Kuinka valita useita tiedostoja tai kansioita kerralla Windowsissa (esimerkki)

Tietokonetyötä tehdessä on joskus pakko valitse useita tiedostoja tai kansioita samanaikaisesti Windowsissa. Riippumatta siitä, onko sinun siirrettävä työraportit toiseen kansioon tietokoneellasi tai oletko poistamassa vanhoja asiakirjoja tietokoneeltasi.

Molemmissa tapauksissa sinun ei tarvitse liikkua jokainen tiedosto erikseen, koska Windows-versioiden avulla voit valita useita tiedostoja kerralla, jotta voit järjestää ne nopeasti.

Tai ehkä ei järjestellä niitä, vaan pikemminkin auttaa poistamaan kaikki tyhjät kansiot Windows 10:ssä. Jotain erittäin tarpeellista, varsinkin kun työskentelet Windows-käyttöjärjestelmän uusimman version kanssa.

Valitse useita tiedostoja samanaikaisesti Windows Se on yksinkertainen ja voidaan tehdä kahdella päätavalla riippuen siitä, ovatko ne kansiossa vai työpöydällä. Tässä selitämme kuinka valita useita tiedostoja tai kansioita samanaikaisesti Windows-käyttöjärjestelmässä.

Indeksi

  Voit valita useita tiedostoja vetämällä

  Voit napsauttaa ja vetää laatikon haluamiesi tiedostojen tai kansioiden ympärille valita. Näin voit valita useita tiedostoja tai kansioita kerralla kyseisestä laatikosta.

  • Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren vasenta painiketta ja pitämällä sitä painettuna ylävasen mistä haluat aloittaa korostamisen.
  • Vedä sitten laatikkoa, kunnes viimeinen on korostettuna tiedosto tai kansio.
  • Kun tiedostot on valittu, voit kopioida, leikata tai siirtää ne toiseen ikkunaan. Ne voivat myös olla raahata roskakoriin / vastaanotto poistetaan.

  Kun tiedostot tai kansiot on korostettu, voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella jotakin korostetuista tiedostoista tai kansioista nähdäksesi käytettävissä olevat vaihtoehdot.

  Vaihtoehtojen joukossa ovat mm leikkaa, kopioi tai poista jos teet jonkin näistä vaihtoehdoista tiedostoillesi. Voit valita useita tiedostoja tai kansioita, jotka on ryhmitelty seuraavasti:

  • Napsauta ensimmäistä tiedostoa tai kansiota ja pidä sitten "Siirtää”.
  • Pidä "Shift"-näppäintä painettuna ja napsauta viimeistä tiedostoa tai kansiota.

  Sinulla on myös valtavaihtoehto valita useita tiedostoja tai kansioita, joita ei ole ryhmitelty, kuten tämä:

  • Napsauta ensimmäistä tiedostoa tai kansiota ja pidä sitten "Ctrl”.
  • Pidä "Ctrl"-näppäintä painettuna ja napsauta kutakin muuta tiedostoa tai kansiota, jotka haluat valita.

  Valitse useita tiedostoja tai kansioita Windowsin Resurssienhallinnassa

  Kun teet työsi Windowsin Resurssienhallinnassa, haluat usein valita useita tiedostoja tai kansioita kerralla. voi myös valita useita tiedostoja tai kansioita satunnaisesti, koska voit myös valita useita vierekkäisiä tiedostoja tai kansioita.

  Oletetaan, että haluat valita viisi tiedostoa Windowsin Resurssienhallinnassa, mutta ne eivät ole vierekkäisiä (tiedostot, jotka eivät ole peräkkäin). Suorita tehtävä ja valitse nämä useita tiedostojasinun on yksinkertaisesti suoritettava seuraavat vaiheet:

  • Sinun pitäisi valita ensimmäinen haluamasi tiedosto ja niitä varten sinun on kohdistettava hiiri tiedostokuvakkeeseen ja napsautettava kerran.
  • Nyt sinun on painettava ja pidettävä painettuna painamalla "Ctrl"-näppäintä. Voit käyttää jompaakumpaa kahdesta näppäimestä "Ctrl”(Ohjain), jossa on näppäimistö. Kun painat sitä, sinun pitäisi pidä sitä alhaalla.
  • Myöhemmin sinun on valittava seuraava tiedosto. Jos pidät Ctrl-näppäintä painettuna, voit valita niin monta tiedostoa kuin haluat. (Jos et pidä painettuna, tiedoston napsauttaminen poistaa kaiken jo valitun valinnan.)
  • Nyt jää vain toistaa vaihe 3, kunnes olet valinnut Kaikki tiedostot mitä haluat. Jatka, kunnes olet valinnut viimeisen haluamasi tai kunnes tiedostot, joista valita, loppuvat.
  • Voit nyt vapauttaa "Ctrl”Kun olet valinnut tiedostot. Nyt olet valmis käsittelemään valittuja tiedostoja ryhmänä. Jos haluat poistaa tiedoston valinnan ryhmästä, paina "Ctrl + napsauta uudelleen”.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up