Kuinka tarkistaa tietokoneen tekniset tiedot Windowsissa

PC:n teknisten tietojen tarkistaminen on meidän kaikkien tehtävä silloin tällöin. Yksinkertaisista asioista, kuten CPU- ja GPU-malleista, asioihin, kuten RAM-muistin CAS-viive, kaikkea ei löydy yhdestä paikasta tietokoneeltasi. Tämä opas auttaa sinua saamaan virkistyksen siitä, miten voit tarkistaa tietokoneen tekniset tiedot Windowsissa, jotta sinun ei koskaan tarvitse Googlettaa sitä uudelleen.

Hyvä tietää: onko uusi prosessori markkinoilla? Lue eteenpäin saadaksesi selville, mitä pöytätietokoneen prosessorissa kannattaa etsiä.

1. CPU- ja GPU-tiedot

Tiedät todennäköisesti, mikä CPU ja GPU sinulla on henkilökohtaisessa tietokoneessasi. Mutta voit myös ostaa valmiiksi rakennetun tietokoneen tai työskennellä jonkun muun parissa. Ehkä näytönohjain ei toimi ja haluat etsiä malliisi liittyviä korjauksia.

Onneksi suorittimen ja grafiikkasuorittimen teknisten tietojen löytäminen on melko yksinkertaista. Tehtävienhallinnan avulla voit selvittää tietokoneesi tarkan CPU- ja GPU-mallin.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin Windows-painiketta ja valitse Tehtävienhallinta. Vaihda kohtaan Esitys -välilehti, ja näet vasemmalla listattuna CPU:n, GPU:n ja erilaiset levyasemat. Kun napsautat kutakin, näet tiedot ikkunan oikealla puolella.

Huomaa, että vaikka näet myös tallennusasemien tiedot, joistakin tiedoista ei välttämättä ole apua yksinään. Sinun on googletettava salaperäinen mallin nimi saadaksesi lisätietoja tarkasta SKU:stasi.

Toinen tapa tietää, mikä prosessori tietokoneessasi on, on mennä Tämä PC Resurssienhallinnan kautta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Prosessorin nimi näkyy lähellä ikkunan yläreunaa Järjestelmäasetuksissa.

Voit tarkistaa GPU-mallisi napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin Windows-painiketta ja valitsemalla Laitehallintaja katso alta Näytön sovittimet nähdäksesi GPU:n tekniset tiedot.

Kärki: utelias kuinka tietokoneesi emolevy toimii? Lue viestimme saadaksesi lisätietoja.

2. Emolevyn tiedot

Emolevy on komponentti, jota ei ole lueteltu Tehtävienhallinnassa, Laitehallinnassa tai Järjestelmän ominaisuuksissa. Jos suunnittelet päivityksiä tietokoneellesi, kuten uutta koteloa, saatat haluta kerätä kaikki tiedot emolevystäsi. Jos haluat tietää siitä lisää, sinun on käytettävä Järjestelmätiedot.

Tyyppi msinfo32 Haussa ja napsauta Järjestelmätiedot. Kanssa Järjestelmän yhteenveto valittuna vasemmalla, emolevyn tietojen pitäisi näkyä vieressä Järjestelmän valmistaja ja Järjestelmän malli. Jopa Baseboardin valmistaja ja Pohjalevytuote näyttää sinulle samat tiedot.

Voit jopa tarkistaa Windows-versiosi, suorittimen nimesi ja BIOS-versiosi tästä ikkunasta - vieressä Käyttöjärjestelmän nimi, Prosessorija BIOS-versio/päivämäärävastaavasti.

Toinen tapa tarkistaa emolevyn tiedot on käyttää DxDiagia. Lyhenne sanoista DirectX-diagnostiikka, se on tarkoitettu keräämään laitetietoja DirectX-äänen ja -videon ongelmien vianmääritykseen. Emolevyn teknisten tietojen lisäksi näet helposti myös prosessorin, grafiikkasuorittimen ja kaiuttimen tekniset tiedot.

Paina Win + R avataksesi a Juosta ikkuna, tyyppi dxdiag, ja paina Enter. Kun DxDiag-ikkuna avautuu, etsi järjestelmätietosi eri välilehdistä.

3. Täydelliset RAM-tiedot

Vaikka Task Manager näyttää tietokoneesi RAM-muistin määrän ja nopeuden, muistityypistä, muistin ajoituksista tai mallinumerosta ei ole tietoa. Jos sinun on asennettava RAM-muistia tietokoneeseesi, sinun tulee tietää nykyinen RAM-mallisi varmistaaksesi, että ostat saman muistisarjan.

Yksityiskohtaisten muistitietojen saamiseksi sinun on luotettava kolmannen osapuolen ohjelmistoihin. CPU-Z on loistava apuohjelma tietokoneen teknisten tietojen tarkistamiseen välittömästi.

Lataa CPU-Z, asenna se ja käynnistä se työpöydältä. Valitse Muisti -välilehti ylhäältä nähdäksesi CAS-viive ja muut muistin ajoitukset alla Ajoitukset osio. Voit myös tarkistaa RAM-tyyppisi – onko se DDR3, DDR4 tai DDR5 – Kenraali osio vieressä Tyyppi.

Jos haluat tietää RAM-muistisi tarkan SKU:n, napsauta SPD yläreunassa ja tarkista vieressä olevat tiedot Moduuli Manuf., DRAM Valmistajaja Osa numero. Voit jopa nähdä, toimiiko RAM tällä hetkellä XMP/EXPO-kokoonpanossa tai varastoasetuksissa.

Muut välilehdet, kuten prosessori, Emolevyja Grafiikkaovat hyödyllisiä myös sinun prosessori, emolevyja GPU tekniset tiedot, vastaavasti. The GPU -välilehti kertoo jopa näytönohjaimesi AIB-valmistajan Board Manuf.

Tiedoksi: katso, miten voit vähentää tietokoneesi tuulettimien ääniä, jos niistä on tullut häiritseviä.

4. Virtalähteen tiedot

Kun mietit kuinka tarkistaa tietokoneesi tekniset tiedot, et luultavasti ajattele virtalähdettäsi tai virtalähdettäsi. Mutta jos etsit näytönohjaimen päivitystä ja haluat tietää virtalähteesi tehon tai tehokkuuden mitataksesi tarkasti tietokoneesi virrankulutuksen, sinun on tehtävä vähän jalkatyötä – tai käsityötä.

PSU-tiedot eivät yleensä ole saatavilla Windowsissa, ja sinun on katsottava joko tietokoneen kotelon takaosaa tai avattava se ja kurkistattava sisään.

Jos virtalähteen PC-kotelon takaosaan päin olevalla sivulla ei ole tietoa, viimeinen keino on avata kotelo ja tarkastella virtalähteen toisia puolia paremmin.

Nimi, mallinumero, teho, hyötysuhde ja jännitetiedot kirjoitetaan virtalähteen yhdelle puolelle. Varmista, että olet sammuttanut tietokoneesi ennen kotelon avaamista, ja pyydä apua joltakulta, jolla on teknisiä taitoja, jos et halua tehdä tätä itse.

5. PC-komponenttien täydellisten tietojen tarkistaminen

Mikään näistä menetelmistä, olivatpa ne kuinka yksityiskohtaiset tahansa, ei anna täydellistä näkymää jokaisesta komponentistasi. Jotkut asiat, kuten tuulettimen tiedot, kotelon nimi ja emolevyn versio, eivät todennäköisesti näy näissä työkaluissa.

Tietääksesi jokaisen yksityiskohdan tietokoneestasi, sinun on turvauduttava yksittäisiin tuoteoppaisiin (jos sinulla on niitä vielä) tai tarkastettava komponentit fyysisesti avaamalla tietokoneesi.

Onneksi tämä on helposti toteutettavissa, jos jatkat varovaisesti liikuttaessasi tietokoneen sisällä. Korkeintaan saatat joutua väliaikaisesti poistamaan muutamia komponentteja, jotta voit tarkastella lähemmin. YouTuben opetusohjelmien kuuleminen tekee prosessista yksinkertaisempaa ja vaivatonta.

Kärki: PC:n rakentaminen ja tarvitsetko kotelon projektin viimeistelemiseksi? Katso parhaat PC-kotelot, joita voit saada.

Tunne tietokoneesi paremmin

Tieto siitä, mitä tietokoneesi sisällä tapahtuu, on uteliaan käyttäjän merkki. Vaikka Windowsin avulla on helppo tarkistaa jotkin järjestelmäsi tiedot, voit etsiä muita käyttämällä yllä kuvattuja menetelmiä. Jos olet huolissasi tietokoneesi osien tilasta, on olemassa helppoja tapoja tarkistaa tietokoneen kunto. Kiintolevyn ja erityisesti RAM-muistin kunnon tarkistaminen on myös mahdollista eri työkaluilla ja tekniikoilla.

Kaikki kuvakaappaukset on kirjoittanut Tanveer Singh.

Indeksi
  1. 1. CPU- ja GPU-tiedot
  2. 2. Emolevyn tiedot
  3. 3. Täydelliset RAM-tiedot
  4. 4. Virtalähteen tiedot
  5. 5. PC-komponenttien täydellisten tietojen tarkistaminen
  6. Tunne tietokoneesi paremmin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up