Sovellusten päivittäminen Macissa terminaalin avulla

Macin sovellusten päivittämisen oppiminen Terminalin avulla voi merkittävästi tehostaa useiden Macien ylläpitoa ja vähentää siten työmäärääsi. Järjestelmäkomentojen ja avoimen lähdekoodin tietovarastojen yhdistelmän avulla voit päivittää sekä macOS-ohjelmiston että Mac App Store -ohjelmiston terminaalin avulla.

Asenna macOS-järjestelmä- ja ohjelmistopäivitykset terminaalilla

Voit päivittää Macisi Terminalin ja ohjelmistopäivitystyökalun avulla. Tämä työkalu asentaa samat järjestelmä- ja ohjelmistopäivitykset, jotka löytyvät Järjestelmäasetukset-sovelluksen Ohjelmiston päivitys -osiosta, ja monet käyttäjät ovat tehneet ilmoitti sen olevan nopeampi kuin Järjestelmäasetukset-sovellus.

Voit käyttää sitä käynnistämällä Terminaali sovellus osoitteesta Sovellus -> Apuohjelmat. Anna ohjelmistoupdate -l -komento listataksesi saatavilla olevat päivitykset. Jos päivityksiä on, ohjelmistopäivitys näyttää ne.

Asenna kaikki saatavilla olevat päivitykset suorittamalla sudo softwareupdate -ia --verbose. Tämä komento käynnistää ohjelmistopäivitystyökalun järjestelmänvalvojan oikeuksin ja käskee sitä asentamaan kaikki päivitykset samalla kun se tarjoaa yksityiskohtaisen kuvan päivityksen edistymisestä. Sinua pyydetään syöttämään järjestelmänvalvojan salasana ja odota sitten päivitysprosessin päättymistä.

Ohjelmistopäivitysliput

Ohjelmiston päivitystyökalun toimintaa voidaan muokata useilla eri lipuilla, joista joitain olemme jo käyttäneet tämän artikkelin edellisessä osassa. Alla on luettelo yleisesti käytetyistä lipuista:

  • Lippu --verbose on valinnainen, mutta se antaa reaaliaikaisia ​​tilaraportteja päivityksiä asennettaessa. Jos sinulla on useita päivityksiä käsiteltävänä, tämä lippu pitää sinut ajan tasalla nykyisestä tilasta.
  • -i-lippu tarkoittaa "asennusta" ja käynnistää valittujen sovellusten asennuksen.
  • Lippu -a tarkoittaa "kaikki". Se asentaa kaikki saatavilla olevat päivitykset.
  • Lippu -r tarkoittaa "suositeltua". Esimerkiksi softwareupdate -ir asentaa vain "suositellut" päivitykset.
  • Lippu -h tarkoittaa "help" ja paljastaa kaikki käytettävissä olevat komennot.
  • Jos haluat asentaa vain yhden päivityksen, käytä softwareupdate -i [package name]. Esimerkiksi softwareupdate -i RemoteDesktopClient-3.9.2 asentaa vain RemoteDesktopClient 3.9.2 -päivityksen.
  • Jos haluat ohittaa tietyt päivitykset, käytä --ignore-lippua. Esimerkiksi softwareupdate --ignore RemoteDesktopClient-3.9.2 piilottaa RemoteDesktopClient 3.9.2 -päivityksen.

Päivitä Mac App Store -ohjelmisto päätelaitteen avulla

Oletusarvoisesti macOS ei sisällä komentorivityökalua sovellusten päivittämiseen Mac App Storesta. Voit kuitenkin asentaa Dmitri Rodionovin mas apuohjelma lisätäksesi tämän toiminnon Maciin.

Käynnistä Terminal-sovellus (Sovellus -> Apuohjelmat), ja, jos et ole jo tehnyt, asenna Homebrew käyttämällä seuraavaa Terminal-komentoa:

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

Homebrew on avoimen lähdekoodin pakettien hallintaohjelma, jonka avulla on helppo asentaa, päivittää ja hallita kolmannen osapuolen ohjelmistoja Terminalista. Otetaan se heti käyttöön asentamalla edellä mainittu mas-apuohjelma komennolla brew install mas. Kun asennus on valmis, kirjoita mas nähdäksesi luettelon kaikista käytettävissä olevista mas-komennoista.

Kirjoita esimerkiksi mas list nähdäksesi luettelon asennetuista Mac App Store -sovelluksista tai kirjoita mas vanhentunut nähdäksesi vain sovellukset, joissa on saatavilla päivityksiä. Päivitä kaikki sovellukset yksinkertaisesti käyttämällä mas-päivitystä. Prosessi päivittää jokaisen sovelluksen ja ilmoittaa sinulle, kun se on valmis.

Tämä opas on opettanut sinulle, kuinka voit päivittää sovelluksia Macissa päätekomentojen avulla. Niille, jotka hallitsevat useita Maceja, tämä lähestymistapa ei säästä vain aikaa, vaan tarjoaa myös paremman hallinnan päivitysprosessiin. Jos haluat parantaa komentorivin taitojasi ja löytää hyödyllisempiä päätekomentoja Macille, tutustu hyödyllisiin Mac-päätekomentoihin, jotka sinun pitäisi tietää.

Kaikki kuvat ja kuvakaappaukset David Morelo.

Indeksi
  1. Asenna macOS-järjestelmä- ja ohjelmistopäivitykset terminaalilla
  2. Ohjelmistopäivitysliput
  3. Päivitä Mac App Store -ohjelmisto päätelaitteen avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up