Kuinka poistaa Windows Product Key -avain ja käyttää sitä uudessa tietokoneessa

Jos olet päivittämässä uuteen tietokoneeseen, sinun kannattaa ehkä poistaa Windows-tuoteavain vanhasta tietokoneesta, jotta voit käyttää samaa avainta uudessa tietokoneessa. Muutamalla yksinkertaisella komennolla voit helposti poistaa sen.

Tässä viestissä näytämme sinulle kuinka poistaa Windows-tuoteavain ja asentaa se uudelleen toiseen tietokoneeseen. Tämä opetusohjelma on kirjoitettu Windows 7:llä, mutta ohjeet ovat samat Windows 8:lle ja Windows 10:lle.

Huomautus: Voit käyttää Windows-tuotetta vain toisessa tietokoneessa. OEM Windows -tuoteavain on liitetty tietokoneen laitteistoon, eikä sitä voi käyttää uudelleen toisessa tietokoneessa. Lyhyesti sanottuna voit käyttää uudelleen suoraan Microsoftilta ostamaasi Windows-tuoteavainta, mutta et voi käyttää uudelleen tuoteavainta, joka tuli tietokoneen mukana, kun ostit sen.

Etsi Windowsin aktivointitunnus

Tarvitset Windows-aktivointitunnuksesi tuoteavaimen tunnistamiseen ja asennuksen poistamiseen. Aktivointitunnus on kirjoitettu Windowsin lisenssitietoihin; voit käyttää komentokehotteen slmgr.vbs /dlv-komentoa päästäksesi näihin lisenssitietoihin.

Voit tehdä tämän avaamalla komentokehoteikkunan järjestelmänvalvojana. Siirry Käynnistä-valikkoon ja napsauta hiiren kakkospainikkeella "Kaikki ohjelmat". Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Command Prompt" -pikakuvaketta ja valitse valikosta "Suorita järjestelmänvalvojana".

Kirjoita komentokehotteeseen

Lyhyen viiveen jälkeen Windows Script Host -ikkuna avautuu lisenssitiedoilla. Etsi "Activation ID" ja kirjoita se jonnekin muistiin. Et voi kopioida sitä, joten kirjoita se muistiin tai kirjoita se paperille.

Poista Windowsin tuoteavain

Nyt kun tiedämme aktivointitunnuksen, poistetaan tuoteavain /upk-komennolla (tulee sanoista "Uninstall Product Key").

Huomautus: Asennuksen poistoprosessissa tuoteavain ei näy. Varmista, että tuoteavain on jo tallessa jossain, kuten Windows-levyllä tai kirjoitettuna jonnekin. Jos sinulla ei ole tuoteavainta ulkoisesti saatavilla, voit käyttää myös kolmannen osapuolen ohjelmistoja, kuten Produkey purkaa se Windowsista.

Kirjoita komentokehotteeseen

slmgr /upk (aktivointitunnus)

Korvaa "(Activation ID)" aiemmin merkitsemälläsi aktivointitunnuksella . Esimerkiksi slmgr /upk 7cfd4696-d862-4afc-af3d-ff3d1b26d6c8.

Kun se on tehty, sinun pitäisi saada "tuoteavain poistettu onnistuneesti" -viesti. Muussa tapauksessa tarkista aktivointitunnus ja varmista, että annoit sen oikein.

Asenna Windows Product Key

Jos haluat asentaa tuoteavaimen uudelleen, voit käyttää /ipk-komentoa (tulee sanoista "Install Product Key"). Kirjoita komentokehotteeseen

slmgr /ipk (Windows-tuoteavain)

Korvaa "(Windows Product Key)" todellisella tuoteavaimella. Esimerkiksi slmgr /ipk m325d-2k31o-kved3-23m2d-dfo3d.

Tuoteavain asennetaan, ja saat "Tuoteavain asennettu onnistuneesti" -viestin.

Johtopäätös

Voit käyttää yllä olevaa prosessia Windowsin tuoteavaimen asennuksen poistamiseen. Varmista kuitenkin, että tuoteavain on tallennettu turvalliseen paikkaan, jos aiot käyttää sitä uudelleen, koska koko prosessin aikana varsinaista tuotetunnusta ei näytetä. Kerro meille kommenteissa, miksi haluat poistaa Windows-tuoteavaimen.

Indeksi
  1. Etsi Windowsin aktivointitunnus
  2. Poista Windowsin tuoteavain
  3. Asenna Windows Product Key
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up