Mikä on TrustedInstaller ja pitäisikö se poistaa?

Windows-käyttäjänä olet ehkä törmännyt tiettyihin tiedostoihin ja kansioihin, jotka kuuluvat käyttäjätiliin nimeltä TrustedInstaller. Tämän käyttäjätilin tiedostoihin ei useinkaan pääse käsiksi tai niitä ei voi muuttaa millään tavalla ja omistajuus on poistettava tililtä ennen kuin niitä voidaan avata tai muuttaa. Mutta mikä on TrustedInstaller tarkalleen? Ja miksi se on olemassa?

Tässä artikkelissa selitämme TrustedInstellerin luonteen ja sen tarkoituksen Windows-käyttöjärjestelmissä. Keskustelemme myös tilin poistamisesta ja sen mahdollisesti aiheuttamista ongelmista.

Lue myös: Uusimmat Windows 10- ja 11-päivitysongelmat ja niiden korjaaminen

Mikä on TrustedInstaller.exe ja mitä se tekee?

TrustedInstaller.exe on laillinen Microsoft-prosessi, joka on sisäänrakennettu Windows-käyttöjärjestelmiin Vistasta alkaen. Sitä käyttää Windows Modules Installer -palvelu, joka hoitaa asennukset, muutokset ja kaikkien valinnaisten Windows-komponenttien poiston sekä tärkeät Windows-päivitykset. Sellaisenaan sillä on yksinoikeus muokata näitä tiedostoja parhaaksi katsomallaan tavalla.

Jotkut tiedostot ja kansiot ovat TrustedInstaller-käyttäjätilin omistuksessa. Muutamia esimerkkejä näistä ovat ohjelmatiedostot ja Windows-kansiot sekä jopa Windows.old-kansio, joka luodaan, kun päivität käyttöjärjestelmän aiemmasta versiosta, joka pitää vanhat tiedostosi ennallaan.

Nämä kansiot sisältävät herkkiä tietoja, jotka voivat olla erittäin tärkeitä koko Windowsin vakauden kannalta. Vaikka niiden sisällön puuhastelu ei olekaan järkevää, voit ottaa nämä kansiot ja tiedostot omistukseensa ja sijoittaa ne käyttäjätilillesi.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

Pitäisikö sinun poistaa TrustedInstaller?

TrustedInstaller on aito Microsoft-prosessi, jolla on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että Windows-päivityksesi ladataan ja asennetaan oikein. TrustedInstaller.exe esiintyy joskus Internetin haittaohjelmaluetteloissa, mutta se ei tarkoita, että tiedosto itsessään olisi jonkinlainen haittaohjelma.

Se on kuitenkin taipuvainen tietynlaisen samannimisen haittaohjelman kaappaamiseen. Jos haittaohjelma kaappasi tiedoston, hakkerit voivat päästä käsiksi koneesi kameraan ja mikrofoniin, mikä on hyvin pelottava ajatus. Varmista, että käytät aina tehokkaan haittaohjelmien torjuntaohjelman apua käyttöjärjestelmän suojaamiseksi.

Huomaa, että se on tärkeä järjestelmätiedosto ei saa koskaan poistaa, ja se voi johtaa järjestelmän vakauteen ja Windows-päivityksiin liittyviin ongelmiin. Sen sijaan voit poistaa omistajuuden TrustedInstaller-käyttäjätililtä.

TrustedInstallerin omistajuuden muuttaminen

Vaikka ei todellakaan ole suositeltavaa poistaa TrustedInstaller.exe-tiedostoa, ei myöskään ole suositeltavaa poistaa sen käyttäjätililtä omistajuutta. Syynä on, että kyseisen tilin tiedostot ovat järjestelmätiedostoja, ja niiden muokkaaminen voi aiheuttaa suuria ongelmia käyttöjärjestelmällesi.

Esimerkiksi Windows-hakemiston System32-kansiossa on monia tiedostoja, jotka ovat tärkeitä Windows-käyttöjärjestelmän asianmukaiselle toiminnalle. Normaalisti TrustedInstaller-käyttäjätili estää sinua nimeämästä kansiota uudelleen, mutta jos poistat omistajuuden ja pakotat muokkauksen, Windows kaatuu ja sinun on lopulta korjattava tai palautettava käyttöjärjestelmä.

Jos haluat silti jatkaa omistajuuden poistamista riskistä huolimatta, toimi seuraavasti:

 1. Siirry tiedostoon tai kansioon, jonka haluat omistaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Tämän oppaan tarkoituksia varten esittelemme "Ohjelmatiedostot"-kansion avulla.
 1. Siirry Ominaisuudet-sivulla "Turvallisuus"-välilehteen ja valitse "Lisäasetukset" -painike alareunassa.
 1. Napsauta "Muutalinkki TrustedInstaller-kohdan vieressä ikkunan yläosassa.
 1. Kirjoita tekstiruutuun sana "Järjestelmänvalvojat" ja napsauta "Tarkista nimet" -painiketta.
 1. Windows lisää automaattisesti loput merkkijonosta ja antaa kansion omistajuuden kaikille koneesi järjestelmänvalvojille. Paina vain "OK" -painiketta tehdäksesi sen viralliseksi.
 1. Näet, että omistajaksi on nyt vaihdettu Järjestelmänvalvojat ja että alla on valintaruutu "Vaihda omistaja alisäiliöissä ja objekteissa". Voit valita tämän ruudun, jos haluat ottaa omistajanvaihdoksen käyttöön kaikkiin kansion sisällä oleviin tiedostoihin. Kun olet valmis, napsauta "OK" -painiketta päästäksesi takaisin "Ominaisuudet"-kohtaan sivu.
 1. Valitse luettelosta Järjestelmänvalvojat-vaihtoehto ja varmista, että "Full Control" -valintaruutu on valittuna. Tämä antaa kaikille järjestelmänvalvojan tileille oikeudet tiedostoihin. Napsauta "OK" painiketta muutaman kerran, ja olet valmis.

Huomautus: jos haluat palauttaa omistajuuden TrustedInstallerille, noudata samoja vaiheita vaiheeseen 4 saakka ja kirjoita sen sijaan tekstiruutuun NT Service\TrustedInstaller. Napsauttamalla "Tarkista nimet" -painiketta merkkijono muuttuu Luotettu asennusohjelma. Lopeta napsauttamalla "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Lue myös: Kuinka korjata kopiointi ja liittäminen, jotka eivät toimi Windowsissa

Prosessin aiheuttamat ongelmat ja niiden korjaaminen

Monet käyttäjät valittavat siitä, että TrustedInstaller kuluttaa liikaa suorittimen tehoa. Vaikka tämä on aivan normaalia prosessille, ongelma saattaa ilmetä, jos se vie epänormaalin suuren osan prosessointitehostasi. Jos näin on, voit joko yrittää korjata TrustedInstaller.exe-tiedoston tai poistaa sen kokonaan käytöstä.

On myös pieni mahdollisuus, että haittaohjelma valtasi suoritettavan tiedoston. Tämä voi aiheuttaa merkittävän uhan yksityisyydelle, ja siitä on huolehdittava välittömästi. Tässä on muutamia tapoja korjata nämä ongelmat:

1. Tyhjennä ongelmahistoria

 1. Kirjoita hakupalkkiin "Ongelmaraportit" ja napsauta "Näytä kaikki ongelmaraportit" tulos.
 1. Napsauta Tyhjennä kaikki ongelmaraportit -painiketta. lähellä ikkunan alaosaa.
 1. Saat vahvistuksen ponnahdusikkunan. Napsauta "Tyhjennä kaikki" -painiketta viimeistelläksesi toiminnon.

2. Poista TrustInstaller käytöstä Services Managerin kautta

Voit tehdä tämän poistamalla automaattiset päivitykset käytöstä. Voit saavuttaa tämän seuraavasti:

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan.
 2. Kirjoita services.msc ja paina Enter käynnistääksesi "Palveluhallinnan".
 1. Vieritä alas lähellä palveluluettelon loppua ja etsi "Windows Update".
 1. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet".
 1. Napsauta avattavaa "Käynnistystyyppi" -valikkoa ja valitse "Ei käytössä". Napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset ja vahvistaaksesi mahdolliset ponnahdusikkunat.

Huomautus: Services.msc:n lisäksi Windowsissa on paljon muita suorituskomentoja, jotka sinun pitäisi tuntea. Muista etsiä ne ja tarkistaa ne.

Lue myös: 7 parhaista Windows 10 Photo Viewer -vaihtoehdoista

3. Poista TrustInstaller käytöstä järjestelmän kokoonpanon kautta

 1. Paina Win + R tuoda esiin "Run" valintaikkuna.
 2. Kirjoita msconfig ja paina Enter käynnistääksesi "Järjestelmän asetukset".
 1. Siirry Palvelut-välilehteen ja etsi Windows Modules Installer -palvelu.
 1. Poista tämän palvelun valinta ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

4. Suorita System File Checker -tarkistus

System File Checker (SFC) on sisäänrakennettu Windows-työkalu, joka voi skannata koko käyttöjärjestelmäsi nähdäkseen, onko vioittuneita järjestelmätiedostoja, jotka se voi korjata takaisin toimintatilaan. Tämä työkalu saattaa pystyä havaitsemaan TrustedInstallerin ongelmat ja korjaamaan ne.

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan.
 2. Kirjoita cmd ja avaa se järjestelmänvalvojan oikeuksin painamalla Ctrl + Shift + Enter. Napsauta "OK", kun sinua pyydetään vahvistamaan.
 1. Kirjoita komentokehotteeseen sfc /scannow ja paina Enter.
 1. Odota, että SFC suorittaa tarkistuksen ja korjaa automaattisesti kaikki vioittuneet tiedostot. Tämä voi kestää hetken.
 1. Kun toiminto on valmis, käynnistä kone uudelleen.

Huomautus: SFC voi tehdä paljon hyvää, jos käyttöjärjestelmäsi on täynnä puuttuvia tai vioittuneita järjestelmätiedostoja, joten kannattaa oppia kaikki SFC Scannow -komennosta.

Lue myös: 100 % suorittimen käyttö Windowsissa? Näin voit korjata sen

5. Tarkista laitteesi haittaohjelmien torjuntaratkaisulla

On olemassa ikävä haittaohjelma, joka saa kiinni TrustedInstaller.exe-tiedoston käyttöjärjestelmässäsi ja korvaa sen omalla samannimisellä tiedostollaan. Seurauksena voi olla vakava yksityisyyden loukkaus, kuten kamerasi ja mikrofonisi kaappaaminen.

Microsoftin Windows Defender -ohjelma pystyy suorittamaan haittaohjelmien tarkistuksen, mutta suosittelemme käyttämään sen sijaan huippuluokan kolmannen osapuolen haittaohjelmien torjuntaratkaisua, koska ne ovat paljon tehokkaampia. Yksi markkinoiden suosituimmista on Malwarebytes: tehokas mutta kevyt sovellus, jonka mukana tulee ilmainen 14 päivän kokeilu.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Missä TrustedInstaller.exe sijaitsee?

TrustedInstaller-ohjelman suoritettava tiedosto löytyy seuraavasta hakemistosta:
"C:\Windows\servicing\TrustedInstaller.exe".

"C:\" tarkoittaa tässä tapauksessa asemaa, johon Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu.

2. Miksi TrustedInstaller käyttää niin paljon suorittimen tehoa?

Kun TrustedInstaller etsii päivityksiä, se toimii yhdessä integroidun Windows Update -palvelun kanssa suorittaakseen haun. Se jopa jatkaa päivitysten etsimistä sen jälkeen, kun se on äskettäin ladattu ja asennettu, minkä vuoksi näet usein tämän prosessin kuluttavan paljon suorittimen tehoa. Yleensä voit vain odottaa jonkin aikaa, kunnes prosessi lopettaa skannauksen ja suorittimen käyttö palautuu normaaliksi.

Indeksi
 1. Mikä on TrustedInstaller.exe ja mitä se tekee?
 2. Pitäisikö sinun poistaa TrustedInstaller?
 3. TrustedInstallerin omistajuuden muuttaminen
 4. Prosessin aiheuttamat ongelmat ja niiden korjaaminen
 5. 1. Tyhjennä ongelmahistoria
 6. 2. Poista TrustInstaller käytöstä Services Managerin kautta
 7. 3. Poista TrustInstaller käytöstä järjestelmän kokoonpanon kautta
 8. 4. Suorita System File Checker -tarkistus
 9. 5. Tarkista laitteesi haittaohjelmien torjuntaratkaisulla
 10. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Missä TrustedInstaller.exe sijaitsee?
  2. 2. Miksi TrustedInstaller käyttää niin paljon suorittimen tehoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up