Tulostin päällä, mutta offline-tilassa: kuinka ratkaista se

Onko tulostimemme päällä, mutta Windows ei näe sitä? Katsotaanpa kuinka ratkaista tämä usein esiintyvä ongelma

Yksi yleisimmistä ongelmista, kun käsitellään Windowsiin kytkettyjä tulostimia, löytyy tulostin pysyvästi offline-tilassa, vaikka se on ollut päällä muutaman minuutin ja se on yhdistetty oikein modeemiin Wi-Fi- tai verkkokaapelilla. Tämä virhe voi aiheuttaa turhautumista ja vihaa päivystävälle henkilölle, varsinkin jos se tapahtuu, kun joudumme tulostamaan useita arkkeja.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka ratkaista kaikki ongelmat tulostimessa, joka on päällä mutta offline-tilassakäyttämällä vain turvallisia Windowsin työkaluja ja edistyneitä temppuja vakavimpienkin tulostinongelmien ratkaisemiseen.

Käynnistä tietokone ja tulostin uudelleen

Maailman vanhin temppu on usein myös ratkaiseva tulostimen oikean toiminnan palauttamisessa: käynnistämme sekä tietokoneen että tulostimen uudelleen ja varmistamme, että jälkimmäinen näkyy oikein verkossa ja käyttövalmiina.

Jatkamiseksi sammutamme molemmat laitteet ja Käynnistetään ensin tulostin, odottaa, kunnes huolto-LED-valo palaa tasaisesti ja yhteys on toiminnassa; nyt kun tulostin on aktiivinen, käynnistämme Windowsin ja odotamme vähintään 2 minuuttia työpöydälle saapumisen jälkeen ennen kuin lähetämme tiedostot tulostettavaksi.

Kytke tulostin offline-tilaan

Windows Print Queue Managerissa on myös offline-tila, voidaan aktivoida vahingossa normaalin tulostuksen aikana tai kun navigoimme jonolle omistetussa ikkunassa. Jos tulostin on offline-tilassa, vaikka se olisi kytketty ja kytketty päälle, voimme yrittää ratkaista ongelman poistamalla tulostimen offline-tilan käytöstä.

Otetaan tämäntyyppisten ongelmien osalta tämä polku Asetukset -> Bluetooth ja laitteet -> Tulostimet ja skannerit (tai Asetukset -> Laitteet -> Tulostimet ja skannerit Windows 10), painamme offline-tulostinta, painamme kohdetta Avaa tulostusjonopaina Tulostin-valikon yläreunasta ja varmista, että kohdetta ei ole valittu Käytä tulostinta offline-tilassa.

Käytä Windowsin vianmääritysohjelmaa

Jos tulostin on edelleen offline-tilassa huolimatta siitä, että se on päällä, voimme yrittää ratkaista ongelman toiminnon avulla Windowsin vianmääritysjoka pystyy ratkaisemaan automaattisesti suurimman osan ongelmista, jotka liittyvät ohjaimiin, verkkoasetuksiin ja tulostusprosesseihin liittyviin palveluihin.

Windows 11:ssä avaamme sovelluksen asetuksetmennään valikkoon Järjestelmäavaamme valikon Ongelmien karttoittaminen ja lopuksi napsauta Muut vianmääritysohjelmat. Uudessa näytössä painamme painiketta Juosta esillä kohteen vieressä Tulostin siihen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.

Windows 10:ssä voimme avata saman työkalun viemällä meidät polulle Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmäärityspainamalla ylös Muita vianmäärityksiä ja klikkaamalla Tulostin tunnistaaksesi tämän laitteen ongelmat.

Käynnistä Windowsin taustatulostus uudelleen

Taustatulostin on peruspalvelu minkä tahansa tulostimen oikealle toiminnalle: jos sen kanssa tulee ongelmia, tulostin on aina offline-tilassa eikä tulostaminen onnistu edes käynnistämällä uudelleen tai käyttämällä tähän mennessä nähtyjä ehdotuksia.

Käynnistä Windowsin taustatulostus uudelleen painamalla näppäimistön WIN+R ja kirjoittamalla services.msc ja uudessa ikkunassa, joka avautuu, tunnistamme prosessin Tulostustulostinnapsautamme sitä hiiren kakkospainikkeella ja painamme Omaisuus ja varmista, että se on käynnistynyt (painamalla alkaa) ja että se on asetettu muotoon Automaattinen sisään Käynnistystyyppi.

Aloita tämä prosessi uudelleen painamalla Lopettaa ja sitten päälle alkaa; lopussa käynnistämme uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Asenna tulostin uudelleen

Jos tulostin on edelleen offline-tilassa huolimatta siitä, että se on päällä, ei voi tehdä muuta kuin poista se järjestelmästä ja asenna se uudelleen alustaseuraamalla kahta polkua: yksinkertaisesti poistamalla tulostimen asennus tai poistamalla tulostinohjainten asennus.

Suorittaaksesi yksinkertaisen tulostimen asennuksen poistamisen, siirrytään polkuun Asetukset -> Bluetooth ja laitteet -> Tulostimet ja skannerit (tai Asetukset -> Laitteet -> Tulostimet ja skannerit Windows 10), painamme viallista tulostinta ja painamme -painiketta Poista.

Suorita edistynyt asennuksen poisto napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja painamalla ylös Laitehallintalaajennetaan valikkoa Tulostimetnapsautamme tulostinta hiiren kakkospainikkeella ja painamme Poista laite ja varmistamme, että valitsemme myös valintaruudun poista tulostimeen liittyvä ohjain (eli rastittamalla kohde Laiteohjainta yritetään poistaa).

Mitä tahansa menettelyä noudatetaankin, voimme asentaa tulostimen uudelleen sammuttamalla ja käynnistämällä sen ja odottamalla oikeaa käynnistystä ja yhteyttä (vähintään 5 minuuttia); Heti kun tulostin on valmis, mennään sisään Asetukset -> Bluetooth ja laitteet (tai Asetukset -> Laitteet Windows 10) ja paina Lisää laite aloittaaksesi tulostimen tunnistamisen ja asennuksen.

Jos Windows ei löydä kelvollisia ohjaimia lataamme tulostimelle uuden ohjaimen valmistajan verkkosivustolta, kuten ohjeesta näkyy asenna tulostinohjaimet oikein; jos tämä ei riitä, voimme aina yrittää Kuljettajan vahvistimet asentaaksesi puuttuvan tulostinohjaimen.

Johtopäätökset

Käynnistetty, mutta offline-tilassa oleva tulostin voi aiheuttaa paljon päänsärkyä toimistossa, mutta myös kotiympäristössä, jossa ongelmat ilmenevät nopeasti juuri silloin, kun tarvitsemme tulostimen kipeästi! Käytössä olevien laitteiden yksinkertainen uudelleenkäynnistys riittää ratkaisemaan useimmat tulostinongelmat, mutta jos tämä ei riitä, voimme käyttää yllä olevia temppuja ratkaise kaikki tulostimesta johtuvat ongelmat.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme miten tulostin nollataan ja miten Korjaa tulostin, joka ei toimi Windowsissa.

Indeksi
  1. Käynnistä tietokone ja tulostin uudelleen
  2. Kytke tulostin offline-tilaan
  3. Käytä Windowsin vianmääritysohjelmaa
  4. Käynnistä Windowsin taustatulostus uudelleen
  5. Asenna tulostin uudelleen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up