Kuinka lajitella kansioita koon mukaan Windowsissa

Windows tarjoaa käyttäjille erilaisia ​​organisaatiotyökaluja, joiden avulla he voivat luetteloida tietoja tiedostoihin, kansioihin ja muihin luokkiin. Voit järjestää nämä tiedot edelleen uudelleen päivämäärän, tyypin ja muiden perusteella. Yksi tällainen lajittelumekanismi perustuu kokoon. Kuinka voit lajitella tiedostoja ja kansioita Windowsissa koon mukaan? Otetaan selvää.

Lue myös: Kuinka asentaa Windows Share -kansio Linuxiin

Windowsin avulla voit lajitella tiedostoja koon mukaan useilla tavoilla, mutta se ei tarjoa lopullista tapaa lajitella kansioita koon mukaan. Tämän puutteen voittamiseksi käyttäjät voivat valita useista kolmannen osapuolen sovelluksista. Käsittelemme niistä kolme heti sen jälkeen, kun näytämme sinulle, kuinka tiedostot lajitellaan koon mukaan ja kuinka tarkastella kansion kokoa.

Kuinka lajitella tiedostoja koon mukaan

File Explorer -sarakkeiden käyttäminen

File Explorer tarjoaa pikakäyttöiset sarakkeet sovelluksen otsikossa, joiden avulla voit lajitella asiaankuuluvia tiedostoja. Voit käyttää näitä sarakkeita lajitteluun koon mukaan napsauttamalla Koko-sarakkeen otsikkoa. Tiedostot lajittelevat itsensä vastaavasti, jolloin alaspäin osoittava nuoli osoittaa laskevaa lajittelua ja ylöspäin osoittava nuoli päinvastoin.

Lajittele hiiren oikealla painikkeella

Toinen tapa lajitella tiedostoja tietyssä kansiossa on napsauttaa kansion runkoa hiiren kakkospainikkeella. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna. Napsauta täällä "Lajittele -> Koko". Tiedostot lajitellaan vastaavasti.

Työkalupalkin painikkeen käyttäminen

Napsauta "Lajittele" -työkalurivin painiketta ja napsauta näkyviin tulevassa kontekstivalikossa "Lisää" ja valitse lajittelu koon mukaan.

Lue myös: 4 tapaa nimetä tiedostot joukkona uudelleen Windowsissa

Kuinka tarkastella kansion kokoa

Oletusarvoisesti Windows ei näytä kansioiden kokoa hakemistossa samalla tavalla kuin tiedostot. Voit tarkastella järjestelmässäsi olevan kansion kokoa viemällä hiiren osoittimen kansion päälle. Näkyviin tulee työkaluvihje, jossa on vastaavat kansion tiedot.

Vaihtoehtoisesti napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota ja napsauta esiin tulevasta ponnahdusvalikosta "Ominaisuudet".

Näkyviin tulee ikkuna, jossa on kattavat tiedot kansiosta. Kansion koko on osa näitä tietoja.

Lue myös: Etsi ja avaa tiedostoja komentokehotteen avulla Windowsissa

Kolmannen osapuolen kansionhallintasovellukset suorittavat useita hyödyllisiä toimintoja. Tässä käsitellään kolme tällaista sovellusta ja ohjeet niiden avulla kansioiden lajitteluun koon mukaan.

Kansion koko

Kansion koko on ilmainen järjestelmäapuohjelma, joka skannaa kiintolevysi ja luettelee varmuuskopiokansiot, järjestelmäkansiot ja piilotetut kansiot. Sen avulla käyttäjät voivat myös tarkastella ja lajitella kansioita koon mukaan.

Lisäksi Folder Size voi luoda pylväskaavioita ja ympyräkaavioita, jotka kuvaavat kunkin kansion viemää tilan määrää, käytettävissä olevaa tilaa jne. Käyttämällä näitä infografioita se luo yksityiskohtaisia ​​raportteja, jotka voivat auttaa käyttäjiä säästämään tilaa ja poistamaan tarpeettomia tiedostoja ja kansioita.

 1. Lataa kansion koko osoitteesta virallinen nettisivu ja käynnistä se. Se tukee Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows Vista (sekä 32-bittiset että 64-bittiset)

On mahdollista, että Windows Defender estää Folder Size -toiminnon suorittamisen ja näyttää Tuntematon julkaisija -virheen. Tämä johtuu siitä, että Microsoft ei tunnista sovellusta. Voit ohittaa tämän virheen napsauttamalla "Lisätietoja" Defender-kehotteessa. Napsauta seuraavaksi "Suorita silti" ja kansion koko toimii normaalisti.

 1. Valitse asema, jonka haluat skannata. (Tämä on kertaluonteinen vaihe. Sinun ei tarvitse skannata asemaasi, kun seuraavan kerran kirjaudut sisään.)
 1. Napsauta valikkorivin "Skannaa" -painiketta ja valitse "Skannaa valittu asema".

Kun skannaus on valmis, Folder Size järjestää kaikki kansiot automaattisesti niiden koon mukaan. Se näyttää myös yksityiskohtaisen kaavion ja prosenttiosuudet kunkin tiedoston/kansion kokonaistilasta.

Voit myös lajitella kansion alikansiot ja tiedostot valitsemalla lajiteltavan kansion.

Lue myös: Lähijakamisen käyttäminen tiedostojen jakamiseen Windowsissa

SpaceSniffer

SpaceSniffer antaa käyttäjille keskeisen näkemyksen siitä, miten heidän järjestelmässään saatavilla olevat tiedot jakautuvat. Tämä ilmaisohjelma käyttää puukartan visualisointiasettelua, joka tarjoaa sinulle reaaliaikaisen aluekeskeisen näkymän järjestelmäsi tilanjaosta. Kaikki järjestelmätiedostoihisi tekemäsi muutokset näkyvät tässä sitä mukaa, kun teet ne, ja ne on merkitty sykkivillä tallennussoluilla. Tämä auttaa sinua tunnistamaan arkiston resurssien leviämisen järjestelmään, tiedostojen/kansioiden kohdistamisen, klusteroinnin jne. Yksi tämän asettelun haittapuoli on, että SpaceSniffer sallii tiedostojen lajittelun vain nousevaan järjestykseen.

 1. Lataa zip-tiedosto osoitteesta virallinen nettisivu. Se tukee käyttöjärjestelmiä Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8.1, Windows XP, Windows Vista.
 1. Pura ja pura tiedostot valitsemaasi paikkaan.
 2. Käynnistä SpaceSniffer järjestelmänvalvojatilassa, jotta se voi olla vuorovaikutuksessa kaikkien järjestelmässäsi olevien tiedostojen kanssa ja välttää virheet.
 1. Valitse näkyviin tulevasta ponnahdusikkunasta asema (tai asemat), jotka haluat skannata ja napsauta Käynnistä. Automaattinen skannausprosessi alkaa. Se kestää useita minuutteja järjestelmän tallennustilan, aseman tyypin (HDD tai SSD) ja varatun tilan mukaan.

Kun järjestelmän tarkistus on valmis, näet integroidun näkymän järjestelmän tallennustilasta. SpaceSniffer lajittelee kaikki kansiot automaattisesti nousevaan järjestykseen ja noudattaa kokoperusteista lajittelumuotoa, mikä tarkoittaa, että suurin kansio näytetään suurempina kuin kooltaan kevyempiä.

Voit napsauttaa asianmukaista työkalupalkin kuvaketta (näkyy kolmena kuutiona) ottaaksesi käyttöön yksityiskohtaisen näkymän, joka näyttää lisätietoja kansioihin tallennetuista tiedostoista.

Jos haluat navigoida alikansioon, lähennä yläkansiota tai kaksoisnapsauta sitä.

SpaceSniffer järjestää sitten avaamasi kansion sisällön samaan muotoon.

Voit nopeuttaa SpaceSnifferin skannausprosessia vähentämällä grafiikan dynaamista nopeutta. Tehdä se,

 1. Napsauta "Muokkaa -> Määritä".
 2. Siirry avautuvassa SpaceSniffer Configuration -valintaikkunassa Animaatio-välilehdelle.
 3. Siirrä "Animaation sileys" -liukusäädin asentoon "nykivä" ja poista valinta "DynaSmooth".

Tämä lyhentää merkittävästi skannausaikoja, etenkin hitaammissa järjestelmissä, joissa on paljon tiedostoja kiintolevylle (SSD-aseman sijaan). Lisäksi voit minimoida SpaceSniffer-ikkunan vähentääksesi järjestelmän kuormitusta, kun se skannaa järjestelmääsi taustalla.

Lue myös: 4 tapaa palauttaa poistetut tiedostot Windowsissa

GetFolderSize

GetFolderSize on toinen levy-analysaattorityökalu, jota voidaan käyttää tiedostojen tutkijana, järjestelmän tallennusskannerina ja järjestäjänä. Se rakennettiin pitäen mielessä tietojen systemaation haitat nykyisessä informaatiointensiivisessä maailmassa. Näin ollen käyttöliittymä on rakenteellisesti perus, mutta tekee ihmeitä kansioiden lajittelussa koon mukaan.

Tämä ilmaisohjelma, kuten muut tässä luettelossa olevat, tarkistaa järjestelmän automaattisesti. Kun skannaus on valmis, voit tarkastella, järjestää ja lajitella asiakirjoja ja kansioita. Lisäksi sovellus voi luoda laajan luettelon kansioista ja niitä vastaavista kooista, jotka voit ladata teksti- tai CSV-muodossa.

 1. Lataa sovellus osoitteesta virallinen nettisivu. Se tukee käyttöjärjestelmiä Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows XP, Windows Vista. Pura ja pura se haluamaasi paikkaan ja käynnistä sovellus järjestelmänvalvojana.
 1. Valitse asema, jonka haluat skannata, ja napsauta sitten "Skannaa valittu asema" -painiketta asemaluettelon yläpuolella olevassa työkalupalkissa.

GetFolderSize kestää muutaman minuutin tarkistuksen suorittamiseen levyn koosta riippuen.

Kun tarkistus on valmis, kaikki aseman kansiot järjestetään sivupalkissa koon mukaan.

 1. Napsauta "Koko" -sarakeotsikkoa ja lajittele kansiot nousevaan tai laskevaan järjestykseen tarpeen mukaan.

Voit myös selata kansioita täällä ja kun avaat kansion, myös kaikki sen alikansiot järjestetään koon mukaan.

Lue myös: Erätiedoston luominen ja käyttäminen useiden tiedostojen siirtämiseen Windowsissa

Oletko valmis lajittelemaan tiedostot ja kansiot koon mukaan? Muista, että meillä on lisää Windows-vinkkejä sinulle! Opi hallitsemaan Windowsin käynnistyskansiota kaikille käyttäjille ja kuinka pääset WindowsApps-kansioon.

Nyt kun olet lukenut Kuinka lajitella kansioita koon mukaan Windowsissa loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Windows-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
 1. Kuinka lajitella tiedostoja koon mukaan
  1. File Explorer -sarakkeiden käyttäminen
  2. Lajittele hiiren oikealla painikkeella
  3. Työkalupalkin painikkeen käyttäminen
 2. Kuinka tarkastella kansion kokoa
  1. Kansion koko
  2. SpaceSniffer
  3. GetFolderSize

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up