Kuinka poistua vikasietotilasta Windows 10:ssä? - Käynnistysvaihtoehdot

Joissakin Windows 10 -malleissa tai -käyttöjärjestelmissä käynnistä vain tietokone uudelleen voi poistua vikasietotilasta, kun taas toisissa menettely ei ole niin yksinkertainen. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä juuttuu ja toimintoja on vähän. Tätä varten on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, kuten kokeilu määrityksistä, BIOSin käynnistäminen tai joidenkin komentojen suorittaminen.

Indeksi
 1. Mitä jos käynnistät Windowsin vikasietotilassa etkä normaalisti?
  1. Windows ei salli ohjelmien asentamista Microsoft Storen ulkopuolelle
  2. Tietokoneesi ei salli tiettyjen ohjainten käyttöä
 2. Miten vikasietotila poistetaan Windowsin käynnistyksen jälkeen?
  1. _Päivitys_ja_suojaus_>_Aktivointi" title="Avaa Asetukset > Päivitys ja suojaus > Aktivointi">Avaa Asetukset > Päivitys ja suojaus > Aktivointi
  2. Tietokoneen käynnistäminen BIOS-valikon avulla
  3. Suorittamalla komentoja
 3. Kuinka päästä pois S-tilasta muissa Windowsin vanhemmissa versioissa?

Mitä jos käynnistät Windowsin vikasietotilassa etkä normaalisti?

Jos meille kävi niin, että käynnistimme Windowsin vikasietotilassa emmekä normaalilla tavalla, meidän on ensin pidettävä mielessä, että tämä käynnistysvaihtoehto vain käyttää erityisiä ohjelmia ja joita se pitää toimintansa kannalta tarpeellisina.

Siksi on todennäköisempää, että laitteessa on pienempi resoluutio, kaikki vaihtoehdot eivät ole käytössä joita tavallisesti käytämme, ohjaimia ei ole paljon ja paljon vähemmän ohjelmia, jotka mahdollistavat viestinnän muiden laitteiden tai ohjelmistojen kanssa.

Windows ei salli ohjelmien asentamista Microsoft Storen ulkopuolelle

Koska kun Windows käynnistetään vikasietotilassa, ohjaa tietokoneen hyvin perustilaan Ongelman selvittämiseksi ja mahdollisuuksien mukaan ratkaisemiseksi on normaalia, että se ei salli meidän asentaa ohjelmia oman tietokannan ulkopuolelle, joten se sallii vain Windows-sovellusten asentamisen Microsoft Storesta.

Tämä tila rajoittaa Windowsin perustoimintoja ja mahdollistaa vain pääsyn tärkeimpiin ohjaimiin, mistä seuraa, että ne, jotka mahdollistavat yhteydenpidon ulkoisten verkkojen kanssa, eivät ole läsnä ja käytössä, joten on turhaa yrittää käynnistää ohjelmien hakua ulkopuolelta. Microsoft Storesta, ja mikä parasta, kehota asentamaan sama.

Vaikka, jos tietokoneemme ennen mainitun tilan käynnistämistä näyttää meille vaihtoehdot käynnistää tietokone uudelleen vikasietotilassa verkkoasetuksien kanssa tai ilman, meidän on sukeltaa verkkoasetuksiin päästäkseen käsiksi ulkoisen ohjelmiston asennukseen tai uudelleenasennukseen, tämä hyödyllinen viesti ei kuitenkaan aina tule näkyviin.

Tietokoneesi ei salli tiettyjen ohjainten käyttöä

Windows-tietokoneen käynnistäminen vikasietotilassa poistaa ohjaimet käytöstä, joten ne eivät pysty tunnistamaan ohjaimia, mikä pitää toiminnot minimissä. Tästä syystä se ei salli meidän käyttää tiettyjä ohjaimia, itse asiassa se lataa vain ne, jotka on tarkoitettu tietokoneen toimintaan, kuten hiiri, näppäimistö ja näyttö/näyttö.

Miten vikasietotila poistetaan Windowsin käynnistyksen jälkeen?

Yleiset vaiheet vikasietotilan poistamiseksi ovat hyvin yksinkertaisia, koska se on vain sukeltaa tietokoneemme uudelleenkäynnistysvälilehteen ja kun se käynnistyy uudelleen, se tekee sen normaalitilasta.

sininen asetusikkuna

Voimme tehdä tämän napsauttamalla Windows-kuvaketta näytön vasemmassa alakulmassa, sitten siirrymme ensimmäiseen vaihtoehtoon ja valitse "Käynnistä uudelleen". Jos se juuttuu, voimme käyttää seuraavia menetelmiä:

Avaa Asetukset > Päivitys ja suojaus > Aktivointi

Tämä on ensimmäinen tapa, jolla meidän on yritettävä poistua vikasietotilasta ilman virheitä, tässä käytetään järjestelmän asetusnäyttöä, ja päästäksesi sinne sinun on tehtävä se suoritusikkunan kautta kirjoittamalla Windows + R ja sen jälkeen "msconfig ” ja hyväksyä, tai myös, voimme uppoutua asetuskuvakkeeseen.

Olemme jo mainitussa osiossa, valitsemme käynnistysvälilehden ja jatkamme sitten poista valinta 'Secure Boot' -vaihtoehdostaja ota muutos käyttöön napsauttamalla Hyväksy.

Viimeiset vaiheet koostuvat paikantamisesta Windowsin asetuspalkkiin ja napsauttamalla uudelleenkäynnistysvälilehteä, sitten meidän on odotettava tietokoneemme uudelleenkäynnistystä poistuaksemme vikasietotilasta.

Tietokoneen käynnistäminen BIOS-valikon avulla

Ennen kuin poistat käytöstä tai otat käyttöön vikasietotilan käynnistyksen Windows 10:ssä tällä menetelmällä, kannattaa ottaa huomioon PC:n ominaisuudetkoska BIOS-valikon lataamiseksi meidän on määritettävä, mikä painike sallii pääsyn, kun taas joissakin painetaan delete- tai shift-näppäintä, toisissa se toimii painettaessa F2-näppäintä.

Kun olemme erottuvan sinisen BIOS-näytön kohdalla, siirrymme vianetsintävälilehteen ja sitten lisäasetusten kautta asetuksiin sukeltaaksesi uudelleenkäynnistykseen.

bios pala

Suorittamalla komentoja

Viimeinen tapa, johon voimme turvautua, on komentojen suorittaminen, tämä koostuu pohjimmiltaan suojatun käynnistyselementin poistamisesta poistuakseen siitä.

On tärkeää huomata, että tämä saattaa katkaista tulevat käynnistykset vikasietotilassa, mutta jos haluat ottaa riskin, siirry komentokehotteeseen järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

Komentorivi-ikkunaan meidän on kirjoitettava "bcdedit /deletevalue {current} safeboot" -komento, ja tällä tavalla poistamme elementin bootstrapista. Sitten varmistaaksemme, että tietokoneemme käynnistyy uudelleen ja voi käynnistyä normaalitilaan, meidän on kirjoitettava komento "shutdown /r".

Kuinka päästä pois S-tilasta muissa Windowsin vanhemmissa versioissa?

Aivan kuten yritämme käynnistää Windows 7, 8 ja 10 vikasietotilassa käynnistyksestä tai BIOSista, voimme tehdä sen myös poistuaksemme vikasietotilasta, näissä vanhoissa versioissa et halua klikata tiettyjä välilehtiä, mutta se tehdään alkeellisemmalla tavalla eli painikkeilla.

vanha windows versio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up