Kuinka tietää, onko sähköposti luettu

Palautuskuitin tai lukuilmoituksen saaminen sähköpostista, joka on lähetetty Gmaililla, Outlookilla ja Thunderbirdillä

Vastaanota lukuvahvistus joskus se on välttämätöntä, varsinkin kun lähetät tärkeitä sähköposteja työasioissa tai kiireellisten ilmoitusten lähettämiseen ja haluat tietää, onko vastaanottaja lukenut viestin ja milloin. Tämä lukemisen vahvistus on erittäin tärkeä ominaisuus, joka löytyy lähes kaikista verkkosähköpostipalveluista tai sähköpostiohjelmista.

Tässä oppaassa Näytämme sinulle, kuinka voit tietää, onko lähettämäsi sähköposti luettu kaikissa sitä tukevissa tärkeimmissä sähköpostiohjelmissa ja verkkopalveluissa (esimerkiksi Gmail for Business). Oppaassa näytämme sekä kuinka aktivoida lukukuittaukset millä tahansa tietokoneella että kuinka aktivoida lukukuittaukset älypuhelimissa ja tableteissa käyttämällä sähköpostiohjelmasovelluksia, jotka tarjoavat tämän toiminnon.

1) Hanki sähköpostin lukemisvahvistus PC:ltä

Lukukuittausten vastaanottaminen PC:llä on hyvin yksinkertaista, koska kaikki tärkeimmät sähköpostipalvelut mahdollistavat tämän toiminnon aktivoimisen yritystileille ja (joissain tapauksissa) myös yksityisille tileille.

Gmail

Jos haluat lisätä lukukuittauksen, kun kirjoitamme uutta sähköpostiviestiä Gmailissa, avaa vain Gmail-sivustokirjaudu sisään sähköposti- tai Google-tilillämme, paina -painiketta Kirjoitat (+:n muodossa vasemmassa yläkulmassa), täytä sähköpostin jokainen kenttä ja paina ennen lähettämistä kolmion muotoista symbolia oikeassa alakulmassa ja sitten Pyydä lukukuitti.
Valitettavasti tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä kaikille Gmail-tileille, vaan vain niille, joilla on yrityksen, oppilaitoksen tai koulun järjestelmänvalvojan hallinnoima tili (rekisteröitymällä Google Workspace -palvelu).

Lukukuittauksen saaminen Gmailissa jopa ilmaisilla tileillä, voit asentaa laajennuksen Chromeen; Alle olemme koonneet parhaat laajennukset lukukuittausten vastaanottamiseen kaikilla Gmail-tilillä:

 • Viiva, ilmainen 200 sähköpostiin kuukaudessa, mikä lisää painikkeen, jolla aktivoidaan seuranta ja lukukuittaus Gmailiin. Streak kertoo myös, missä sähköposti avattiin avaamalla kartan ja paikantamalla vastaanottajien sijainnit. Silmäkuvake tulee näkyviin, kun lähetät sähköpostin Streakin avulla. Kun vastaanottaja avaa viestin, silmäkuvake muuttuu vihreäksi, mikä merkitsee lähettäjälle, että sähköposti on luettu. Vastaanottajalla ei tietenkään tarvitse olla Streakia asennettuna.
 • Mailtrack, ilmainen, joka lisää kaksinkertaisen vihreän tarkistuspainikkeen lukukuitin lisäämiseksi. Laajennus vaatii kirjautumisen Google-tililläsi ja toimii hieman Whatsapp-tyyliin. Kun lähetät sähköpostin jollekin, viestin vieressä näkyy vihreä valintamerkki Lähetetyt-kansiossa. Kun vastaanottaja lukee sen, näkyviin tulee kaksi vihreää kylttiä, jotka osoittavat, kuka ja milloin viestin on lukenut. Tämä sovellus toimii lisäämällä pienen koodinpätkän jokaisen lähettämäsi sähköpostin otsikkoon.
 • Rajoittamaton sähköpostiseuranta on Chrome-laajennus, joka lisää seurannan Gmailin kautta lähetettyihin sähköposteihin niin, että heti kun käyttäjä avaa sähköpostin, työpöydälle tulee ilmoitus, joka ilmoittaa, että se on luettu.
 • YesWare on monimutkaisempi palvelu, joka on tarkoitettu niille, jotka käyttävät Gmailia liike- tai yrityskäyttöön, organisaation sisällä tai projekteihin. YesWaren avulla on itse asiassa mahdollista: seurata sähköposteja vastaanottamalla lukuvahvistus, jakaa raportteja ja tietoja reaaliajassa ilman tarvetta lähettää muita sähköposteja ja luoda sähköpostimalleja

Valitsemme tarpeisiimme parhaiten sopivan palvelun ja otamme heti vastaan ​​kuitit lähetetyistä sähköposteista.

Microsoft Outlook

Jos meillä on Outlook-tili, voimme seurata sähköpostia suoraan sähköpostiohjelmalla Microsoft Outlooksaatavilla Microsoft Office -tuotepaketissa.

Avaamme ensin Outlook-sovelluksen tietokoneellamme, kirjoitamme Microsoft-tilimme kirjautumistiedot, kirjoitamme uuden sähköpostiviestimme, siirrymme valikkoon Vaihtoehdot ja osiossa Vahvista painamme laatikkoa Pyydä toimitusvahvistus tai Pyydä lukukuitti.

Tämä vaihtoehto on voimassa vain kirjoittamassamme sähköpostissa; salliaksesi lukuvahvistuksen lähettämisen kaikissa lähetetyissä sähköpostiviesteissämme paina valikon yläosassa Tiedosto -> Asetuksetmennään sisään valikosta Mailrullaamme, kunnes löydämme osion Vahvista ja aktivoimme äänet Toimitusvahvistus, jossa ilmoitetaan, että viesti on toimitettu vastaanottajan sähköpostipalvelimelle tai Lue kuitti, joka kertoo, että vastaanottaja on katsonut viestin.

Jos meillä ei ole Microsoft Officea ja Outlookia tietokoneellamme, voimme korjata tämän lukemalla oppaamme Kaikki tavat käyttää ja ladata Officea ilmaiseksi.

Thunderbird

Jos emme saa kopiota Microsoft Officesta ja siten Outlookista, voimme silti selvittää, luetaanko lähetetty sähköposti Thunderbird-sähköpostiohjelmalla, joka on saatavilla ilmaiseksi ja yhteensopiva kaikkien sähköpostitilien (mukaan lukien Gmail, Outlook, Yahoo! Mail ja muut).

Ensin lataamme ja asennamme Thunderbird tietokoneellamme määritämme sähköpostitilit, paina kolmella rivillä olevaa kuvaketta oikeassa yläkulmassa ja sitten Vaihtoehdotpainamme sitten valikkoa Advance ja sitten päälle Palautuskuitit.

Valitse avautuvassa ikkunassa valintamerkki Kun lähetät viestejä, pyydä aina palautuskuittisitten jatkamme OK vahvistaa.

2) Hanki sähköpostin lukemisvahvistus älypuhelimesta tai tabletista

Jopa älypuhelimilla ja tableteilla on mahdollista vastaanottaa kuitti sähköpostien lukemisesta lukuvahvistuksella varustettujen sähköpostisovellusten avulla, jotta saada selville, milloin vastaanottaja on lukenut sähköpostin.

Android

Paras sovellus, jonka avulla voimme tietää, onko sähköposti vastaanotettu, on K-9 Mailladattavissa ilmaiseksi osoitteesta Google Play Kauppa.

Aktivoidaksesi minkä tahansa täyttämämme sähköpostiviestin lukuilmoituksen, paina (ennen lähettämistä) kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja paina kohdetta Lue ilmoitus aktivoida toiminto; nyt riittää, että lähetät sähköpostin saadaksesi lukuilmoituksen vastaanottajalta (jonka on silti annettava suostumus ilmoitukseen). Heti kun lukukuittaus on haettu, K-9-sovellus näyttää ilmoituksen mobiililaitteellamme.

Jos olemme kiinnostuneita kokeilemaan muita sovelluksia sähköpostin hallintaan, voimme lukea ai-oppaamme parhaat sähköpostiohjelmat Androidille.

iPhone/iPad

iPhonella ja iPadilla voimme nähdä, onko sähköposti vastaanotettu lataamalla sovelluksen iTrackMailsaatavilla ilmaiseksi alkaenApple App Store.

Sovellus on sähköpostiohjelma, joka on erityisesti suunniteltu vastaanottamaan luku-ilmoituksia minkä tahansa sähköpostipalveluntarjoajan kanssa. toiminnon aktivoimiseksi asennamme sovelluksen, annamme suostumuksen ilmoituksille, napauta painiketta luodaksesi uuden sähköpostin vasemmassa alakulmassa, valitse uuden viestin aihe ja täytä seuraavassa näytössä kaikki tarvittava tavalliseen tapaan alkaen Applen sähköpostisovellus.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka määritä sähköpostitili iPhonessa ja iPadissa.

Johtopäätökset

Se ei ole vaikeaa ymmärtää, jos sähköposti on saapunut mutta meidän on silti käytettävä sähköpostiohjelmiin integroituja toimintoja tai käytettävä Google Business -tiliä voidaksemme tehdä sen saada tämä arvokas lukuvahvistus.

Vaikka se ei olekaan niin tarkka kuin paperipostissa palautuskuittia tai lukukuittausta voidaan käyttää myös sähköpostilaatikoiden kanssamääritä Outlook- tai Thunderbird-asiakkaat aina pyytämään tätä kuittia viestin vastaanottavalta henkilöltä (joka muistaa, että hän voi aina kieltäytyä lähettämästä tämäntyyppistä vahvistusta).

Jos etsimme palautuskuittia, jolla on laillinen ja sitova arvo myös digitaalisessa muodossa, meidän on välttämättä käytettävä PEC:tä, jonka saat lukemalla oppaitamme Kuinka saada PEC-sähköpostiosoite (varmennettu posti) Ja Kuinka saada ilmainen PEC.

Haluammeko käyttää muita vaihtoehtoisia asiakkaita Outlookille? Pyydämme sinua jatkamaan oppaamme lukemista Parhaat vaihtoehdot Microsoft Outlook for Emailille PC:llä.

Indeksi
 1. 1) Hanki sähköpostin lukemisvahvistus PC:ltä
  1. Gmail
  2. Microsoft Outlook
  3. Thunderbird
 2. 2) Hanki sähköpostin lukemisvahvistus älypuhelimesta tai tabletista
  1. Android
  2. iPhone/iPad
  3. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up