Kuinka lisätä uusia Ethernet-portteja modeemiin

Eivätkö modeemimme tai reitittimemme Ethernet-portit riitä? Katsotaanpa, kuinka voit lisätä lisää verkkolaitteita vaihtamatta.

Niille, joiden on liitettävä useita tietokoneita yhteen modeemiin tai reitittimeen (esimerkiksi pienessä yrityksen toimistossa), on riittämätön määrä Ethernet-portteja verkkolaitteen takana; suurimmassa osassa tapauksista löydämme vain 4 tai 5 LAN-porttia modeemin tai reitittimen takaa, mikä ei todennäköisesti riitä, jos joudumme yhdistämään 10 tai 20 tietokonetta Internetiin ilman Wi-Fi-yhteyttä (aina ei suositella yritysympäristössä, ainakaan tuotanto-PC:lle).

Ne, jotka ovat uusia verkkojen ja yritysten lähiverkkojen konfiguroinnissa, voivat välttää yhteydenottoa erikoistuneeseen teknikkoon ja yrittää laajentaa Ethernet-porttien määrää parhaiden verkkokytkimien ja laadukkaiden Ethernet-kaapeleiden avulla.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti kuinka lisätä uusia Ethernet-portteja modeemiin ja mitä laitteita ostaa saavuttaaksesi aina parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja yhteysnopeuden, valitse oikea kytkinmalli verkkoon yhdistämiseen tarvittavien tietokoneiden lukumäärän perusteella.

Parhaat kytkimet ostettavaksi

Se, että minkä tahansa modeemin tai verkkoreitittimen portteja voidaan laajentaa yksinkertaisella tavalla, riittää osta verkkokytkin, joka lisää tehokkaasti modeemin porttien määrää ilman, että sinun tarvitsee suorittaa mitään erityisiä asetuksia. Riippuen tarvitsemamme lisäporttien määrästä, tämä riittää valitse yksi luotettavista kytkimistä alla, liitetään suoraan käyttämäämme verkkolaitteeseen.

TP-Link TL-SG105

Yksinkertaisin ja kompaktin kytkin, jota voimme käyttää, on TP-Link TL-SG105 hintaan 17 €.

Tämän kytkimen avulla saamme 5 ylimääräistä LAN-porttia, jotka ovat yhteensopivia standardien Ethernet-nopeuksien (10/100/1000 Mbps), IEEE 802.3x -virtauksenohjausjärjestelmän, automaattisen MDI/MDIX-konfiguroinnin ja vihreän Ethernet-järjestelmän, joka säätelee energiansäästöä pituuden perusteella. liitetyistä kaapeleista.

TP-Link TL-SG108

Niille, jotka haluavat luoda LAN Partyn tai tarvitsevat suuren määrän portteja, he voivat harkita TP-Link TL-SG108 hintaan 22 €.

Tekniset tiedot ovat samat kuin edellisessä mallissa, mutta lisäävät Gigabit Ethernet -porttien määrää (yhteensopivia 10/100/1000 Mbps nopeuksilla) ja energiajärjestelmän tehokkuutta (tarvitaan, jotta voidaan hallita 8 porttia kytkettynä samanaikaisesti) .

TP-Link TL-SG1016D

Verkkokytkimen ammattimainen malli on , TP-Link TL-SG1016D hintaan 61 €.

Tässä kytkimessä on 16 Gigabit Ethernet-porttia (nopeuksilla 10/100/1000 Mbps), telineeseen sopiva kiinnitysjärjestelmä, IEEE 802.3x -virtauksen ohjaus ja 10k jumbokehysten hallinta suurten tietomäärien siirron nopeuttamiseksi.

Tenda Ethernet-kytkin

Ne, jotka tarvitsevat ammattimaisen metallisen ja äänettömän kytkimen, voivat myös harkita Tenda 16-porttinen Ethernet-kytkin30 €.

Tämä verkkokytkin tarjoaa 16 Gigabit Ethernet-porttia, plug-and-play-määritysjärjestelmän, energiatehokkaan IEEE802.3az-yhteensopivan rakenteen, hiljaisen toiminnan ja pöytätietokoneen tai seinälle asennettavan käytön yhteensopivan suunnittelun.

D-Link DGS-1210-20

Toinen voimassa oleva yrityskytkin, jonka voimme tarkastella, on D-Link DGS-1210-20 hintaan 160 €.

Tämä hallittu kytkin (joka on siis varustettu ohjausliittymällä) tarjoaa 16 nopeaa Ethernet-porttia, 4 SFP-porttia valokuituverkkojen yhdistämiseen, yhteensopivuuden IEEE 802.3az:n, D-Link Green 3.0 -tekniikan ja VLAN-itsevalvonnan kanssa.

Parhaat Ethernet-kaapelit ammattikäyttöön

Hyvän verkkokytkimen rinnalla kannattaa käyttää korkealaatuisia Ethernet-kaapeleita, jotta ei tapahdu datahäviötä ja suurinta siirtonopeutta, vaikka sijoitamme kytkimen kauas yhdyskäytävästä (modeemista tai reitittimestä). Hyvä luettelo Ethernet-kaapeleista, joita kannattaa tarkastella, löytyy alta:

Valitsemme oikean pituisen kaapelin ja jatkamme käytössämme olevien laitteiden ja kytkimien yhdistämistä. Lisätietoja voimme lukea myös oppaastamme erot Ethernet-, CAT5-, CAT6-, CAT7-, CAT8-kaapeleiden ja käytettävien kaapeleiden välillä.

Ne, jotka haluavat puristaa kaapeleita ja liittimiä, voivat myös lukea oppaamme kuinka leikata (puristaa) LAN-verkon Ethernet-kaapeleita erikokoisina.

Kuinka määrittää laajennettu LAN

Huolellisen verkkokytkimen valinnan jälkeen voimme nopeasti lisätä uusia portteja olemassa olevaan modeemiin tai reitittimeen yhdistämällä yksi kytkimen Ethernet-porteista johonkin modeemin/reitittimen Ethernet- (tai LAN)-porteista.

Kytkimen konfigurointi on täysin automaattinen, meidän ei tarvitse säätää mitään modeemissamme tai reitittimessämme. Ainoa suositus on kytkeä kytkimen sähköpistoke, jotta voidaan toimittaa tarvittava energia kaikkien Ethernet-porttien hallintaan suurimmalla nopeudella.

Kytkimien mukavuus on, että ne voidaan kytkeä myös rinnan tai sarjaan: voimme siis kytke useita kytkimiä modeemin takana oleviin portteihin (laajentaa verkkoa nopeasti jopa pienillä kytkimillä) ja kytkemällä kytkimet kaskaditettuina (kytkimen jokaiseen porttiin voimme kytkeä muita kytkimiä).

Kytkimen ei välttämättä tarvitse olla kytkettynä modeemin tai reitittimen lähelle: voimme itse asiassa viedä verkkokaapelin seinissä olevien sähkökanavien läpi (jätä kaapeli puristamatta), puristaa Ethernet-kaapelin sopivalla RJ45-liitännällä, huoneeseen päästyään meidän on määritettävä LAN-verkko ja käytettävä kytkintä Ethernet-kaapelin läpiviennissä, jotta saadaan verkkoportti mihin tahansa yhteyttä vaativaan tietokoneeseen.

Johtopäätökset

Kotiympäristössä monia Ethernet-portteja käytetään harvoin, koska jos kaikki menee hyvin, yhdistämme vain verkkolevyt, tulostimet tai laitteet lähellä modeemia. Yritysympäristöissä tai pienissä toimistoissa Ethernet-kaapeleita käytetään kuitenkin laajalti niiden tarjoama suuri nopeus ja signaalin vakaus (aina korkeampi kuin Wi-Fin tarjoama).

Useita Ethernet-portteja tarvitsevat käyttävät siksi joitain mukavat kytkimetjotka lisäävät dramaattisesti niiden laitteiden määrää, jotka voidaan liittää verkkoon yksinkertaisella ja kätevällä tavalla, ilman, että tarvitsee määrittää mitään.

Oppiaksemme, kuinka LAN toimii hyvin, voimme lukea myös oppaitamme miten kotiverkko toimii: reitittimet, kytkimet, Ethernet ja wifi Ja kuinka tietokoneet keskustelevat keskenään verkossa TCP/IP:n avulla.

Indeksi
 1. Parhaat kytkimet ostettavaksi
  1. TP-Link TL-SG105
  2. TP-Link TL-SG108
  3. TP-Link TL-SG1016D
  4. Tenda Ethernet-kytkin
  5. D-Link DGS-1210-20
 2. Parhaat Ethernet-kaapelit ammattikäyttöön
 3. Kuinka määrittää laajennettu LAN
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up