Kuinka tehdä sukupuu Wordissa 2010/2013/2016/2019 Helppo ja nopea

Kun haluamme oppia hieman lisää perheemme historiasta, sen alkuperästä ilmeisesti yksi tärkeimmistä asioista, mitä meidän on tehtävä, on sukupuu.

Onneksi sellaisen tekeminen voimme käyttää sanaa Microsoftin ohjelma. Vaikka se kuulostaa hullulta tekstinkäsittelyohjelmalle. On todella helppoa käyttää samaa saavuttaakseen tämän.

Tästä syystä näemme alla, kuinka luoda sukupuu Wordissa muutamassa vaiheessa. Tämän yksityiskohtaisen opetusohjelman avulla voit nopeasti luoda sukututkimuspuun koko perheestäsi ohjelmassa, joka on melko yksinkertainen käyttää yksinään.

Sukupuun luominen Wordissa askel askeleelta

 • Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on avaa Word.
 • Kun olet avannut sen, sinun tarvitsee vain siirtyä "Lisää" -kohtaan ja sitten "SmartArt -grafiikka”.
 • Näkyviin tulee uusi valikko nimeltä "SmartArt" ja tässä sinun täytyy valitse kuvake "Hierarkia".
 • Kun napsautat "Hierarkia" -kuvaketta, näkyviin tulee avattava valikko, jossa näet useita saatavilla olevia malleja. Ilmeisesti voit valita haluamasi, esimerkiksi voit lisää suorat tai kaarevat nuolet, yhdistämään sukupuu.
 • Kun malli on Word -taulukossa. Ainoa asia, joka on tehtävä, on yksinkertaisesti muokata sitä. Tätä varten sinun on paina tekstejä ja näkyviin tulee ponnahdusikkuna, johon voit lisätä haluamasi tiedot.
 • Sanotussa ikkunassa voit muokata kaikkea mitä haluat. Tekstien lisäämisestä hierarkian paikan muokkaamiseen, korkeuden muuttamiseen, solujen poistamiseen tai uusien lisäämiseen.

Kuinka muokata sukupuu houkuttelevammaksi

Kun olet valmis, tallenna tiedosto ja se on siinä. Voit muokata ja muotoilla sitä ulkonäön parantamiseksi. Sinun tarvitsee vain mennä osoitteeseen Etusivu -välilehti ja käytä käytettävissä olevia vaihtoehtoja tai työkaluja, jotta se olisi mahdollisimman luova.

Esimerkiksi voit väritä kirjaimet sukupuusta, muuta fonttia tai käpristää tekstiä antamillesi eri nimille, mikä tekee siitä houkuttelevamman ja intuitiivisemman sitä lukiessa ja ymmärtäessäsi, voit jopa antaa sille jonkin tyyppisen kirjaimen tai lisää siihen erilaisia ​​symboleja nimien vieressä, jos haluat tunnistaa heidän lahjakkuutensa, olivatpa ne muusikoita jne. ... Vain esimerkkinä joistakin heidän työkaluistaan.

Nyt jos siirrymme kehittyneempään tai yksinkertaisempaan mukauttamisen tunteeseen luoda houkuttelevampi sukupuu, voimme hyödyntää eri resursseja, joita löydämme verkosta kuvilla.

Mainitsimme aiemmin, että voit käyttää grafiikkaa, mutta samoin voit myös lisää erilaisia ​​kuviaEsimerkiksi tässä tapauksessa puu ja siihen lisätyt erilaiset graafiset mallit, joissa nimet menevät hierarkian mukaan, voimme jopa tehdä yhden sisältämään valokuvan sukulaisistamme.

Ymmärtäminen siitä, että sukupuu on juuri a Sukupuu, jossa vanhimpien sukulaistemme historia ulottuu nykypäivään, missä kirjoitat muistiin vanhempasi, isovanhempasi, isoisovanhempasi ja niin edelleen koko perheellesi tämän järjestyksen mukaan.

Jatkamme sukupuun mukauttamista, kun puu on jo luotu, sen kuviot, joihin laitamme perheenjäsenemme valokuvan ja hänen nimensä, jotta voimme tilata. Voimme edelleen tehdä siitä houkuttelevamman antamalla väriä paitsi kirjaimille myös luomalla marginaalin tai yksinkertaisesti värittämällä koko sivun makusi mukaan. tekee siitä paljon visuaalisemman ja houkuttelevamman silmille, jolloin haluamme tulostaa, että se näyttää fyysisesti paljon paremmalta.

Kuten huomaat, Wordilla on mahdollisuus luoda sukupuu erittäin helposti. Et tarvitse liian monimutkaisia ​​ohjelmia tai et tarvitse edistyneitä tietoja voidaksesi tehdä sen.

Muista myös tallentaa tiedosto aina jatkuvasti, jotta et menetä tekemiäsi muutoksia, vaikka on hyvä tietää, että voit palauta tiedosto tallentamatta, vaikka tätä varten sinun on tehtävä hankala menetelmä, jota on parempi välttää.

Lopulta kaikkien aikojen täyttäminen perheenjäsenten kanssa vie enemmän aikaa kuin itse puun luominen. Muista se, jos sinulla on epäilyksiä kuinka luoda sukupuu Wordissa voit jättää sen hieman alemmaksi kommenttikenttään.

Usein kysytyt kysymykset ratkaistu

Miten tehdä sukupuu?

Sukupuun tekeminen voidaan tehdä nopeasti ja ytimekkäästi seuraavasti: 1. Kerää tarvittavat tiedot: Sukupuuhun merkitään tärkeät tiedot kuten syntymä- ja kuolinvuodet, vihkimis- ja eroamisvuodet, kuolinsyyt ja vakavat sairaudet, ammatit, asuinpaikkakunta sekä muutot tai muut merkittävät tiedot. 2. Järjestä tiedot sukupuun muotoon: Merkitse saman sukupolven edustajat samalle tasolle ja liitä heidät yhteen. Voit käyttää sukupuun tekemisessä apuna esimerkiksi sukupuun luomiseen tarkoitettuja ohjelmia tai sovelluksia. 3. Huolehdi sukupuun luotettavuudesta: Varmista, että kerätyt tiedot ovat tarkkoja ja luotettavia. Tarvittaessa tarkista tiedot alkuperäisistä lähteistä, kuten virallisista asiakirjoista, kirkonkirjoista tai muista sukututkimuslähteistä. 4. Tallenna ja jaa sukupuu: Kun sukupuu on valmis, tallenna se sähköiseen muotoon tai printtaa se halutessasi. Voit jakaa sukupuuta perheenjäsenten kanssa tai käyttää sitä sukututkimuksen pohjana. Muista, että sukupuun tekeminen voi olla laaja ja aikaa vievä prosessi, erityisesti jos haluat kattavan ja tarkkaa tietoa sisältävän sukupuun.

Miten Wordissa sää sivut vierekkäin?

Voit asettaa sivut Wordissa näkymään vierekkäin valitsemalla Esikatselu-välilehdellä Tiedosto-valikosta Esikatselu. Napsauta sitten Useita sivuja -painiketta ja valitse haluamasi sivut.

Indeksi
 1. Sukupuun luominen Wordissa askel askeleelta
 2. Kuinka muokata sukupuu houkuttelevammaksi
 3. Usein kysytyt kysymykset ratkaistu
  1. Miten tehdä sukupuu?
  2. Miten Wordissa sää sivut vierekkäin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up