Kopioi, leikkaa ja liitä Windows 11:ssä (kuvakkeet ja klassinen valikko)

Windows 11:ssä kopiointi-, leikkaus- ja liittämisasetukset muuttuvat kuvakkeiden tai perinteisen valikon avulla

Windows 11:ssä jopa yksinkertainen kopiointi- ja liitätoiminto on muotoiltu kokonaan uudelleen, ja siinä otetaan huomioon Windows 10:ssä nähdyt hyvät asiat ja integroidaan uusia toimintoja, uusia painikkeita ja uusia tapoja kopioida ja liittää tiedostoja, kansioita, kuvia, videoita, muistiinpanoja ja jopa tekstin osia Wordissa tai muissa sovelluksissa.

Monet käyttäjät eivät ymmärtäneet uutisia hyvin, minkä vuoksi päätimme kerätä kaikki menetelmät, joilla voit kopioida ja liittää Windows 11:ssäjotta voit käyttää nopeinta ja tehokkainta menetelmää tämän yksinkertaisen toimenpiteen suorittamiseen aika ajoin.

Kopioi ja liitä kuvakkeet

Windows 11:ssä pikavalikon kopioi ja liitä merkinnät ovat kadonneet, ja ne on korvattu itse valikon yläosassa olevilla graafisilla kuvakkeilla.

Nämä kuvakkeet näkyvät vain, kun napsautamme hiiren kakkospainikkeella tiedostoa tai kansiota ja annamme meille mahdollisuuden kopioida, leikata tai poistaa valitun sisällön. Kun olet kopioinut tiedoston tai kansion, napsauta hiiren kakkospainikkeella työpöytää tai mitä tahansa muuta kansiota nähdäksesi kuvakkeen Liitätarvitaan sisällön liittämiseen.

Samat kuvakkeet ovat saatavilla myös uuden yläpalkissa Tiedostonhallintavalmiina käytettäväksi tarvittaessa ilman, että sinun tarvitsee painaa hiiren oikeaa painiketta joka kerta.

Klassiset valikkokohdat

Monet Windows-käyttäjät eivät arvostaneet kopiointi- ja liitäkuvakkeiden ulkonäköä ollenkaan, vaan halusivat käyttää edelleen vanhoja valikkokohtia. Nämä merkinnät eivät ole kadonneet kokonaan, mutta niitä voi tarkastella avaamalla hiiren kakkospainikkeella kontekstivalikko ja napsauttamalla merkintää Näytä lisää vaihtoehtoja.

Vanhasta valikosta voimme käyttää kohteita Kopio, Leikata Ja Liitä siirtää tai kopioida tiedostoja tai kansioita. Klassisen kontekstuaalisen valikon palauttamiseksi (ilman että sitä tarvitsee palauttaa sopivalla vaihtoehdolla) kehotamme sinua lukemaan oppaamme palaa perinteiseen hiiren kakkospainikkeen valikkoon Windows 11:ssä.

Kopioi ja liitä ohjelmiin

Ohjelmien sisällä voimme kopioida ja liittää valikon kohteiden avulla Muokatajoka sijaitsee ylävalikkopalkissa.

Kun olet avannut valikon, etsi vain kohteet Kopio, Leikata Ja Liitä jatkaaksesi sisällön siirtämistä tai kopioimista (varsinkin jos kirjoitamme dokumenttia ja haluamme siirtää osan tekstistä). Dokumenttien laadintaohjelmissa (kuten Word) voimme myös löytää äänen Liitä erikoisjonka avulla voit liittää kopioitua tekstiä muotoilulla tai ilman ja hallita leikepöydälle kopioitua multimediasisältöä.

Microsoft Officen uusimmissa versioissa Muokkaa-valikkoa ei enää ole: kopioi ja liitä -kuvakkeet ovat Home-valikossa osana päätoimintoja.

Muistiinpanojen hallinta

Joka kerta kun leikkaamme tai kopioimme tekstin, kuvan tai linkin, se tulee tallennetaan Windowsin leikepöydälle, ja se on käytettävissä, kunnes käynnistät tietokoneen uudelleen.

Kuten myös Windows 10:ssä, voit käyttää leikepöydän historiaa Windows 11:ssä: nähdäksesi kaiken sisällön, jonka olemme kopioineet tai leikanneet tietokoneen viimeisellä käyttökaudella, käytämme pikanäppäintä WIN+Vjotta näkyviin tulee Windowsin leikepöydän hallinta.

Ne, jotka käyttävät paljon kopioita ja liittämistä, arvostavat erityisesti tämän leikepöydän hallintaohjelman läsnäoloa, sillä sen avulla voit tarkastella kaikkia äskettäin tehtyjä kopiointi- ja leikkaustoimintoja ja käyttää niitä uudelleen ilman, että sinun tarvitsee toistaa toimenpidettä. Leikepöydältä kopioitu sisältö säilyttää alkuperäisen muotoilun: on parempi olla tarkkana, kun siirrämme tekstiosia eri ohjelmien tai sivustojen välillä.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaamme ohjelmat leikepöydän kopioimiseen, leikkaamiseen ja liittämiseen Windowsissa.

Liitä nopea kuvakaappaus

Painamalla painiketta TULOSTA tai TULOSTUSNÄYTTÖ näppäimistöllä kuvakaappaus otetaan välittömästi PC-näyttö; kuva tallennetaan leikepöydälle välittömästi ja voit liittää sen Paintiin tai muuhun ohjelmaan nopeasti ja helposti.

Jos meidän on otettava nopeita kuvakaappauksia, tämä on silti nopein ja välittömin tapa, vaikka se ei olekaan kovin tarkka. Parempaa tarkkuutta etsivät voivat määrittää näytön näppäimet uudelleen tiettyjen ohjelmien avulla, kuten ai-oppaassa. ohjelmia kuvakaappausten ja kuvien kaappaamiseen näytöltä ilmaiseksi.

Johtopäätökset

Jopa Windowsin kopiointi ja liittäminen on mukautunut ajan kulumiseen ja käyttöjärjestelmien kehitykseen. Kaikin puolin yleisin toiminto PC:tä käytettäessä on vaihtanut kasvonsa ja se voidaan nyt suorittaa yksinkertaisilla kuvakkeilla kontekstivalikossa.

Traditionalistit eivät kuitenkaan koskaan muuta mieltään ja jatkavat vanhan kontekstivalikon ja valikon osien käyttöä Muokata käyttääksesi klassisia kopioi ja liitä -merkintöjä.

Vielä parempi, klassiset näppäimistöyhdistelmät toimivat aina leikkaamiseen, kopioimiseen ja liittämiseen: CTRL-X (tai Vaihto-Poista) koolle, CTRL-C (tai CTRL-INS) kopiolle e CTRL-V (tai Vaihto-INS) liittää.

Ne, jotka ovat uusia tietokoneiden käyttäjiä, arvostavat varmasti Windows 11:een integroitua leikepöydän hallintaa (mutta myös Windows 10:ssä) ja nopeaa pikakuvaketta, jolla voit luoda kuvakaappauksia ja liittää ne myöhemmin keskusteluihin, verkkosivustoille tai asiakirjoihin.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka kopioida ja liittää Androidille ja iPhonelle ja miten pitää kopioida ja liittää tiedot Windowsissa ikuisesti.

Indeksi
  1. Kopioi ja liitä kuvakkeet
  2. Klassiset valikkokohdat
  3. Kopioi ja liitä ohjelmiin
  4. Muistiinpanojen hallinta
  5. Liitä nopea kuvakaappaus
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up