käyttäjät voivat vaihtaa modeemien Wi-Fi-kanavaa suoraan ilman teknikon tai tietokoneasiantuntijan apua. Vaihtamalla Wi-Fi-kanavaa saamme vakaamman ja nopeamman yhteydenerityisesti 2,4 GHz verkoissa (enemmän alttiita muiden elektronisten laitteiden tai naapuriverkkojen aiheuttamille häiriöille).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa mikä hidastaa Wi-Fi-verkon nopeutta ja Internet-yhteyttä Ja mitä tehdä, jos Wi-Fi-signaali on heikko.

Indeksi
  1. 1) Wi-Fi-asetusten käyttäminen
  2. 2) Vaihda 2,4 GHz Wi-Fi-lähetyskanavaa
  3. 3) Vaihda 5 GHz Wi-Fi-lähetyskanavaa
  4. 4) Kuinka valita paras Wi-Fi-kanava
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up