Kuinka löytää kannettavan tietokoneen mallinumero Windowsissa

Kannettavan tietokoneesi mallinumeron tunteminen on erittäin tärkeää useista syistä. Etsitpä sitten teknistä tukea, haluat päivittää tai korjata komponentteja tai varmistaa ohjelmistojen yhteensopivuuden, tämä aakkosnumeerinen tunniste toimii avaimena oikeiden resurssien avaamiseen ja tietoisten päätösten tekemiseen kannettavasta tietokoneesta. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit löytää kannettavan tietokoneen mallinumeron helposti.

Hyvä tietää: kannettavan tietokoneen markkinoilla? Katso parhaat kannettavat vaihtoehdot, joita voit valita.

Indeksi
  1. 1. Tarkista tuotteen etiketti
  2. 2. Järjestelmän yhteenveto
  3. 3. Komentorivi
  4. 4. PowerShell
  5. 5. Asetukset-sovelluksen kautta
  6. 7. Tarkista valmistajan verkkosivusto tai sovellus

1. Tarkista tuotteen etiketti

Löydät yleensä kannettavan tietokoneen mallinumeron sen etu- tai takapuolelta.
Tutki kannettavan tietokoneen molempia puolia löytääksesi tarran tai tarran. Sen tulee sisältää valmistajan tiedot ja mallinumero.

Jos kannettavassa tietokoneessa on akkulokero, poista akku ja tarkista, onko sisällä tarraa tai tarraa.

Tiedoksi: tiesitkö, että kannettavat tietokoneet, joissa on mekaaninen näppäimistö, ovat asia? Tutustu näihin malleihin.

2. Järjestelmän yhteenveto

Löydät helposti minkä tahansa kannettavan tietokoneen mallinumeron avaamalla Windows-tietokoneesi Järjestelmän yhteenvedon.

Kirjoita "järjestelmätiedot" Windowsin hakupalkkiin ja napsauta parasta hakua. Tarkista oikeanpuoleisesta ruudusta Järjestelmän malli -kenttään löytääksesi kannettavan tietokoneen mallinumeron.

Vaihtoehtoisesti paina Win + R käynnistääksesi Suorita-työkalun, kirjoita msinfo32 ja napsauta OK käynnistääksesi Järjestelmätiedot-sovelluksen.

3. Komentorivi

Halutessasi voit myös etsiä kannettavan tietokoneen mallinumeron komentokehotteen avulla.

Avaa Suorita-valintaikkuna, kirjoita cmd.exe ja avaa komentokehote järjestelmänvalvojatilassa painamalla Ctrl + Vaihto + Enter.

Klikkaus Joo Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa salliaksesi pääsyn, kirjoita alla oleva komento ja paina Enter-näppäintä nähdäksesi kannettavan tietokoneen mallinumeron.

Vaihtoehtoisesti voit etsiä kannettavan tietokoneen mallinumeron kirjoittamalla alla olevan komennon.

järjestelmätiedot |  FINDSTR "Järjestelmämalli"

Jos haluat tietää kannettavan tietokoneen sarjanumeron mallinumeron lisäksi, käytä seuraavaa komentoa ja Enter-näppäintä. Sinun on ehkä tiedettävä nämä tiedot, jos valmistaja vaatii sinua rekisteröimään kannettavan tietokoneen takuuta varten tai jos kannettava tietokone varastetaan.

wmic csproduct saada nimi, tunnistenumero

Tiedoksi: opi luomaan Windowsin USB-asennusohjelma komentokehotteen avulla.

4. PowerShell

Jos pidät PowerShellistä, voit tarkistaa kannettavan tietokoneen mallinumeron tämän komentoriviliittymän avulla.

Paina Win + X ja napsauta Pääte (järjestelmänvalvoja) käynnistääksesi PowerShellin.

Klikkaus Joo Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa salliaksesi pääsyn. Kirjoita seuraava komento ja paina Enter:

Get-CimInstance -ClassName Win32_ComputerSystem

Katso alla Malli -sarakkeesta löytääksesi kannettavan tietokoneen mallinumeron.

Tarkista kannettavan tietokoneen sarjanumero käyttämällä tätä komentoa ja sen jälkeen Enter-näppäintä.

Get-CimInstance -ClassName Win32_bios

Tarkista näytöllä näkyvistä tuloksista Sarjanumero kenttään näytön tuloksissa määrittääksesi kannettavan tietokoneen sarjanumeron.

Kärki: jos PowerShell avautuu satunnaisesti tietokoneellesi, katso korjausluettelomme ongelman ratkaisemiseksi.

5. Asetukset-sovelluksen kautta

Jos olet Windows 11 -käyttäjä, Asetukset-sovelluksen käyttäminen on helppo tapa löytää kannettavan tietokoneen valmistaja ja mallinumero.

Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen. Klikkaus Järjestelmä vasemmassa ruudussa. Oikeassa ruudussa näet mallinumeron tietokoneesi nimen alla.

Tiedoksi: Etkö ole varma, pitäisikö sinun päivittää uusimpaan Windows-versioon? Saatat löytää vastauksen tästä luettelosta syistä, että Windows 10 on parempi kuin Windows 11.

DirectX-diagnostiikka (tunnetaan myös nimellä DxDiag) on ​​sisäänrakennettu työkalu, joka tarjoaa yksityiskohtaista tietoa järjestelmän laitteistosta, erityisesti liittyen grafiikkaan ja ääniominaisuuksiin. Tämän työkalun avulla voit myös tarkistaa kannettavan tietokoneen mallinumeron.

Avaa Suorita-ikkuna, kirjoita DxDiag ruutuun ja napsauta sitten OK. Napsauta avautuvassa valintaikkunassa Järjestelmä -välilehti ja tarkista Järjestelmän malli kenttään oppiaksesi kannettavan tietokoneen mallinumeron.

Kärki: menikö kannettava tietokoneesi väärin? Opi löytämään kadonnut tietokoneesi Windowsilla.

7. Tarkista valmistajan verkkosivusto tai sovellus

Useimmat kannettavien tietokoneiden valmistajat, kuten Dell, HP ja Lenovo, tarjoavat mallinumeroita koskevia tietoja verkkosivustoillaan tilin vahvistamisen jälkeen. Vaihtoehtoisesti, jos kannettavassa tietokoneessasi on valmistajan sovellus esiasennettu, voit myös tarkistaa sen.

Esimerkiksi HP tarjoaa kätevän vaihtoehdon mallinumeron etsimiseen pikanäppäimen avulla. Voit avata HP:n järjestelmätiedot -valintaikkunan painamalla HP:n kannettavassa tietokoneessa FN + Esc. Se näyttää kannettavan tietokoneen mallinumeron ja muut tiedot.

Nyt kun tiedät kuinka tarkistaa kannettavan tietokoneen mallinumero, saattaa olla hyödyllistä oppia löytämään Windows-tuoteavaimesi. Jos etsit uutta lisävarustetta, kuten sopivaa virtapankkia kannettavaan tietokoneellesi, voit tutustua parhaisiin toimijoihin täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up